Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje 15 bodova

mac vs pc

422 pregleda · 28 odgovora · otvorena 08.10.2009. u 23:49

znaci trebaju mi usporedbe izmedu mac i pc ...
razlike. koji je bolji ... preporuke i slicno...

za najkonkretniji i najopsirniji odgovor (link) slijedi nagrada

unaprijed zahwaljujem
N3rm4n1zLee je napisao/la:
jarane ja u skoli radim (bar sam radio jer sam sad 8 razz i neamo informatike) na racunarima kojima je pentium 3 a korisnika ima preko 30. Pa sracunaj koliko je spor :*
Jos jedan primjer koliko BiH kasnije za evropom.

Ev vidis, mi u skoli imamo odprilike 200 racunara, koji imaju svaki minimalno 1gb rama .. Konekcija na cijelu skolu je 4gbita..
AlienzZ je napisao/la:
Jos jedan primjer koliko BiH kasnije za evropom.

Ev vidis, mi u skoli imamo odprilike 200 racunara, koji imaju svaki minimalno 1gb rama .. Konekcija na cijelu skolu je 4gbita..
Mi smo, dok još nisu došli novi računari, ja mislim da sam prije 3 godine bio 7. razred, znači prije 3 godine, mi smo radilli na računarima koji su bili lošiji i od 386-ca, da ne spominjem tastature bez pola tipki, miševe bez kugli, oglođane podloge itd.
I ne da BIH kaska, nego se ne miče sa svoje negativne pozicije, jadno.
Da, zaboravio sam naspomenuti, nismo imali ni interneta...
Sorry za offtopic
Philosopher je napisao/la:
Ali moras i sam priznati, koliko god mac racunari bili kvalitetni, izgled im je, blago receno, fuj.
Meni su po izgledu stvarno odvratni. :(
Nisi mi vise drug :(
Biggie je napisao/la:
Mi smo, dok još nisu došli novi računari, ja mislim da sam prije 3 godine bio 7. razred, znači prije 3 godine, mi smo radilli na računarima koji su bili lošiji i od 386-ca, da ne spominjem tastature bez pola tipki, miševe bez kugli, oglođane podloge itd.
I ne da BIH kaska, nego se ne miče sa svoje negativne pozicije, jadno.
Da, zaboravio sam naspomenuti, nismo imali ni interneta...
Sorry za offtopic :)
Mi radimo na kompjuterima od 64Mb RAM memorije, windows 98, nemamo internet, miševi na kugle, na tipkovnici fali pola tipki.
Eto nas 31 kolko nas je u razredu, radimo na 10-15 takvih kompjutera:S:*
Philosopher je napisao/la:
Ako planiras ozbiljno raditi za racunarnom. Znaci, nesto tipa programiranja, dizajniranja, projektovanja, nesto gdje ces po 8 i vise sati dnevno buljiti u racunar i raditi za racunarom, tada ti je bitan i izgled.
Tesko je raditi na necemu sto te nervira, koliko go kvalitetno to bilo.
A i mis im owna stvarno. :r

@cannabis
Pa dobro, laptopi su vec bolji, mada i tu imaju par promasaja. :)
nebi se slozio s tobom,
Mac se za mene slovi za najljepsi desk kompjuter.
Mis jeste katastrofa ali brate uzmes razer proclick i protype i imas predivan izgled(i razerov logo)
@tema
Mac, zavisi koji
uzmi neki noviji(nemoj g5 to je staro, mada jos uvijek dobro)
i da, mac ima jaako dobar antivirus sistem a i mogu se svi programi pokretat(ako nabavis emulatore)
PC je jeftiniji!!!!!
Btw
Ovi sto govore da rade na nekim starim racunarima, da vam docaram vi radite vjerovatno programiranje u Pascalu ili u Q-Basicu tako da vama ne trebaju neke masine sa 4GB RAM-a, c2d procesorima i nekim divljim grafama jer vi se necete igrat vec nauciti nesto. Samo sto od vas 10% razmislja da treba nauciti nesto a oni ostali kako ce upaliti CS ili neko drugo sranje. Kod nas na faxu su isto old school racunari na kojim radimo programiranje ali zato oni za 3D dizajniranje ownaju.
posto nisam procito sve postove nezz jel neko naveo da apple medju prvima dobija komponente i to najkvalitetnije tj kada se proizvede neki cip, procesor itd itd najbolje dobijaju firme kao sto su apple, dell, hp itd ostalo sve je reko cannabis sigurno isto mislio sto se tice toga

Post dobio aplauz od cannabis4posho

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.