Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Razlike u grafama

151 pregled · 7 odgovora · otvorena 07.10.2009. u 21:15

Gledam malo po plusu evo vec nekoliko dana i primjetio sam sa ovim grafickim da iako su im ista imena prave ih razlicite firme pa me zanima u cemu je razlika i da mi kazete koja je najbolja ... evo par primjera :

VGA SAPPHIRE ATI HD4850 512MB DDR3, 256bit
VGA GIGABYTE ATI HD4850 isto sve ddr 3

VGA GAINWARD nVIDIA GF9800GT PCI-E 512MB DDR3
VGA GIGABYTE nVIDIA GF9800GT GV-N98TOC-512I 512MB DDR3 Super Overclocked -
VGA LEADTEK nVIDIA GF9800GT 512MB DDR3

jos jedno pitanje u vezi ove overclocked ... pretpostavljam da je ovo fabricki uradjeno i zanima me sta je ustvari taj OVERCLOCK ?
Da ohladis sa temama ? 3. tema danas :/

Spusta se jacina graficke kartice....Znaci ako se pregrejava mozes da namestis da se ne greje toliko

Evo bas sam sad jednom liku objasnjavao spustio je za 100mhz i radi kao luda

A sto se tice grafa ja imam 9600GT previse sam zadovoljan xD
VGA LEADTEK nVIDIA GF9800GT 512MB DDR3 -KUPIO!

Neces se pokajati...
bhcntr je napisao/la:
Da ohladis sa temama ? 3. tema danas :/

a u zadnjih 10 tema na 8 je tvoj odg prvi...

Hvala
Neke pretjerane razlike i nema, samo et, kao što si i sam napisao, izdaju ih različiti proizvođači.

Naravno uvijek postoje iznimke.

Također si pitao koja je bolja od ovih navedenih. Pošto ne pratim toliko ATI-jeve grafičke kartice, ne bih ti mogao reći kakva je ova 4850, mada vjerovatno nije loša. Ja imam ovu LEADTEK 9800GT i kartica je sasvim cool : ).

Zanima te šta je overclock? To ti je najjednostavnije rečeno, povećanje taktova GPU-a, memorije, shadera.. Isto tako overclock ne mora biti samo vezan za grafičke kartice. Overclock-ovati se može: procesor, RAM... Overclock-ovati može svako ko se iole razumije u to, a pored toga, to u dosta slučajeva rade upravo te firme koje proizvode grafičke kartice.
Ma joj danas su ove grafičke prejeftine, sa 512 MB Po 100 200km
Ovako od ove dvije koju da uzmem

http://www.amd.com/us/products/desktop/graphics/ati-radeon-hd-4000/hd-4850/Pages/ati-radeon-hd-4850-overview.aspx

ili

http://www.nvidia.co.uk/object/geforce_9800gt_uk.htm

Molim vas bez spama i bez komentara kao iste su grafe kupi koju hoces i tako nego fino ako znate koja je bolja dajte razlog i objasnjenje ili ukoliko ste imali iskustava sa istim stavite sve pohvale odnosno kritike

Hvala !

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.