Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Hs-khb umrezivanje compa

145 pregleda · 6 odgovora · otvorena 06.10.2009. u 21:32

Pozz svima ,

imam problem jedan sa konekcijom :S

owako...
imam 2 compa i konekcija mi je hs , medjutim nema u modemu ulaza za vise mreza (ako me kontate)

a prije mi je bio adsl internet , pa sam konekciju iz hs modema prenjeo u modem adsl konekcije , onda iz adsl modema (posto ima vise "slotova" za vise cmopova) kupio one kablove i prenjeo u drugi kompjuter , medjutim imam problema sa tim. u pocetku sam imo na oba compa konekciju , sada ako je moj comp konektovan i hocu da konektujem drugi comp , kada se konektuje drugi comp meni padne konecija , ja ponovo pokrenema na svom compu konekciju , na drugom padne konekcija , onda mi drugi comp samo na internetu zastopa i ne mogu otvoriti status konekcije na drugom compu....

Moze li pomoc ako iko zna u cemu je problem ??

da imam bobe rado bih dao

sryy
vidi jesi fino sve prikopcao preko rutera :D slican problem immao:S

De mi reci koji ti je ruter jeli D-Link:r
Nisam siguran ali mislim da je tu problem kod dodjeljivanja IP adrese. Imam rodzaka koji ima hs internet. Kupio je neki ruter i one kablove instaliro ruter i podesio isti. I ne mora se ono connect nego cim upali PC odma je na netu.

Ja mislim da je problem kod dodjeljivanja IP adrese. Jer kod hs-a je staticka IP adresa. I sad samo jedan PC moze biti prikljucen na tu adresu. Zato ti treba ruouter da bi ubrezio racunare. Taj router dodjeli IP adrese racunarima koji su spojeni na njega, i pristupa internetu na adresu koju je tebi dodjelio hs.
ja sam isto tako povezao i kad se konekt na prvi komp izbaci na drugi pa kad se konect na prvi ostane konekt na oba !
Uzmi Kasda router... Najjachi sto se tice toga Napravi konekciju imas na google-u tut, obadvije konekcije u isto vrijeme KASDA....
Kako na Modemu nemaš više LAN portova, morati ćeš kupiti Switch ili HUB za LAN. Na većini ćeš naći više portova nego što ti i treba a cijene su do 30KM.

U LAN portove Switch/HUB-a ćeš zatim spojiti modem i oba PC-a. Modem ćeš onda iskoristiti kao DHCP server koji može davati dinamičke IP adrese LAN korisnicima.

Post dobio aplauz od vLexinho

iXXXXXew je napisao/la:
vidi jesi fino sve prikopcao preko rutera slican problem immao:S

De mi reci koji ti je ruter jeli D-Link
de nece padat lik prikopco hs net preko adsl modema lolz . ..

odi kupi ruter a neznam jel sad napravio hs da ne moze 1 username biti konektovan na 2 kompa

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.