Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Bike?

257 pregleda · 18 odgovora · otvorena 04.10.2009. u 00:07

Pozz momci,vecer kako god hocete.Da krenem. Kao sto naslov kaze odlucio sam se za bike. E sad uzimao bi do 250-300KM vrh (skupoca), a sto se tice performansa ugl...da je lagan,prednji-zadnji amortizer. Znaci ko se razumije u bike-ove neka predlozi koji. Thx

spammers go away...

Capriolo Gila , neznam tačnu cijenu al je fin bike
Nez bio sam se odlucio za salcanov bike,al' mi je reko jaran da je malo potezak tako da...
Moze i MONITOR od capriola

Ja imam zadovoljan aluminijumski ram sve extra

http://bike.capriolo.com/bicikle/monitor-man moze da se ugrade prednji amortizeri....Ja imam sa ugradjenim tacnije model 2007
CaneX je napisao/la:
Moze i MONITOR od capriola

Ja imam zadovoljan :D aluminijumski ram sve extra :D

http://bike.capriolo.com/bicikle/monitor-man moze da se ugrade prednji amortizeri....Ja imam sa ugradjenim tacnije model 2007
cijena? na izgled dobar xD
Za taj novac ne mozes kupiti dobar nov bicikl. Bolje ti je kupi neki polovan koji toliko kosta, nego neko smece.
sAMIIREEE je napisao/la:
Za taj novac ne mozes kupiti dobar nov bicikl. Bolje ti je kupi neki polovan koji toliko kosta, nego neko smece.
ma ne znam bgm,kada skontam hocu da uzmem nesto kao npr. bike al' da znam da je moje,a bgm da sada izlijecem 500-600KM nisam lud :(
Da je lagan ? Aluminij se placa malo vise
-Zavisi koju velicinu trazis
-Moja procjena ako nadjes negdje Polar Mirage pro za te pare na konju si
-zadnji amortizer , ocesh jos rs boxxer 5.1 ? : ) ti oces full suspension za 250 - 300 km ? nema sanse.
-Capriolo bikeove ja nebih gledao....svi bikeovi u rangu sa tom cjenom su jako nekvalitetni pocevsi od osnova suspenzije ,mjenjaca pa nadalje.....
-Druga solucija da skupis jos malo para pa uzmes gt agresora.Sasvim solidan bike ,opet zavisi u koju svrhu ga zelis koristiti ali za asvalta tj po gradu i neke lagane Xc ture moze proci.

Edit: Ma slusaj,mozes ti naci i sa zadnji amortizerom za 150 km....ali to ti je kineska full suspenzija , znaci od skripanja,neces biti u mogucnostii nakon 2 mjeseca da mjenjas sve brzine ,pa ces malo malo, pa vise za stelovanje brzina dat para nego sto bi dao ukupan iznos za ova dva bike-a sto sam naveo.To je neka solidna oprema Simano Acera,ili SiS,V-brake, Promax,Shimano Altus FC-M191,Beretta v 24, double wall, legura 7500 itd..

Edit: @ Lav chucker za dha?Ti sad lud ?
SheytaNell je napisao/la:
Da je lagan ? Aluminij se placa malo vise
-Zavisi koju velicinu trazis
-Moja procjena ako nadjes negdje Polar Mirage pro za te pare na konju si
-zadnji amortizer , ocesh jos rs boxxer 5.1 ? : ) ti oces full suspension za 250 - 300 km ? nema sanse.
-Capriolo bikeove ja nebih gledao....svi bikeovi u rangu sa tom cjenom su jako nekvalitetni pocevsi od osnova suspenzije ,mjenjaca pa nadalje.....
-Druga solucija da skupis jos malo para pa uzmes gt agresora.Sasvim solidan bike ,opet zavisi u koju svrhu ga zelis koristiti ali za asvalta tj po gradu i neke lagane Xc ture moze proci.

Edit: Ma slusaj,mozes ti naci i sa zadnji amortizerom za 150 km....ali to ti je kineska full suspenzija , znaci od skripanja,neces biti u mogucnostii nakon 2 mjeseca da mjenjas sve brzine ,pa ces malo malo, pa vise za stelovanje brzina dat para nego sto bi dao ukupan iznos za ova dva bike-a sto sam naveo.To je neka solidna oprema Simano Acera,ili SiS,V-brake, Promax,Shimano Altus FC-M191,Beretta v 24, double wall, legura 7500 itd..

Edit: @ Lav chucker za dha?Ti sad lud ?
well...prednji sam ugl. htio ,al' ako bi se potrefio zadnji amortizer ok,ako ne nmv. , tako da bgm ni ja vise ne znam sta cu xD
tiete je napisao/la:
ma ne znam bgm,kada skontam hocu da uzmem nesto kao npr. bike al' da znam da je moje,a bgm da sada izlijecem 500-600KM nisam lud
Pa uzmi onda to od 300 km, vozi ga 3 dana i baci ga u kontejner
Razgovaraj sa riddlom,on je prekuco svijet sa biciklom

~ @potisujem,aluminum je puno skuplji
devil2u je napisao/la:
Capriolo Gila , neznam tačnu cijenu al je fin bike
Oko 570 i dan danas drzi cijenu
prEy_ je napisao/la:
Oko 570 i dan danas drzi cijenu :)
Al zato je extra bike ... od svih onih capriolo mi je najbolji xD Nikad mi se nije pokvario nit' sta slicno ... i to kod mene onaj plavi od prosle godine ... ove godine nekakvi crno-crveni ruzni xD
tiete je napisao/la:
cijena? na izgled dobar xD
Pa kod nas je oko 200eura sad u bih neznam tacno al ide kao lud xD
Bogami Bicikl Dobar za te pare neces naci.Jedino kupis polovan koji je bio placen 500-700 nego da uzmes nov za 300.Et brate ovaj bike ti je dobar,vozaju ga likovi od 25godina a i od 10godina.

Zato bi ti preporucio ovaj bike napravljen nesto slicno kao za downhilla :

GT Chucker 24 2009

A imas i GT Agressor koji ti je dovoljan tj za tebe je taman.Et skupis jos stoju i to je to,

Ono pravo solidan :

GT Agressor 2009

Valjda ti je vecina vec rekla, ali da ti i ja potvrdim. Za te pare neces kupiti bicikl (Pogotovo ako hoces sa "VA AMORTIZERA" - kako ruzno zvuci u pm) nego ces dobiti kineski proizvod na tockicima. Polovan bajk za te pare bio bi puno bolji i izdrzljiviji od bilo kojeg novog za te pare.

Dalje, vidim ovaj gore iznad govori da je GT Chucker slican onima za Downhill, pa hej, momak, jesi ti svjestan sta si rekao? Prvo se upoznaj sa disciplinama biciklistickim pa onda pricaj o modelima i koji su za sta namijenjeni jer Chucker definitivno ne bi prezivio nijedan spust na pravoj Downhill stazi!

Jos nesto, 300 maraka je velikih, pogotovo ako ih ti sam ne zaradjujes, pa ti ja preporucujem da i ne dajes toliko para za bicikl, ako ti bicikl sluzi samo za po koji krug po gradu i do prodavnice. Ne shvatam kako ljudi ne prepoznaju svrhu bicikla i pronalaze je u tome sto sam maloprije pomenuo.

A ako si ipak na malo vecoj razini, pa planiras ici na neke vece ture, onda vala peglaj mater i nek ti doda jos koju stoju pa sebi kupi bajk koji ces moc vozit iducih 5 godina bez ikakvih problema, a ne punit nekom kosookom Kinezu džepove sto ti je napravio smece, ili kako ja to zovem "Skupljača prašine".
Idi u Ciklo Centar na C. Vili ( ima jos jedna prodavnica negdje, ne znam tacno ) pa se raspitaj .. inace, drug mi ima Polar Mirage Pro i zadovoljan je sa njim, pa uzmi i ovaj bike u obzir .

4rm4n1 je napisao/la:
Idi u Ciklo Centar na C. Vili ( ima jos jedna prodavnica negdje, ne znam tacno ) pa se raspitaj .. inace, drug mi ima Polar Mirage Pro i zadovoljan je sa njim, pa uzmi i ovaj bike u obzir . :D

ma znam evo razgledo sam upravo ciklo centar i ugledao sam bike jedan 350KM :
http://ciklocentar.com/?jezik=bos&kategorija=Schwinn&proizvod=635

dodje bez tih prikazanih disc kocnica , al' one su meni manje vazne, tacnije i ne trebaju mi

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.