Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Online friend.

3.893 pregleda · 55 odgovora · otvorena 03.09.2009. u 17:02

Znaci ova tema bi govorila o gostoprimstvu , nacionalizmu clanova ovoga portala.Više puta se desilo da ste prijatelja koga imate na msnu , fb - u , da ste se upoznali snjim , nevazno u vašem ili njegovom gradu to je i poenta ove teme , nije bitno jeli on srbin , bosanac ili hrvat on je vama prijatelj i sada zelio bih' da svako isprica svoj dogadzaj kada je prijatelj koje'g je poznavao preko net - a došao u njegov grad upoznali se , provodao ga po gradu , koja mjesta posjetili , koji grad , dali je taj prijatelj clan ovoga portala.

Zašto sam na pocetku spominjao nacionalizam ? Znamo da to nikada nece prestati i dan danas po cw - ovima , serverima vidim svakakve uvrede tipa : Cetnik , Balija i slicne nebuloze, ali ako se vama svidja njegov karakter , i on kao osoba nije bitno koje je vjere , e' to je bit ove teme . Znaci da napišete dogadzaj kada je prijatelj sa g.ba , msna došao u vaš grad vi ga provodali , upoznali se , i do dan danas ste u dobrim odnosima , nešto u takvom smislu .

~ Admine , Modove molim temu u zanimljive.
~ Svaki post koji sadrzi navedeno nagraditi aplauzom.
~ Svaki spamerski post , šamarom .
~ Hvala unaprijed
Iskreno neke sam momke upoznao davne 1999 god iz net cluba "Yidliz" to su bili : pel3 ( iz nekadasnjeg noxicusa ),onda r3pl!canta i tu staru old raju,posle toga svega kako se sirilo druzenje preko neta,onda dolaze dani upoznavanja uzivo ( tada sam bio veoma mali klinac )..Posle dugih godina dobio sam net kuci,i onda upoznajem : milion dusha ,znaci sada da ih nabrajam ne bi mogao ima ih previse ( volim ih sve ),jer svaki ima neku dobrodusnu rijec iz sebe .Iskreno drago mi je sto i dan danas izadjem sa nekim od njih sviju i u Sarajevu,a i dalje ..Ne bi zelio da izdvajam nekog pojedinca ( oni su svi jedni za mene jednog ) .. Volim ih sve onakve kakvi i jesu

~ Brcko : Cico,Marin,Bokee,Kinso,nikola mali,Defoe,3ger,INSANEE mali..( ako sam nekoga zaboravio pikati neka se pika sam )

~ Beograd : Philip,Lidija,peca,eevaN,kingor itd..
~ Tuzla : mQ citav ♥
~ Gracanica : Rev,Amir,Sejtan,Shone,sh0ck! itd...
~ Travnik : d.team i ostali ♥
~ Bugojno : ♥ ALL ( Nuty,Pemy,Islam,ljuba,twista,amir,m4no & company )
~ Buzim : ima ih dosta
~ Bihac : Emir,Nyonyo,adyN,Sanny,NeDzO itd...
~ Mostar : Dora♥ ( Disutrbed & eu4ia ) + jos likova dosta ( Zelja )
~ Banja Luka : Bojan :$:$,Tin,miLan,medo,igor & company
~ Gorazde : Ima ih 9000 ♥ ALL

~ Moje Sarajvo : STASNET,HRASNICA,ILIDZA,BJELAVE,BASCARSIJA ♥

~ Samo nebo je granica ♥

Ako sam zaboravio nekoga,sve vas volim ♥3333

Post dobio aplauz od wcKd

Fina tema.
Bio sam na nekolocinu turnira pa sam tako i upoznao vise raje.
Djemo : Lik extra,primjedbe nemam, docekao me par puta u SA on i ziike.
sreco aka mafia kralj kraljeva.
Asim-a : isto extra lik
I jos par likova iz Sa itd Ma upozno sam ih dosta :O

Al highest skiller ove price je nostrix aka no zoom player
Drago mi je sto sam ga upozno jer je pro

i da Vlado - kutchka : no coommmmennnt

K'o sto cico reche CS Tournaments rules
Nezz nakon toliko turnira vise su mi presli u naviku, sad kada je tur nema vise razmisljanja da li se ide, clan je tu a ako ne uvijek ja i moj srbo milan .Da nije turnira bog zna da li bi posjetio neke gradove, a u svakom drugacija zajebancija.
Mi koji smo redovni po tim turnirima smo od nacionalizma napravili veliku zajebanciju, pa smo se i na taj nacin veoma zbliziliKao sto neko rece haman pa da nema grada u kojem ne mogu naci prenociste, a za sve to su zasluzni bas ti turniri
Previse vas je ljudi da bih vas sve nabrojao volim vas sve (no homo)

Mogao bi pisat text od milion strana al mi se neda trenutno

BloodSeeker je napisao/la:
Counter Strike Tournaments RULES!!!
Upravo radi ove igre sam upoznao dosta dosta dobrih drugova.Mogu da odem u drugi grad negde u BiH ili u Srbija i uvijek mogu da racunam da ce mi dobro biti i da cu imati gde da prespavam isto tako oni mogu da racunaju kad dodju kod mene!

Sa ovog portala :
1.Sarajlije:
Art
Entel
Vane
ne0
Gate
Djemoooo
Simson
Cage
bU
Wertu
Dino aka Shulz
Wicky
Abasi
Deasthanas
Crowz
Lucky
Quell
Gabo ♥
Bok1 mrsavi pacenik
Yassmina
Paddy
Barlok
2.Mostar:
Dino
Dora
Cift
Mili
David
Vedo
Pelke
3.Gorazde
Edo
Samke
Sagat
Gigant
I da ne nabrajam vise uglavnom sve su to ljudi koji su extra a sve sam ih upoznao preko CSa glypog
I da nemoj da se neko naljuti ako sam ga zaboravio Posto vas stvarno dosta znam.
ajd znam da me ne volis ali opet me ne staviti u raju ... mrzim te ... prezirem te gade debeli
Pa da, desavalo mi se da dosta raje upoznam prvo preko neta pa in live.

Ne bih sad da imenujem raju ima pojedinaca i sa ovog portala, sa dernek, emo republic, facebook, deviant art itd. cak sam i svoju djevojku upoznao preko neta.

Dakle djevojka zivi u mom gradu, a nikad je nisam u zivotu vidio xD i tako...

Zapricamo se, upoznamo se, zaljubimo jedno u drugo i tu smo gdje smo.

S3phirotH je napisao/la:
Upoznavanje ljudi preko neta je najvece sranje koje postoji jer je to jedna vrsta zablude, te covjekove dekadencije i alijenacije. Ljudi su kao socioloska bica stvoreni u RL, a ne u cyber svijetu i samim tim je prirodno da se upoznajemo u skoli, na faxu, na ulici, u pozoristu, u WC-u, na konjskim trkama i slicno.

Imao sam par iskustava ali ne bih o njima da pricam. Razocaran sam u takvu vrstu prijateljstva i sve ljude koji su skloni takvom nacinu druzenja i prijateljstva smatram nesposobnjakovicima koji nisu dorasli stvarnom zivotu.

Moram priznati da sam upoznao par fini ljudi iz neposredne okoline, npr Pinky-a. Mislim da je to bilo otkrice godine. Zanimljiv momak. Pri tome sam isto imao priliku kojom sam upoznao TRL-a, te mi je usput odrao dupe u Tekkenu. Branceta, Skorea, Epiphanya poznajem jos iz osnovne skole. Vecinu ''poznajem'' samo preko MSN-a i to je samo neki formalni odnos koji nikome nista ne znaci. Cast izuzecima kao sto je extibo. Iako ga samo znam preko MSNa, dovoljno sam rezimirao njegove stavove i vjerovatno cemo se upoznati u skorijoj buducnosti. spY je takodjer simpa momak. Vjerovatno cu ga jedan dan castiti cevapima, kada dodje u Sarajevo.

Prema mom misljenju, upoznavanje sa nekim dalekim ljudima je apsurdno i nekad veoma opasno. Ali mladi su glupi i zaneseni, te cesto najebu zbog toga. Bilo bi pametnije da se obrazuju.

Moram priznati da ne bih ovako mislio da ja nisam na sopstvenoj kozi neke stvari iskusio. Sva cyber prijateljstva su lazna i samim tim lazno prijateljstvo nema ama bas nikakvog profita. Zelio bih navesti jedan primjer, koji doslovno objasnjava moju teoriju. Naime, na netu se cesto upoznavaju ljudi koji imaju neke zajednicke teme te njihove relacije se zasnivaju samo na toj prici. Nekad se cak dogovore da se upoznaju u RL. Tek onda nastaju predrasude i zakljucici jednog prema drugom, jer dok su ljudi na MSN-u, FB-u i slicnim zaglupljujucim sranjima sve je lijepo i perfektno. No, da li je moguce da to tako bude i u RL, da li ce takvi ljudi biti spremni na neku zivotnu pomoc, kao sto je novac, podrska, vrijeme i ljubav > Odgovor je logican = NE. Cak nekada takvi ljudi ogovaraju jedni druge iza ledja, sto je krajnje nehumano i ponizavajuce. No, sta da se radi. Takav je zivot.

Niko me na ovom forumu ne moze ubijediti da je suporotno. Naucio sam da je vazno samo sklapati prijateljstva od kojih je obostrana korist. Sva ta vasa CS druzenja i slicne stvari su samo vid neke relacije izmedju mladih ljudi kojima je zabava primarna. Mozda to i nije lose, ali samo ako se mogu postaviti granice. Vecina ljudi ne postavlja granice, te se dovode u situacije poput upadanja u pogresno drustvo i slicno. Vjerovatno i na nasem portalu ima takvih ljudi. Na stranu tu pricu, jer sam ju samo upotrijebio kao dokaz, mada dobro znam da ce se neki naci u ovome sto sam napisao i mozda na trenutak pocrvenjeti od stida.

Sto se tice navedenog pitanja u vezi sa nacionalizmom i slicnim stvarima, iskreno me i ne zanima mnogo. Nikada se nisam zelio sa ljudima svadjati oko toga, niti ikada postavljam pitanja takvog karaktera. Za mene je covjek samo covjek. Vjerujte da niko od vas u meni nikada nece naci partnera za svadju, jer ja sam sklon tome da elegantno rjesavam probleme. Ako ikad primjetim da me neko ne voli, ne uvazava, ponizava i slicno, samo cu nestati iz njegovog zivota jer mislim da je takvim ljudima nepotrebno drzati lekcije, a i samim tim traciti dragocjeno vrijeme.

Svi ljudi imaju vlastitu mentalnu barijeru koja se temelji na njihovim sposobnostima, karakteru, stavu i ostalim moralnim odrednicama. Dakle, kada se treba izabrati prijatelj treba ga veoma dobro procijeniti i zakljuciti da li je on dosljedan nama i da li moze zadovoljiti uslove da bi preskocio nasu barijeru. Drugim rijecima, da li je takva osoba uopce dosljedna nama, da bude nas prijatelj. Bilo bi pogresno inferiornije ljude smatrati nasim prijateljima jer samim tim mi sa njima stagniramo, a mozda i propadamo. Sve je relativno.

Zbog toga smatram cyber svijet jednim velikim sranjem, jer je u njemu nemoguce procijeniti takve duhovne i mentalne vrijednosti. Necemo se igrati, zivot je tezak.

No hard feelings gamers.ba union ali to je moj stav i niko ga ne moze promijeniti niti utjecati na njega.

Zao mi je zbog predugog posta, ali vjerovatno ce se naci neko ko ce ovo postovati.
Ako ćemo iskreno brate, sa takvim mišljenjem ne bi ni trebao dolaziti na portal (koji se zove gamers.ba), jer je tebi mjesto tamo među anime zanimatorima kojima nije ništa važno u životu nego da što više pregledaju tih crtanih i odigraju takvih igrica. Mislim da nemaš pravo pričati sa takvim stavom prema svima, jer nemaš pojma sve su prilike o čemu pričamo pa takve argumente iznosiš bez ikakve potrebe....Pričaš o pogrešnom društvu ?
Prođi jednom pored neke igraone u kojoj se održava turnir, pa vidi ima li iko da pripada toj nekoj klošarskoj skupini (dajem primjer)

Mislim da imaš pravo napisati svoje mišljenje, ali da je to što misliš tako, bogme i nije jer će ti sva "zaluđena" raja sa portala reći isto, a to je da je sve u tom nekom druženju, a ne u popišanim igricama..
Jednom si rekao i sam, neću da izlazim iz kuće, jer neću da mislim da će me neko upucati ili zbosti nožem... Nadam se da ti kao mali dječak nisi prošao neku traumu (no offense) pa da takvo mišljenje iznosiš, kada pobijaš argumente 99% gamera i normalnih ljudi, jer ti smatraš sebe jedinim u pravu. Mi "zaluđenici" volimo komunikaciju i upoznavanje, u istoj količini kao što ti voliš te Final Fantasy-je i ostale da ih nazovem po mom mišljenju gluposti.

Nemoj mislitit da te napadam, i nemoj misliti da ti pokušavam uticati na tvoj stav (ne daj Bože), nego ti samo govorim da nemaš pravo tako govoriti nama, slijepim "zaluđenicima" , jer nisi doživio ono što mi jesmo, u to sam ubjeđen...
Real life je ono što je važno, igrice su sporedna stvar.

Cyber svijet je sranje veliko ? Zašto si ovdje ?

@ offtopic aplauz za pametan post, mada se rijetko ko od nas našao u njemu.
wickY je napisao/la:
Ako ćemo iskreno brate, sa takvim mišljenjem ne bi ni trebao dolaziti na portal (koji se zove gamers.ba), jer je tebi mjesto tamo među anime zanimatorima kojima nije ništa važno u životu nego da što više pregledaju tih crtanih i odigraju takvih igrica. Mislim da nemaš pravo pričati sa takvim stavom prema svima, jer nemaš pojma sve su prilike o čemu pričamo pa takve argumente iznosiš bez ikakve potrebe....Pričaš o pogrešnom društvu ?
Prođi jednom pored neke igraone u kojoj se održava turnir, pa vidi ima li iko da pripada toj nekoj klošarskoj skupini (dajem primjer)

Mislim da imaš pravo napisati svoje mišljenje, ali da je to što misliš tako, bogme i nije jer će ti sva "zaluđena" raja sa portala reći isto, a to je da je sve u tom nekom druženju, a ne u popišanim igricama..
Jednom si rekao i sam, neću da izlazim iz kuće, jer neću da mislim da će me neko upucati ili zbosti nožem... Nadam se da ti kao mali dječak nisi prošao neku traumu (no offense) pa da takvo mišljenje iznosiš, kada pobijaš argumente 99% gamera i normalnih ljudi, jer ti smatraš sebe jedinim u pravu. Mi "zaluđenici" volimo komunikaciju i upoznavanje, u istoj količini kao što ti voliš te Final Fantasy-je i ostale da ih nazovem po mom mišljenju gluposti.

Nemoj mislitit da te napadam, i nemoj misliti da ti pokušavam uticati na tvoj stav (ne daj Bože), nego ti samo govorim da nemaš pravo tako govoriti nama, slijepim "zaluđenicima" , jer nisi doživio ono što mi jesmo, u to sam ubjeđen...
Real life je ono što je važno, igrice su sporedna stvar.

Cyber svijet je sranje veliko ? Zašto si ovdje ?

@ offtopic aplauz za pametan post, mada se rijetko ko od nas našao u njemu.
Gamers.ba posjecujem jer je se koncept svega toga svodi na moj alter ego, vama poznat kao Sephiroth. Samim tim moj alter ego je virtualno bice koje se zasniva na mojim stavovima i apsolutno je neranjiv u ovoj vrsti druzenja. Mada od pojedinca zavisi ta neranjivost.

Nisam ja rekao da je forum los jer je to jedan od nacina globalnog dijeljenja misljenja medju ljudima. Naravno, svi mi imamo maksimalnu slobodu, kao sto si naveo, te samim tim svi mi imamo priliku cuti ostala misljenja, te ih komentirati. To nije losa stvar. No, sve sto prelazi preko toga kao sto su Guestbook upisi, ucestali PMovi i slicno smatram suvisnim. Cesto ne zelim odgovarati na iritantne PMove kao sto su : bravo sephi, odlicno sephi, <3 sephi, zelio bih te upoznati sephi, jel dr**s na anime sephi, jel ti mrzis zene sephy, bas si lijep sephi, zasto tracis vrijeme sa igrama i slicne gluposti. Samo na objektivne PMove odgovaram koji su u vezi sa gamingom, animeom i mozda nekim dugim primjernim stvarima.

Sto se tice igraona u kojima se odrzava turnir, cesto je to probrana raja. Naravno, niko drugi, strani covjek npr, tu ne pripada i samim tim oni moraju kao kolektiv biti lijepo organizovani i slozni. Vjeruj mi da ni jedan kolektiv ne prihvata drugog bez prethodne procjene licnosti, njegovih kvalifikacija i slicnog.

Nekome je sve u druzenju, a nekome u ''popisanim'' igrama. To je odluka pojedinca.

Sto se tice izlaska iz kuce, mislim da si me pogresno shvatio. Covjekova svakodnevnica mora biti van kuce, no u granicama. Vjeruj mi, da mi je ovaj vanjski svijet itekako dosadan, nema sta vidjeti. Nekad imam osjecaj da knjige, igre i anime pruzaj mnogo toga preko cega mozemo nauciti dosta stvari koje bi trebali primjeniti u RL, jer ipak sve nam je to uzaludno bez iskustva. Nisam prosao nikakave traume, imao sam, Hvala Bogu, sretno djetinjstvo. Jednostavno ne vidim nikakve vrijednosti u glupim ljudima koji koriste tudje znanje, te vise volim sam istrazivati nesto. Mada imam par odlicnih prijaltelja.

Sto se tice tvoje digresije u vezi sa mojim pobijanjem argumenata 99% gamera od ukupunog broja, mogu ti reci da sam ponosan na to. Zelio bih se razlikovati od mase i to je istina. No, ja sada ne pisem gluposti koje bi pravile drasticnu razliku nego upravo ono sto i mislim. Stojim iz svake napisane rijeci i to je neosporivo.

Uopce ne mislim da me napadas, stovise cijenim tvoj argument jer me sve vise i vise uvodi u raspravu. Nego, zasto se ti onda osjecas uvrijedjenim u svemu ovome? - Sam si i rekao da moji argumenti odstupaju od argumenata 99% clanova naseg portala. Zar ih ne bi trebao ignorisati? - Ja koliko vidim moj post je itekako mentalno utjecao na tebe jer si napisao duzi post. Ipak, znaj da je to moj stil pisanja. Pisem tekstove koji doslovno bodu citaoca u dusu, koji mogu pobuditi emocije u njemu. J**o tekstove koji citaocu nista ne znace. Nisu vrijedni ni da se citaju. Uostalom, bio bih banovan da su to neprimjerni komentari.

Ti nemas pojma sta sam ja sve dozivio, a ne mozes ni imati sudeci prema mojim postovima. To je jos jedan dokaz neranjivosti i elasticnosti mog alter ega.

Sto se tice tvog posljednjeg pitanja. Cyber svijet je sam po sebi najljepse mjesto koje postoji, ali su ljudi oni koji ga unistavaju. Ja 1/3 zivota ( mozda i vise ) provodim u tom svijetu. Igranje igara i gledanje anime-a je nesto sasvim suprotno od glupih druzenja kojima je zabava primarna, uz koji nema profita. Reci mi molim te, sada kad bi ti gluho bilo napisao temu : Umirem, trebam medicinsku pomoc i veliku financijsku potporu. Znas ko bi ti ovdje pomogao? - Niko. Svi bi procitali temu, te nakon toga na WMplayer otvorili novu playlistu i nastavili sa zivotom. Jedinu, pravu, pomoc bi dobio od roditelja i RL prijatelja koje poznajes cijeli zivot.

Drugo pitanje. Na forumu sam jer je ovo na kraju krajeva gamerski forum. Ja sam gamer.

Inace, mladi vole da se druze sto je i normalno. Ali neki od njih idu preko granica, neki od njih se ne mogu zamisliti bez prijatelja. Ne znam zasto, ali pretpostavljam da je vecina mladih ranjiva na zivotnu prolaznost, te to pokusavaju sto vise iskoristiti. To nije lose, naravno to se i mora. No, ne preko granica. Kad-tad cemo odrasti i tek ce nam tada biti potrebni pravi prijatelji, zivotni prijatelji. CS mec nece trajati zauvijek, a nasa licnost u okviru naseg zivota hoce. Ona ce trajati sve dokle god mi budemo zivi, a dobri prijatelji je mogu modifikovati i mnogo pomoci...

@ offtopic

Da se nisi nasao u njemu ne bi mi odgovorio. Ali, vjeruj mi da se jos neko ovdje nasao, ali vjerovatno se previse zacrvenio. Mozda je bolje da se crne ovce ne izdvajaju iz stada.

Samo da kazem par rijeci o nacionalizmu i gamingu.

Jos uvijek nisam nikoga upoznao direktno zbog neke igre iz druge zemlje ili grada, ali je veoma moguce da se to dogodi u buducnosti.

Ja sam izuzetno osjetljiv na nacionalizam, brzo planem kad je to u pitanju. Kad bi pored mene neko poceo pricati kako BiH pripada Srbiji i da je BiH=Srbija, lahko bi izgubio kontrolu. Kako sam se samo par puta zestoko nanervirao citajuci komentare na Sarajevo-X i You Tube, kad neki umni bolesnik pocne da vrijedja druge koji su druge nacionalnosti...

Aktivno igram BiteFight dugo vremena, i tu sam stekao poznanstva i iz Hrvatske i Srbije. Sa njima komuniciram svaki dan, nikad se nismo dohvatili nacionalizma ili proslog rata. To je iza nas i mi ne pridajemo vaznost tome. Nije vazno je li neko Balija, Ustasa ili Cetnik, mi smo jedna zajednica koja se medjusobno postuje i uvazavamo jedni druge. Tu cak imam boljih prijatelja nego sto ih imam u pravom zivotu, spremniji su mi pomoci i vise se mogu osloniti na njih nego na nekoga koga znam "uzivo". Zbog toga ih jako cijenim i zelim da nase prijateljstvo dugo traje.

To je samo primjer kako se moze biti u odlicnim odnosima sa osobama iz drugih zemalja, samo ako su one regularne i razmisljaju normalno, a ne zive sa idealima koji su im vodili drzave i mrzili sve oko sebe zeleci to da uniste i na silu prisvoje.

U Sarajevu imam druga koji zajedno sa mnom igra BF, i sad nas dvojica se dogovaramo sa jednim prijateljom iz Zagreba da dodje u Sarajevo da se upoznamo, i veoma se radujem tome, to ce nas jos vise zbliziti i povezati, ucvrstiti nase prijateljstvo.

fina tema, upozno sam jednog lika na saturnu, beze igrali mi ja njega pitam odakle je kad on isto iz beca kao sto sam i ja, i ja tak uzmem msn nak dopisivali se i luud lik nako i reko haj da se upoznamo, ja oso kod njega, drama, lik pusi dnevno 2-3 puta trave legne na klupu i samo se smije, ima finu seku i tak :P:P:P

sad idem redovno kod njega druzimo se popijemo koju i uzivamo jednostavno!
i naravno tuzlake, korel,adios mq team taj i tak :)
legende! zz
quell je napisao/la:
K'o sto cico reche CS Tournaments rules :D
Nezz nakon toliko turnira vise su mi presli u naviku, sad kada je tur nema vise razmisljanja da li se ide, clan je tu a ako ne uvijek ja i moj srbo milan :D.Da nije turnira bog zna da li bi posjetio neke gradove, a u svakom drugacija zajebancija.
Mi koji smo redovni po tim turnirima smo od nacionalizma napravili veliku zajebanciju, pa smo se i na taj nacin veoma zblizili:PKao sto neko rece haman pa da nema grada u kojem ne mogu naci prenociste, a za sve to su zasluzni bas ti turniri:P
Previse vas je ljudi da bih vas sve nabrojao :D volim vas sve :D:D(no homo:D)

Mogao bi pisat text od milion strana al mi se neda trenutno :-*:-*
suti airmax .... :D a obecao je milorad da ce ti dati krug sa maxericama i ti prodas :D
dvr je napisao/la:
suti airmax .... a obecao je milorad da ce ti dati krug sa maxericama i ti prodas
sta ce mi max j**o te max
daj mi force , igrat cu ko DAVID hahaa
Eo ja imam 14 godina Upozno sam dosta raje uglovanom iz sarajeva,znaci brat rza,snjim sam se isprico al ono bas,marka smokija,svi koji su bili na onim kafama i basket okupljanju,sve sam ih upozno.....

♥
Da sam upoznao 100 osoba(momaka) nisam, ali jesam sigurno dosta, većinu sam lično upoznao i kad kod te osobe dođu u Goražde mogu kod mene prenoćiti, zaencija na prvom mjestu !

~ Sutra da neki tour bude, ocami potrpo bi vas u sobu 20( samo nema spavanja u čarapama)

Kod mene nema, barem nisam tako naučen da ljude ocjenjum koje je vjeru ! Allahami zvao se Mirko, Šaban, Ado, Darko, sve je to meni isto.., ima momaka koje sam upoznao, a druge su vjeroispovijesti, uvijek su im moja vrata širom otvorena !

~ Ja skoro uđem na Public Server, kako se zove, neznam tacno "BalkanExpres ili je bila rijec o ProgGamers Public, nesta tako", uglavnom ja stavio nick " DEADLY. FROM BOSNIA", niti sam znao da je server iz Srbije, ili već odakle je, niti sam htio tim svojim "NICKOM" da uvrijedim nekoga, a i kao sto vidite nema ni jedna uvrijedljiva riječ !
Nista ti Bog nedade kad počeše balijo, ovako-nako, nož žica Srebrenica, Mi smo vas klali, i još mnogo toga ružnog što normalan insan nemože smisliti a ne reći nekome drugom !

I ja vidim dva admina na serveru :$ reko izvinite vi uvažena gospodo : " Zamolio bih vas ako možete da opomenete te i te nickove, psuju, vrijeđaju me" :S i nipet-nišest on mene banuje :S
Reason (Balijo Srebrenička $: )

~ Nisu svi isti, to se zna, ali svak od nas opsuje, ali ja, kao ja nikad nikog nisam uvrijedio na nacionalnoj osnovi, niti imam namjeru, da nekome spominjem nacionalizam, da ga vrijeđam i itd.. ( Bože sačuvaj ) !

~ Iskreno, krivo mi bilo - oni nas blate, a ja ko zaliven, reko neću da se raspravljam kad mu smrdi iz usta

## Kakav nacionalizam, ovo je 21 vijek ^. ~ Barem je kod mene tako, Nacionalizam : OFF !

Što je bilo više neće biti !

Prije neke 4godine u razred je dosao novi ucenik tacnije dosao je iz Hrvatske. Sva djeca u razredu ga nisu bas najbolje prihvatili jer je on druge vjere. Kao da je bio sugav :| Ja sam ga bez problema prihvatio nije me zanimalo koje je vjere, dobri smo prijatelji i dan danas. Drugi su ga svaki dan izazivali, slusao sam razne sale na njegov racun i bilo mi je krivo, kao j*b*m ti isusa, mariju i svasta nesto. Naravno nakon 3/4 mjeseca uistinu su shvatili kakav je on da nije nikakav nacionalista, da ih ne zeli uvrijediti itd... Poceli su se druziti s njim , prihvatili su ga ali ipak i danas ima one morbidne djece koji ga vrijedjaju .. Bice mi prijatelj kakve god on vjere bio, i naravno ostace mi prijatelj..

Profil na g.ba
]www.gamers.ba/profil/pollo
Kod nas je jedne godine kad sam 7 razred dosao ucenik iz Hrvatske/Koprivnice.Svi su ga izazivali na osnovu nacionalnosti sto je Katolik..Zvali ga pogrdnim imenima npr. ustaso,hrvatino itd...On je samo sutio i nikom nije nista ruzno govorio psovao izazivao...Ja sam se bio sprijateljio sa njim jer mi se cinilo da je dobar i kulturan.Kasnije smo postali dobri drugovi i cesto smo zajedno isli u internet klubove igrali lopte...Ali posto su ga jos neki moji drugovi poceli i tuci prijetit mu ja sam jedan dan na casu odjeljenske zajednice ispricao razredniku za to posto je moj drug izbjegavao to da uradi ja sam sve rekao razredniku koji je odmah kaznio te koji su tukli i vrijedjali mog druga koji se inace zove Ivan.Ivan mi je potom zahvalio.Evo ovim putem ga pozzz pusa.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.