Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 70 bodova

WLAN Problem?

197 pregleda · 14 odgovora · otvorena 16.08.2009. u 16:03

Imam Nokiu n93, podrzava WLAN.
ADSL Konekcija, ADSL Router "Telindus 1132 ADSL Router".

Namjestio sam da 'salje wireless signale' - i lampica mi je ukljucena na modemu gdje pise 'wireless' - znaci ukljuceno to.
Na mobitelu ja bez problema nadjem wlan mrezu - i kad idem na 'pokreni pregled. weba' - malo load-a stranicu - i onda izbaci msg "Web: pristupnik ne odgovara".
uspijem se ja povezati ali valjda nedovoljna brzina.

Kad idem na veze -aktivna veza: ovako mi stoji
Naziv. ...
Nositelj: Bezicni lan
Status: povezan (neakt.) (zavisi, nekad je i aktivan, ako pokusavam otvoriti stranicu,logicno:))
Mreza: ...
Signal: Snazan (100%) (sada je tako,nekad se smanjuje,zavisi gdje sam)
Nacin: infrastruktura
Sigurn.: wep
tX snaga: 1 mW
Brzina....
dwnld: trenutno 0.00 kB/s (kad pokusavam otvoriti stranicu neku - malo se 'javi' - medjutim slabo - oko 0.60 kB/s
upload: isti slucaj..

a kad idem na 'dostupne wlan mreze'
Mreza ....
Signal Snazan (100)
nacin infrasturkutra
sigurn. wep
pokriven. 1 pristup. tacka
brzina 54 Mbit/s

u cemu je problem,koliko ja vidim do brzine je. :S
Ko pomogne bodovi...
Isti modem i nokia n95 ,nikad nisam imao problema osim kad mi ugase net (majku..) a sve mi je default.Konekcija namjestena na modemu za adsl a wlan nisam nista dirao.Pokusa resetovat modem skroz (ona mala rupica stavi ga u nju par sec hihih ) i onda samo setuj modem za adsl ona pitanja za wlan samo next pucaj,meni sve radi tako.
Evo nešto sam gledao probaj ovako možda ti pomogne idi Tools -> Settings -> Connection -> Access Point to,onda evo ti jedan tutorijal na jednom forumu fino objasnjeno kako ide sigurno ce ti pomoci http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=128722 eto nadam se da sam ti pomogao

evo jos sam ti nesto nasao o spajanju n73 da nekopiram ostavicu ti link pa malo pogledaj sigurno je korisno kao u gornjem linku u slikama je objasnjeno kako ide spajanje http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=30777&pp=40&page=3
100KAA je napisao/la:
Isti modem i nokia n95 ,nikad nisam imao problema osim kad mi ugase net (majku..) a sve mi je default.Konekcija namjestena na modemu za adsl a wlan nisam nista dirao.Pokusa resetovat modem skroz (ona mala rupica stavi ga u nju par sec hihih ) i onda samo setuj modem za adsl ona pitanja za wlan samo next pucaj,meni sve radi tako.
192.168.1.1

udji u cp modema tako, i ako ti nije problem da mi printscreen ili prekucaj postavke sa dijela 'wireless' - jer sam i ja restart modem sinoc, i fino podesim sve - opet ovako

mogu ja naci wlan mrezu - al ne mogu npr. www.google.com otvorit.
karaBATAK je napisao/la:
192.168.1.1

udji u cp modema tako, i ako ti nije problem da mi printscreen ili prekucaj postavke sa dijela 'wireless' - jer sam i ja restart modem sinoc, i fino podesim sve - opet ovako

Nemogu sad .. nisam kuci
Mozda za nekih cca 1h
karaBATAK je napisao/la:
192.168.1.1

samo nastimaj da ti je modem stalno konektovan na internet to su ti nove postavke koje je telekom preporucio svima i mozes naci na njihovoj stranici
ReptoR je napisao/la:
samo nastimaj da ti je modem stalno konektovan na internet to su ti nove postavke koje je telekom preporucio svima i mozes naci na njihovoj stranici
kako to da nastimam drug, pls help da ne trazim bezveze tamo..
thx
Rješenje
karaBATAK je napisao/la:
kako to da nastimam drug, pls help da ne trazim bezveze tamo..
thx
ajd samo sec sace edit pa ti ili stavim link ili cu ti napisati

EDIT:

http://www.bhtelecom.ba/fileadmin/user_upload/bhtelecom/Telindus1133.pdf

eo brate link

Post dobio aplauz od cannabis4posho

ReptoR je napisao/la:
ajd samo sec sace edit pa ti ili stavim link ili cu ti napisati

EDIT:

http://www.bhtelecom.ba/fileadmin/user_upload/bhtelecom/Telindus1133.pdf

eo brate link
Brate, to su postavke za 'obicni izlazak na internet' - postavke za adsl..:S
karaBATAK je napisao/la:
Brate, to su postavke za 'obicni izlazak na internet' - postavke za adsl..:S
pa tebi treba samo da je modem konektovan na internet stalno aa ne da moras da ti se konektujes ono da pravis konekciju na racunaru i odma ce ti raditi i internet preko wlan-a

ja pravio haveru samo sto smo imali dodatni wlan router al to je u biti isto
ReptoR je napisao/la:
pa tebi treba samo da je modem konektovan na internet stalno aa ne da moras da ti se konektujes ono da pravis konekciju na racunaru i odma ce ti raditi i internet preko wlan-a

Ne kontam da me ubijes.
Mislis, da namjestim da cim ukljucim racunar imam konekciju - bez npr. start - network con. - adsl?
ili

..nigdje na tom linku nisam nasao kako da napravim 'stalnu konekciju' - sto ti spominjes..
ako moze malo objasnjenje..
hvala puno..
karaBATAK je napisao/la:
Ne kontam da me ubijes.
Mislis, da namjestim da cim ukljucim racunar imam konekciju - bez npr. start - network con. - adsl?
ili

..nigdje na tom linku nisam nasao kako da napravim 'stalnu konekciju' - sto ti spominjes..
ako moze malo objasnjenje..
hvala puno..
pa na ovim slikama ti je pokazano kako se pravi stalna konekcija jer vidis da na postavkama modema ukucas user name i pass i da ti se modem konketuje na net i stalno je konektovan i ti nemas potrebe da pokreces tamo iz network connestions da bi se konektovo

samo prati ove slike
ma valjda ti je modem nastiman da ne moze primit nove wlan konekcije, pa vidi to... i ja sam imo taj problem, al je u bilo nesto sa mobitelom, i ne sjecam se sta tocno
ReptoR je napisao/la:

Evo,necu biti shupak..
Iako nisam namjestio preko tvog nacina (ne kazem da moze),uspio sam..
preko ovoga, nasao..
http://board.ogame.com.hr/index.php?page=Thread&threadID=106361

Hvala ti puno, hvala puno svima..
Dat cu bodove iako nisam direktno preko toga radio, ali to je to u sustini :)
karaBATAK je napisao/la:
Evo,necu biti shupak..
Iako nisam namjestio preko tvog nacina (ne kazem da moze),uspio sam..
preko ovoga, nasao..
http://board.ogame.com.hr/index.php?page=Thread&threadID=106361

Hvala ti puno, hvala puno svima..
Dat cu bodove iako nisam direktno preko toga radio, ali to je to u sustini
hvala ma uglavnom bitno je da si shvatio na koji nacin treba

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.