Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 15 bodova

Problem sa racunarom

358 pregleda · 43 odgovora · otvorena 14.08.2009. u 14:53

Znaci sinoc sam ocistio komp i usisao sve. Upalim ga neradi montor. I kad sa startuje ono kada pise welcome uvjek se cuje onaj zvuk sad se necuje znaci da se komp niti neupali neznam u cemu je problem ako ko zna sta da uradim HVALA!
pozz raja
da ti nije riknula graficka?
ili da nije izasla iz slota?
STREBER je napisao/la:
da ti nije riknula graficka?
ili da nije izasla iz slota?
nije do graficke stavljo sam i drugo neradi opet :S
palypo je napisao/la:
nije do graficke stavljo sam i drugo neradi opet :S
riknulo napajanje
Samo malo,jel ti se pojavi crn ekran i bude ti kursor..Tako mi je bilo na starom kompu
more bit slot(na maticnoj ploci), napajanje i nemogu se sjetit vise mogucih uzroka mozda ti je monitor crko il kabal nije dobro ustekan il je negdi presjecen pa nema kontakta
Ako kad ga upalis rade ventilatori i sve, a na monitoru ti crno onda ti je crko ram 100% to je meni bilo ja promjeno ram i radi normalno.

Znaci samo promjeni ram i radice ti
KillerCS je napisao/la:
Samo malo,jel ti se pojavi crn ekran i bude ti kursor..Tako mi je bilo na starom kompu
ne crno sve na montoru narandasta lampica nije zelena :S nez koji mu je
izvadi ram pa ga ponovo ubaci pa onda upali PC
lichedy je napisao/la:
Ako kad ga upalis rade ventilatori i sve, a na monitoru ti crno onda ti je crko ram 100% to je meni bilo ja promjeno ram i radi normalno.

Znaci samo promjeni ram i radice ti
rade svi ventilatori :S
palypo je napisao/la:
pa eto oda ti je RAM crko promjeni ram i videces sve ce ti fino radit
palypo je napisao/la:
koliko imas rama (slotova)

ako imas 2 probaj izvadit jedani probaj upalit

ako nece vrati taj i probaj drugi izvadit pa upalit

a ako imas 1slot probaj da nedes ram i probaj ga upalit
OTOVRI KOMP I VIDJET CES KABLOVE STO OD NAPOJNE IDU U MATICNU. MALO IH POMJERI TAMO VAMO (NARAVNO ISKLJUCI KOMP I NAPAJANJE DA TE NE OPALI STRUJA) POMOCI CE TI. AKO NE MOGNE MIJENJAJ NAPOJNU.
brate imao sam slican problem provjeri sve unutra ram i sve prije bih rekao da je ram
Imao isti problem , meni graficka crkla , kazes da ti nije to , provjeri kablove sve lijepo a moze i biti do napajanja ..
Vjerovatno kablovi , provjeri ;)
Moguce je da je i procesor upitanju...Meni je sve bilo crklo :S al najverovatnije monitor probaj drugi monitor prikljuciti na comp...

A samo sec ako mu je crkla napojna zar nije logicno da mu se nece uopste upaliti comp ?

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.