Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Ne znam koju napojnu da kupim.

255 pregleda · 16 odgovora · otvorena 17.08.2009. u 21:59

Pozdrav momci, naime imam problem.

Ne znam koju napojnu jedinicu da kupim za moj PC.
Trenutno mi je napajanje od 400W, ali' vec mu ima 3 god i pravi veliku buku i nije mi nesta jak.
- Danas sam kupio HDD od 500GB (hitachi) i opet nenormalno zujanje i buka. Hajd dobro, ugradim HDD dignem system i opet zuji comp.
I odvedem maloprije comp kod jarana ( on ima kompresor ) i ispusem ga cijelog i ispadne kila prasine iz njega...
I evo upravo opet skopcao comp i jos nenormalno zuji :S

Eh sad...
Zelim kupit novu napojnu jedinicu, jer ona jedino proizvodi ovoliku buku.
Moje pitanje glasi:
Gdje mogu kupit (u Sarajevu) dobru napojnu jedinicu sa oko 600W, a da nije skuplja od nekih 70-80km, ali da valja i da NE ZUJI !!!

Hvala vam unaprijed.  
Takvu napojnu za te pare ne mozes nigdje kupiti.
Ma kvalitetnu napojnu od 600W za te pare mozes naci cak i na trafici, uz nju ces dobiti i komplet snalica i 2 kile krastavica.

Post dobio aplauz od cannabis4posho

cannabis4posho je napisao/la:
Ma cuo sam da u plusu ima za te pare ali nisam siguran, cak ni na njhovoj stranici ( http://www.plus.ba ) nisam nijedne napojne nasao. 

Edit: @mcill:

1. Ako nemaš šta pametno za reći, ne provaljuj se.

Izvini al' se nerazumijem u napojne. I nemoras odma pljuvat po temi, jos te aplauzom nagrade... ccc 
mcill je napisao/la:
Ma kvalitetnu napojnu od 600W za te pare mozes naci cak i na trafici, uz nju ces dobiti i komplet snalica i 2 kile krastavica.
http://www.plus.ba/proizvodi/opis/?id_pro=1028

Vidis da ima?

bosanacz <-- momak mi je taj link poslao na pm i zahvaljujem mu se.
cameEe je napisao/la:
Ma cuo sam da u plusu ima za te pare ali nisam siguran, cak ni na njhovoj stranici ( http://www.plus.ba ) nisam nijedne napojne nasao. 

Izvini al' se nerazumijem u napojne. I nemoras odma pljuvat po temi, jos te aplauzom nagrade... ccc 
NAPOJNA JEDINICA ECHOSTAR 680W 65,10 KM 70,00 KM

plus.ba

http://www.plus.ba/proizvodi/index.php?idkat=795
za kvalitetu nisam siguran... logicno je da nesto nije bas ono okey kad je 60KM 680W  ali to si trazio to si dobio 

Post dobio aplauz od wcKd

cameEe je napisao/la:

U plusu sam ja sada gledao nema takve napojne jedinice. Ima nakva 50 KM kosta i ti kontas to dobro?
Ta ce ti od 600w dati 200 i to je upitno hoce li....
mcill ti je dobro rekao, ti bi nesto extremno dobro a da je malo para. Da takve stvari postoje svi bi mi bili milioneri.
U plusu sam ja sada gledao nema takve napojne jedinice. Ima nakva 50 KM kosta i ti kontas to dobro?
Ta ce ti od 600w dati 200 i to je upitno hoce li....
mcill ti je dobro rekao, ti bi nesto extremno dobro a da je malo para. Da takve stvari postoje svi bi mi bili milioneri.
Ok, hvala svima, a pogotovo: bosanacz-u .. ako moze momku aplauz ako nije problem.

Sutra cu malo po kompjuterskim radnjama prosetat pa cu se raspitat malo oko napojnih jedinica. 

Moze lock.
cameEe je napisao/la:
Ok, hvala svima, a pogotovo: bosanacz-u .. ako moze momku aplauz ako nije problem.

Sutra cu malo po kompjuterskim radnjama prosetat pa cu se raspitat malo oko napojnih jedinica. 

Moze lock.
Jest raspitivat ces se i oni ce ti reci da je njihovo najbolje, da nije skupo, da su to najjaci brandovi.....
Bolan 600w napajanje ti je od 180 KM pa gore......
Inace ne ulazim u ove rasprave ali definitivno su u pravu i mcill i canabis posto je dobra napojna od 600W najmanje nekih 150km a to sto ces dati 70km nemoj se cuditi da ti posle 3 dana crkne , posto jbg napojna je jedina komponenta na racunaru koja nema garanciju.Znaci samo za napojnu ti ne garantuju nista. Moj prijedlog trpi zujanje dok ne sakupis 200+km i rijesi se muke za citav zivot.
BloodSeeker je napisao/la:
Inace ne ulazim u ove rasprave ali definitivno su u pravu i mcill i canabis posto je dobra napojna od 600W najmanje nekih 150km a to sto ces dati 70km nemoj se cuditi da ti posle 3 dana crkne , posto jbg napojna je jedina komponenta na racunaru koja nema garanciju.Znaci samo za napojnu ti ne garantuju nista. Moj prijedlog trpi zujanje dok ne sakupis 200+km i rijesi se muke za citav zivot.
Ma haj sto ce napojna odleprsat, vec sto ce za sobom povuci jos par komponenti pa eto belaja... Ja inace nikad ne pricam nista pametno, pa necu vise, oprosti maconja.
reci mu meni ne veruje ! XD
Ja znam da sam nedavno bas se raspitivao i da imas uzeti u plusu ovu gore sto su naveli napojnu al da je prelosha :S

Pa sad je do tebe oces li nju uzeti il dodati jos para i ko covjek kupiti sebi normalnu napojnu :-X
Ako ti ne znas kako cu onda ja da znam ? :r

Post dobio šamar od wcKd

Napojna jedinica ATX SilverStone SST-ST56F-560W 2xPCIeX - 139,38 KM

Napojna jedinica ATX SilverStone SST-ST60F 600W 4xPCIeX - 191,01 KM

Takve su cijene u genelecu.A što se tiče ovih napojnih od 70-80km,to su nekakve divlje marke,pa ne znam kol'ko će ti trajat' .
Bolje skupi još sto maraka i uzmi nešto da valja.
Kol'ko para,toliko i muzike.
burazeru u moby elektronik gdje ja radim imas POWER SUPPLY GOLD napajanje 400 kosta nova 40 KM pa buraz ako ti se isplati javi se...ja mislim da nije skupa ali jeli tebi dovoljno jaka???pozdravljam

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.