Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Odobravanje tema.

711 pregleda · 38 odgovora · otvorena 12.08.2009. u 18:16

Vec po naslovu mozete zakljuciti cemu vodi ova diskusija.
Znaci nema dana tj. teme u kojoj neko ne napiše jao teme , imaš google, opciju trazi i slicno, i pored mnogobrojnih upozorenja , pravilnika ne znam više ni cega i dalje se te teme pojavljuju .
Ne znam jeli bila ova ideja ,ali stvarno je više dosadilo gledati te nisko kategoricne teme i izjave,jedini nacin da stanemo u kraj tim temama jeste :

~ Da se svaka tema odobrava.
~ Ne mora odma ako nema nikoga online od administracije.
~ G.mod , Admin ili mod tog podforuma treba odobriti temu.
~ Kako na dernek.ba ima odobravanje galerija moze i ovdje tema.

Prije svega bih zamolio administraciju da ako ova moja ideja ne moze biti realizovana zamolio bih da se navede razlog,i ako moze biti realizovana koji je krajnji rok toga.Jedino ovim mozemo promjeniti ono što toliko zelimo , tj. ozbiljnost ovog - portala. I administraciji dosadi trashati te ne bulozne , apsurdne teme vako je samo ne prihvati i posao riješen, znatno ce se smanjiti broj banova , broj šamara (kada ljudi odgovaraju na tu spam temu) i na kraju ce se postici to nešto "dugo ocekivano" urednost portala.

Nadam se da ova ideja nece propasti u "nezaborav" kao i mnoge druge i nadam se realizaciji ove ideje.
Sada je na vama , tj. na vašoj volji ideja bi svakako mogla biti realizovana ali sve zavisi od vas, i takoder segmenti pravilnika bi se znatno smanjili.

- Tema odobrena od vLexa.
- Thank you to all.
- Molim temu u zanimljive.
Temu podržavam, uz par dodataka. Naravno, odmah bi trebalo više moderatora dodati.
Ja sam došao na ideju da određeni korisnici, za koje se zna da su normalni i zdravog razuma, dodaju u nekakvu bazu podataka i da se njima teme ne moraju odobravati. Ostalima bi se naravno odobravale. Ovo je princip Izabranog foruma- Ako te admin ne doda u onu bazu, nećeš ni pisati u Izabranom forumu.

btw. Malo je glupo što govoriš da je ovo tvoja ideja, jer se o ovome već dugo priča i ne možemo tačno znati ko je prvi ovo predložio.
Fina ideja , bilo bi dobro ovo da bude , al' bilo bi dobro da bar jos bude 2 il' 3 moderatora koja ce odrzavat' to.

Admini , gmod ii mod - Momci dobro rade svoj posao , trude se za ovaj sayt ima tu i membera koji se trude za ovaj sayt da bude sto bolji.

Kao sto rekoh ideja je super , svaki dan je onlayn administracija gamers.ba [Admin , gmod , mod] ko god od tih al' uvijek su online.

Na dernek.ba ono naravno nemosh' postavit' galeriju novu , zato sto on tamo mora odobrit'

Naravno bice dosta po guestbook / privatemessage "mogu postavit' ovo ,mogu postavit' ono" , bice znatno manje tema sto je dobro za ovaj sayt [:

Nadam se da ce se daeenova tema realizirat' , bU je nekad ovde , FataL ' a nema koliko ja vidim il' je oflayn mod.
Sve je na Adminstraciji hoce li oni ovaj prijedlog prihvatit' il' nece.

~ Ako moze neko od admina da mi change nick u sneiiyder plx , zahvaljujem.

Toliko od mene
Rekao sam ti i na MSNu da je predlog dobar ali 99% da se nece realizovati jer nema FataL-a tako da niko ne vodi portal.
reLo je napisao/la:
Temu podržavam, uz par dodataka. Naravno, odmah bi trebalo više moderatora dodati.
Ja sam došao na ideju da određeni korisnici, za koje se zna da su normalni i zdravog razuma, dodaju u nekakvu bazu podataka i da se njima teme ne moraju odobravati. Ostalima bi se naravno odobravale. Ovo je princip Izabranog foruma- Ako te admin ne doda u onu bazu, nećeš ni pisati u Izabranom forumu.

btw. Malo je glupo što govoriš da je ovo tvoja ideja, jer se o ovome već dugo priča i ne možemo tačno znati ko je prvi ovo predložio.
Ciljao sam na to da ce trebati više moderatora ako se uspije realizirati.Ali naveo sam da ne znam jeli bila ova ideja i zato sam u jednoj recenici iskoristio prisvojni pridjev, maj bed.
Svi smo ZA , al' nista nece biti.
vLexinho je napisao/la:
Rekao sam ti i na MSNu da je predlog dobar ali 99% da se nece realizovati jer nema FataL-a tako da niko ne vodi portal.
Slažem se.
Uvođenjem ovoga ukinolo bi se spamanje INDEX-a onim temama "ashdahsah" i sličnih SPAM tema.
Ideja je za čistu desetku , ali sumnjam da će biti realizovana zbog gore navedenog razloga

Podrzavam tvoju ideju.

Mislim da ce se tvoja ideja , jako tesko realizovati , jer kao sto je Vlex vech napisao , ovaj site je trenutno prepusten samom sebi , tacnije niko ga ne odrzava .
-Jedan prijedlog za Adu :Jarane bilo bi ti pametnije da prodas ovaj website , ako ga ne mislis odrzavati..

Svi u napad jedan je TIMUR !
http://gamers.ba/forum/9/75506/3/-tut-koristenje-gamers-ba-search-a/

Ideja postoji, jucer se pricalo o njoj pod ovom temom, znaci, ispada problem to kodirati...tako da vjerojatno nista od toga! procitajte....
reLo je napisao/la:

Bas sam to htio da kazem.
Pa kontam ispasce glupo , u zadnja 3 dana na ovakvim temama videces da su mnogi rekli sta bi bilo dobro na adminima je da procitaju i da vide sta moze da se uradi a sta ne.
Mislim pisanjem ovih tema zabrana nemozes sve jednog clana navesti da postuje pravila uvijek ce se neko registrovati i napisati temu koja nije uskladu sa pravilima.
Jedino moze kada bise te teme odobravale preko admina i mod.
To zahtijeva vise vremena ovima iz administracije da bi svaku temu odobravali ili ne ...
Kad bi se kako moglo napravati da online clanovi mogu glasovati da li se tema odobrava ili ne.
Tj. kad netko napise novu temu dodje obavijest i glasas. Ukoliko u 3 min vecina glasa ZA tema se odobrava, ukoliko vecina glasa PROTIV odbija.

Tako bi se izbjeglo povecanje broja administratora, globala i moderatora.
vLexinho je napisao/la:
Jucer FataL prihvatio 3 kopirane vijesti. Možeš to vidjet u logovima. Ali nebitno. Hoću da kažem da je on još uvijek tu, popravi ako nešto na brzinu može popraviti. Ali on ne želi da previše glavu razbija ovim novinama.

Da se zaključiti da će ovaj sajt postojati dok bude zarade od njega (premiumi, reklame etc.). Onog trenutka kada zarada počne opadati mogu se desiti dvije stvari:
1. Da Ado ugasi stranicu
2. Da uvede neke novosti kako bi privukao članove da opet kupuju premiume (npr. napravi neku močnu opciju koju mogu koristiti samo oni koji imaju premium).

Svjesni smo da se premiumi kupuju bez prestanka, što znači da Ado nema razloga da mijenja išta na stranici. Ako nema bojkota, nema ni problema.
reLo je napisao/la:
Jucer FataL prihvatio 3 kopirane vijesti. Možeš to vidjet u logovima. Ali nebitno. Hoću da kažem da je on još uvijek tu, popravi ako nešto na brzinu može popraviti. Ali on ne želi da previše glavu razbija ovim novinama.

Da se zaključiti da će ovaj sajt postojati dok bude zarade od njega (premiumi, reklame etc.). Onog trenutka kada zarada počne opadati mogu se desiti dvije stvari:
1. Da Ado ugasi stranicu
2. Da uvede neke novosti kako bi privukao članove da opet kupuju premiume (npr. napravi neku močnu opciju koju mogu koristiti samo oni koji imaju premium).

Svjesni smo da se premiumi kupuju bez prestanka, što znači da Ado nema razloga da mijenja išta na stranici. Ako nema bojkota, nema ni problema.
11.08.09 u 17:42 | FataL - Prihvatio vijest K1ngZ se vraća u SC.United

11.08.09 u 17:41 | FataL - Prihvatio vijest Facebook kupio inovativni servis FriendFeed

11.08.09 u 17:38 | FataL - Prihvatio vijest Facebook kupio inovativni servis FriendFeed
vLexinho je napisao/la:
Ko kaze da nema Fatala ?

SaltCityBoy je napisao/la:
Kad bi se kako moglo napravati da online clanovi mogu glasovati da li se tema odobrava ili ne.
Tj. kad netko napise novu temu dodje obavijest i glasas. Ukoliko u 3 min vecina glasa ZA tema se odobrava, ukoliko vecina glasa PROTIV odbija.

Tako bi se izbjeglo povecanje broja administratora, globala i moderatora.
Ne bih da te uvrijedim ali to je stvarno glupa ideja. Ne treba sad da od gamersa pravimo šprdanciju. Samo ne znam kako bi to glasanje funkcionisalo.

A i ova ideja sa odobravanjem tema je loša. Jer, ne znaš ti ima li iko online da ti pregleda temu i odobri.

Najbolja ideja je ona ideja koja se koristi i na derneku. Svako ima otvoriti samo 2 teme dnevno i ćao.
miire je napisao/la:
Fina ideja , bilo bi dobro ovo da bude , al' bilo bi dobro da bar jos bude 2 il' 3 moderatora koja ce odrzavat' to.

Admini , gmod ii mod - Momci dobro rade svoj posao , trude se za ovaj sayt ima tu i membera koji se trude za ovaj sayt da bude sto bolji.

Kao sto rekoh ideja je super , svaki dan je onlayn administracija gamers.ba [Admin , gmod , mod] ko god od tih al' uvijek su online.

Na dernek.ba ono naravno nemosh' postavit' galeriju novu , zato sto on tamo mora odobrit'

Naravno bice dosta po guestbook / privatemessage "mogu postavit' ovo ,mogu postavit' ono" , bice znatno manje tema sto je dobro za ovaj sayt [:

Nadam se da ce se daeenova tema realizirat' , bU je nekad ovde , FataL ' a nema koliko ja vidim il' je oflayn mod.
Sve je na Adminstraciji hoce li oni ovaj prijedlog prihvatit' il' nece.

~ Ako moze neko od admina da mi change nick u sneiiyder plx , zahvaljujem.

Toliko od mene :-*
Nisi shvatio.
Mogu oni pisati teme koliko god hoce, ali tu temu mora odobriti neko iz administracije prije nego sto ona izadje na indeks.

Inace, odlicna ideja.
reLo je napisao/la:
Ne bih da te uvrijedim ali to je stvarno glupa ideja. Ne treba sad da od gamersa pravimo šprdanciju. Samo ne znam kako bi to glasanje funkcionisalo.

A i ova ideja sa odobravanjem tema je loša. Jer, ne znaš ti ima li iko online da ti pregleda temu i odobri.

Najbolja ideja je ona ideja koja se koristi i na derneku. Svako ima otvoriti samo 2 teme dnevno i ćao.
A što se tema mora odma prikazati cim napišeš , doce online prihvatit.Ti moraš kontirarati i samo misliš da si ti upravu.
A evo ovdje je registrovano 40k i zamisli evo da je 10k onih tek registrovanih koji ne znaju pravila nece da citaju i slicno , i da sad od tih 10k ljudi 5k postavi 2 teme na dan znaci to je 10k opet ne buloznih tema ? I šta bude vracamo se na isto , to nicemu ne vodi na starom je bilo 3 dnevno i opet je bilo spama , znaci ne funkcioniše.
I bilo bi korisno da ne mozhe otvoriti temu korisnik koji ima manje od 30 POSTOVA...

Jer ovo je apsurd sto se radi...:@
vLexinho je napisao/la:
11.08.09 u 17:42 | FataL - Prihvatio vijest K1ngZ se vraća u SC.United

11.08.09 u 17:41 | FataL - Prihvatio vijest Facebook kupio inovativni servis FriendFeed

11.08.09 u 17:38 | FataL - Prihvatio vijest Facebook kupio inovativni servis FriendFeed
Po ovim logovima zakljucujemo da je Kemo tu da nas nije napustio, pa sto onda ne ispravlja bugove, neuvazava prijedloge i ostalo.Znam da necu dobit odgovor od njega 99.99% a ni odgovor dostojan pravom odgovoru.
daeen je napisao/la:
A što se tema mora odma prikazati cim napišeš , doce online prihvatit.Ti moraš kontirarati i samo misliš da si ti upravu.
A evo ovdje je registrovano 40k i zamisli evo da je 10k onih tek registrovanih koji ne znaju pravila nece da citaju i slicno , i da sad od tih 10k ljudi 5k postavi 2 teme na dan znaci to je 10k opet ne buloznih tema ? I šta bude vracamo se na isto , to nicemu ne vodi na starom je bilo 3 dnevno i opet je bilo spama , znaci ne funkcioniše.
Jarane moj ne kontriram ja nista, nego sam samo realan. Koliko na derneku ima registrovanih ljudi, pa opet teme ne idu na odbravanje? I navedi mi još neki portal na kome ti tema mora biti odobrena?

S druge strana, kolika je mogućnost da bude usvojen i ispunjen ovaj prijedlog? Da li misliš da će FataL uopće pročitati ovu temu. Ova tema, kao i prethodne, će biti aktuelna dok je na naslovnoj. Nakon toga- Allahimanet. Nema je više. I ponovo će neko dignuti ovakvu temu, svi će podržavat prijedlog, i opet će pasti u zaborav.

Zaključak svega ovoga: Zašto da predlažemo kad neće biti usvojeno? Je li do sada usvojeno išta što smo predložili? Odgovor: Nije. I zašto bi sada ovo bilo usvojeno?

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.