Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Mother

812 pregleda · 45 odgovora · otvorena 12.08.2009. u 02:10

Napisat' cu jednu diskutabilnu temu i nadam se da cete je fino prokomentarisati. Ako cete pisati nesto ruzno radije mi napisite na pm il gb.

Ovu diskutabilnu temu otvaram sa vLex- ovim odobrenjem.

Maloprije sam izasao napolje i bio svjedok jednog stvarno po meni zastrasujuceg prizora. Naime, ugledao sam jednog momka koji je imao oko 20 godina. Derao se na svoju majku. Derao se na osobu koja ga je hranila cijeli zivot. Derao se na osobu koja se bojala za njega u vrijeme oholog rata. Nisam mogao povjerovati, ali tu nije bio kraj. Niko se nije nadao, neki su vec krenuli svojim poslom, kada je on ustao sa klupe i opalio joj stvarno jak samar, nakon cega je ona pala. Ja sam bio stvarno ogorcen postupkom te mlade osobe. Nisam mogao ni u snu povjerovati da se i ovo desava u sred bijela dana. Svi su zanijemili. Kako neko moze udariti svoju majku. Po mom misljenju, udariti svoju majku je isto kao i pobiti cijelu planetu. Razumijem nekako svadju i deranja, moze se preci preko toga. Ali da dodje do reakcije kada ste spremni udariti osobu koja se borila za vas zivot i cijenila vas ma kakvi god bili, mislio sam da je to nemoguce. Majka je osoba koju trebamo najvise postovati, koju trebamo u svakom trenutku podrzavati, cak i kada ona nije u pravu. Iskreno kada bih vidio da je neko digao ruku na moju mamu, ne bih volio biti u kozi toj budali. Nisam posebno snazan, ne idem u teretanu i nisam nikakav mangup, al tad bih sigurno poludio. Sigurno bi i cijeli ovaj sajt isto to uradio, jer preko toga se stvarno nemoze preci. Poslije tog samara vidio sam tu zenu kako place, on je vec otisao negdje. Bio sam stvarno tuzan, u pravom smislu te rijeci. Bio sam kivan na tog po meni napacenog imbecila koji nezna nista osim mangupisanja i dokazivanja raji. Nezna prepoznati vrijednost kad je ugleda. Kada sam vidio tu zenu kako place i ide kuci laganim pokretom, zastao mi je dah. Iskreno, i meni je kanula suza u oku. I sada dok pisem osjecam se veoma nelagodno.

Morao sam ovo sa nekim podjelit, jos me nervoza hvata.
Hvala svima iz srca koji su ovo procitali.

Mozete i vi napisati neke dogadjaje u kojem ste bili svjedoci ili sta za vas znaci osoba koja vam je pruzila sve, cak i vise u zivotu.
Naravno, znam sta vam znaci al eto mozete napisati nije na odmet.

Jos jednog se zahvaljujem svima koji su procitali ovu temu.
Bez komentara stvarno ..

c/p sam ovu pricu sa neta , radio sam je u neznam kojem razredu (os)

"Stoji iz mene daleko, petnaest i više godina daleko, prigušeno bosansko djetinjstvo. Da li se sjećam?... Bila je to jedna kutija - soba, i po njoj išlo napaćeno mršavo lice, noge u papučama, izblijedjele dimije i blag predan pogled. Majka! Od zida do zida, od vrata do peći, od ručka do večere, od jeseni do proljeća, u zidovima, među četiri zida, uzidan, tekao je nelijep ženski život. Sjećam se: bilo je sunce, mnogo sunca oko nas kad su dječije igre i crne poderane seoske košulje prolazile avlijom i ispred prozora. U polumraku "zelene odaje" čamila je mati i krpila. Duvarevi tamni, u sjenci pili su krv iz ženskih obraza. Sjećam se: jurili smo po vršajevima za konjima, preko trave i kamenja, kroz dječije razigrane prostore, zaboravljajući otići pet puta na dan u džamiju i poslije su očeve batine bile svršetak radosti..."

...
ney je napisao/la:
Ma sta da ti kazem. Po meni ovo spada medju najgore zlocine. Stvarno je tuzno sta se sve nece desiti u ovom nekad dobrom za zivjeti svijetu. Sad nesmijes auto parkirati kako treba, a jos se i ovaj sr*** desavaju.
To ti je sve do odgoja kako gdje u familiji

I taj isti sto ju je udario na sred ulice nije odgojen kako treba a to ti ide ovako

njemu je sve dopusteno, neznaju ga roditelji kontrolisati, u stvari nisu ga znali dok je bio mladji

pa bolan kolko puta sam sa rajom i kaze neko idemo vamo tamo ja njemu kazem necu do 11 mi izlaz

halo meni je 19 godina a ja njemu kazem do 23 izlaz.I onda mi pocne pametovat tebi stari ovo naredju tebi ovo on

E pa brate taj sto meni prica stalno nije odgojen kako treba jer nema nikakvog postovanja prema roditeljima

Ja npr 100 puta vidim djete trazi od roditelja nesta on to i dobije na kasi je****j u merkatoru mi place opndje hocu da ga udavim a ona nezna sta ce s njim

To ti je cisti primjer nesposobnog roditelja ja znam da sam ja to svom starom il staroj radio ubili bi boga u meni da mi nebi palo napamet

I tako je i bilo zato nikada od staraca nista netrazim ni sada niti sam ikada vidio sam kolko su se zalagali tokom rata jos da im trazim nesta ? smjesno
kod nas u krupi ima jean cigan on tuce svoju mater i tjera je da prosi....al i njega tucu haman svi xD bgm....
" Džennet (raj) je pod majčinim nogama "

Svako onaj ko nije dobar prema svojim roditeljima, može se nadati kazni i na ovom i na budućem svijetu. Postoji jedna stara priča o lošem odnosu prema roditeljima. Naime, jednog dana, neki čovjek je odlučio kako više ne može podnijeti svoga oca i kako ga se želi riješiti. Ubaci ga u auto, i odvuče ga u šumu. Negdje na pola puta otac ga zamoli i reče: "Sine, molim te, nemoj me dalje vući. Ostavi me ovdje, jer sam i ja svoga oca ovdje ostavio."

Eh sad da malo prodiskutujem o tom liku. Imam ja takvog lika u komšiluku. I do kakvog sam zaključka došao? Da to ne može normalan čovjek uraditi. Takođe, to ne može uraditi ni čovjek koji je vjernik, jer, on vjeruje da će ga za to stići kazna velika. Dakle, te osobe koje udaraju svoje roditelje su nevjernici koji će se aBd sunčati u džehennemu (paklu).
A koji to reto mora bit' , cuj da udaris roditelja svog roditelja , koji te hranio , koji te doveo na ovaj zivot , koji te odrzavao toliko godina i sve ostalo da ne nabrajam ]:

Hajd' ovo sto te nervira nekad otac il' majka nes' kad ti pricaju i to , to moze svako izdrzat' a ne da udaras majku il' oca.

Pogotovo da udaras slabi rod od sebe i to , nek' ga bude sram ...

Ja bi ga hladno puko nogom usta i tjerao bi ga da se izvine svojoj majcii !

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.