Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Porodica Spahic

488 pregleda · 14 odgovora · otvorena 03.08.2009. u 00:43

Pozdrav svima i dobro vam jutro.

Evo odlucio sam da dignem temu da bi pomogli jednoj porodici iz Visokog. I zamolio bih vas sve da ostavite na stranu gluposti o placanju moderatora, globala i admina jer je ovo mnogo precnije.

Dakle evo o cemu se radi:

Prije mozda dvije noci sam prolazio pored zgrade Vlade Federacije BiH i vidio ispod drveta preko puta buduceg centra Alta oko 9-10 ljudi kako sjede i tu ima stvari pa onda ona mreza za susenje vesa i tako. I mislio sam da su cigani i govorio kako je bruka da u centru glanog grada bude takva i situacija, ali sam se i to dobro zajebo i molim dragog Allaha za oprost radi takve greske, ali nadam se oprostu jer sam iz daljne gledo.

To je 10-clana porodica iz Visokog koja je ostala pod samim nebom i pod zvijezdama, te nemaju hrane ni da jedu tako da su gladni veoma.Sabahudin Spahic je radio u Rudniku Breza te je ostao bez posla prije tri mjeseca navodno na privremeni prekid rada.On pored svoje zene ima jos osmero djece koju izdrzava mjesecno samo sa 230 maraka, ali tugi tu nije kraj, jos je veca zalost i tuga sto mu jedna od kcerki boluje od leukmije a druga od epilepsije ( ko ne zna sta je epilepsija to je padavica i veoma je opasna bolest)....

Sta zelim da postignem ovom temom i sa ovim napisanim???

Naravno dok jedna porodica zivi od 230 maraka mjesecno, a vi kupujete slusalice i miseve od 250 maraka pa i vise, zamolio bih sve iz Sarajeva a i sire ko moze da makar donese hrane toj porodici koja nema bukvalno nista da jede i da im uruci koliko moze novaca ali licno njima...

Zasto govorim licno?

Licno govorim zato sto ovo pisem od sebe i od svog srca i ja mislim da nema jos nijedan ziro racun na koji se njima pomaze zato ovo pisem od sebe i govorim da im licno date pare, ako niste u mogucnosti pare makar da im donesete da jedu, dok se nasi politicari brckaju po moru i dok vozaju A8-ice ljudi sjede ispred zrade vlade sa bolesnom djecom bet kore hljeba.

JOS JEDNOM BIH VAS ZAMOLIO DA IM DONESETE MAKAR HRANE I KO MOZE DA IM NOVCA PA MAKAR 10 MARAKA DA.

Oni se nalaze preko puta Alte na m.dvoru ispred Vlade Federacije BiH u parkicu onom ispod drveta kako sam ja uspio vidjet..

I zamolio bih da tema ide u zanimljive na par dana makar, i da me ne pitate za ziro racun ili nesta jer ja nisam ni organizacija ni nista vec pisem iz srca svog..

Hvala svima koji ce im pomoci.
- ako hoce ko da to donira, ja cu se nac s njim da mu dam pare, jer fkt nemam srca tako pric tim ljudima :(:(:(
Zanimljiva, treba skupiti sve pare zajedno i sve zajedno odnijeti. Ja sam za.

Treba uraditi Datum i Mjesto nalaska da se skupe pare i da odatle svi odemo toj porodici.
~ Treba neko otvoriti racun, ja cu odma uplatiti od srca

Mada ima i gorih slucajeva, i ovakvih na milione samo u nasoj drzavi, ali ljudi smo da pomazemo jedni drugima, i pomoci cu uvijek koliko mogu i koliko je u mojoj moci
abasi je napisao/la:
Zanimljiva, treba skupiti sve pare zajedno i sve zajedno odnijeti. Ja sam za.

Treba uraditi Datum i Mjesto nalaska da se skupe pare i da odatle svi odemo toj porodici.
Upravo tako.
Isto kao što su ljudi sa sarajevo-xa , našli se i pomogli 2 momaka. Ja sam 1000 % ZA. Ako ovo uspije onda smo vrh.
Slazem se treba se okupit "raja sa gamersa" i skupit neke pare pa kolko got to bilo ..

Mislim da bi se trebala otvorit nova tema da se prijave svi koji hoce doniraju barem cenera za ovu desetoclanu porodicu , stvarno sam osto bez rjeci
Ja sam za doniranje, ali ja ne zivim blizu sarajeva, totalno sam na drugoj strani...

Pa mogu ja nekom iz sarajeva uplatiti kredit za mob, pa da on za mene plati.
i sto je jos zalosnije tom ocu od te djece tamo neki u vlasti prijete da ce mu oduzeti skrbnistvo nad djecom pa stvarno ova drzava propade dibidus a moze im se pomoci samo da ima volje netreba njima vila ili bog zna sta, mada nije lose da im se pomogne na ovaj nacin
Ajte malo admini nemojte samo pricati. ZAkazite tacan datum i mjesto okupljanja da pogognemo malo ovim ljudima. i da se po tome vidi ko je dobar, uzoran clan gamersa
Mislim, nemojte biti gladnih postova, da se zavrsi samo na prici, odnijet cemo i tako to..

Haj da ispostujemo ovo makar,neku kao sto bi se reklo u BIH gradjansku duznost kada nemoze vlada da pomogne ovim ljudima,valjda i na ovom sajtu ima ljudi dobre volje,makar da im dio srca osvjetlimo, jer ovakvima je pomoc neophodna..
Izdvojite neki dinar od sebe koliko ko moze..
Bila to marka,dvije,pedeset sevap je koliko toliko!

Hvala
Brate Gledao sam Na HAYATU na vijestima, mogao sam se rasplakati :(, treba sa 230 km, nahraniti 7 djece :(..
@abasi
Slažem se :)
NewYork je napisao/la:
Brate Gledao sam Na HAYATU na vijestima, mogao sam se rasplakati , treba sa 230 km, nahraniti 7 djece ..
@abasi
Slažem se
Nije 7 djece nego 8 + 2 bolesno
Ajde onda da se organizujemo i da neko od pouzdanih admina ili moderatora otvore ziro racun da gamers.ba organizuje javnu donaciju toj porodici ... Jer to je stvarno sramota da one guzonje iz vlade prodju svaki dan pored njih i da ih boli ku**c za sve a tamo iz budzeta bih vade pare kako bi kupovali kuce i aute svojoj djeci i zenama .. Ajde da se org i da svako ko bude mogo uplati makar po 5 ili 10 km na taj ziro i da se udjeli toj porodici i sve ostalo od odjece ili hrane sto neko moze pa da se zaduzi 5 ljudi sa gamersa da se to skupi i da se da tim ljudima ... lool kolko sam se iznerviro kad sam ovo vidjeo .. sry na ruznim rijecima koje sam upotrijebio ovdje ali stvarno nisam mogo nac nikakvu adekvatnu rijec za ove debile sa vlasti .. :@

Ajde malo ukljucite se i vi ostali de da skontamo nesto da pomognemo ovoj porodici .. :S !!!!!!
Sutra u 11:55, Trg BiH 1, zgrada Zajednickih institucija, Marijin Dvor - skup podrske porodici Spahic iz Visokog, koja vec danima boravi na otvorenom, zaboravljena od svih. Neka ponese ko sta moze - komad kruha, cokoladu za djecu, staru garderobu, par maraka. SIRI DALJE!
Dakle, vi ste prvi na google pretraživaču za pojam 'porodica spahić' - zato sam se i registrovao, da zamolim sve one koji mogu pomoći ovim roditeljima i dječici da to i učine. Nije sramota njih, jer ih je golem belaj natjerao da dođu i budu tu gdje sada jesu - tako i ti, i svi mi, trebamo otići do njih, kada god ko može i pružiti im ono što možemo: hranu, novac, svježu vodu, šta god - sve dok se neki idiot poput T. Sadovića ne odrekne pljačke tih ljudi i da im dio od svojih budućih, ničim zasluženih 60.000,00KM, koje će dobit 'onako'!
Hvala,
PS: ja cu doći iz Živinica da im donese što mogu

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.