Zdravo i dobrodošli u prezentaciju mog prvog tuta ! Nadam se da će te iskoristit' ovaj tutorial u pravljenu vaših signatura. Tutorial će biti prilagođen početnicima, stoga don't worry. Pa da počnemo :
• Otvorit' ćemo novi dokument = File -> New. Dimenzije stavite 400 x 150. Ove su najčešće, al' možete i po želji.
• Prvo ćemo postavit' pozadinu. Stoga ćemo stavit' gradient boja 405167 i 1d2d44. Gradient povucite od vrha siga prema dole. Ovako bi to trebalo izgledat' :

• Layer -> New layer . Uzmite brush, size : 16 px-a, hardness 100 %, boje cbac00. I našarajte po sigu. Ovako bi trebalo izgledat' :

• Dalje, izaberite smudge tool. Stavite jačinu na nekih 70 % i smudgajte šare koje smo već dodali. Kada ste ih smudgali, stavite blend mode na Luminosity. Ovako bi trebalo izgledat' :

• Kada smo pripremili pozadinu, krećemo na ubacivanje rendera. Render izaberite po želji. Ja ću uzet' render HALO, link : http://www.photoshopstar.com/wp-content/uploads/2007/09/halo-cutout-render.png. Render ubacimo File -> Place. Pošto
je render ogroman, treba ga smanjit'. CTRL + T je skraćenica na koju smanjujemo stvari u Ps-u, pa ćemo tako i ovaj render. Kopiramo layer rendera i na kopirani layer primjenimo : Filter -> Distort -> Ripple. Odaberemo 999 % i size : Medium. Kopirani layer stavimo ispod orginala i gumicom obrišemo neke dijelove. Glavnom layer rendera stavimo blend mode na Overlay. Ovako bi trebalo izgledat' :

• Dalje, Layer -> New layer. Fillajte crnom bojom. Uzmite brush size 1 px, hardness 100 %, boja ffffff i našarajte kao što smo šarali ranije [ pogledaj treći korak ]. Nakon toga, dodajte Filter -> Motion Blur i postavke 66 %, 180 px-a. Nakon što ste to uradili, promjenite layeru blend mode na : Color Dodge. Ovako bi trebalo izgledat' :
• Dalje, uzmite Burn tool, siza 200 px, hardness 0 % i označite layer pozadine, tj. backgrounda i krajeve " pocrnite ". Ovako bi trebalo izgledat' :

• Nekon toga, idite Layer -> New Adjustment layer -> Gradient Map. Ostavite crno-bijeli gradient. Promijenite blend mode na Multiply. U layer boxu, pored layera gradient mape, imat ćete layer mask [ kvadratić bijeli ]. Kliknite na njega i izaberite brush siza 200 px i Hardness 0 %. Nek je crna forground boja. Obojite središte siga. Vidite kako je središte siga svijetlije od ostalih dijelova. Ovako bi trebalo izgledat' :

• Nakon što smo to uradili, potrebno je još da napišemo ime. Ja sam koristio font Velocity, size 15 pt. Stavite blending options po želji, ja sam stavio za color overlay sivu boju, da mi se uklopi sa ostatkom siga. Ovako bi to trebalo izgledat' :

Uploadovo sam i .psd : http://rapidshare.com/files/265800269/tutorilasig.rar.html
Pošto nemam premium, po potrebi su updatovat' temu, sa ponovno uploadanim .psdom.
Radove koje uradite, možete postavit' na temu, da vidimo outcome !
Hvala na čitanju, nadam se da ćete nešto naučit'. Do idućeg puta [color=green]vo[/color][color=yellow]zd[/color][color=red]ra[/color] !
• Otvorit' ćemo novi dokument = File -> New. Dimenzije stavite 400 x 150. Ove su najčešće, al' možete i po želji.
• Prvo ćemo postavit' pozadinu. Stoga ćemo stavit' gradient boja 405167 i 1d2d44. Gradient povucite od vrha siga prema dole. Ovako bi to trebalo izgledat' :

• Layer -> New layer . Uzmite brush, size : 16 px-a, hardness 100 %, boje cbac00. I našarajte po sigu. Ovako bi trebalo izgledat' :

• Dalje, izaberite smudge tool. Stavite jačinu na nekih 70 % i smudgajte šare koje smo već dodali. Kada ste ih smudgali, stavite blend mode na Luminosity. Ovako bi trebalo izgledat' :

• Kada smo pripremili pozadinu, krećemo na ubacivanje rendera. Render izaberite po želji. Ja ću uzet' render HALO, link : http://www.photoshopstar.com/wp-content/uploads/2007/09/halo-cutout-render.png. Render ubacimo File -> Place. Pošto
je render ogroman, treba ga smanjit'. CTRL + T je skraćenica na koju smanjujemo stvari u Ps-u, pa ćemo tako i ovaj render. Kopiramo layer rendera i na kopirani layer primjenimo : Filter -> Distort -> Ripple. Odaberemo 999 % i size : Medium. Kopirani layer stavimo ispod orginala i gumicom obrišemo neke dijelove. Glavnom layer rendera stavimo blend mode na Overlay. Ovako bi trebalo izgledat' :

• Dalje, Layer -> New layer. Fillajte crnom bojom. Uzmite brush size 1 px, hardness 100 %, boja ffffff i našarajte kao što smo šarali ranije [ pogledaj treći korak ]. Nakon toga, dodajte Filter -> Motion Blur i postavke 66 %, 180 px-a. Nakon što ste to uradili, promjenite layeru blend mode na : Color Dodge. Ovako bi trebalo izgledat' :
• Dalje, uzmite Burn tool, siza 200 px, hardness 0 % i označite layer pozadine, tj. backgrounda i krajeve " pocrnite ". Ovako bi trebalo izgledat' :

• Nekon toga, idite Layer -> New Adjustment layer -> Gradient Map. Ostavite crno-bijeli gradient. Promijenite blend mode na Multiply. U layer boxu, pored layera gradient mape, imat ćete layer mask [ kvadratić bijeli ]. Kliknite na njega i izaberite brush siza 200 px i Hardness 0 %. Nek je crna forground boja. Obojite središte siga. Vidite kako je središte siga svijetlije od ostalih dijelova. Ovako bi trebalo izgledat' :

• Nakon što smo to uradili, potrebno je još da napišemo ime. Ja sam koristio font Velocity, size 15 pt. Stavite blending options po želji, ja sam stavio za color overlay sivu boju, da mi se uklopi sa ostatkom siga. Ovako bi to trebalo izgledat' :

Uploadovo sam i .psd : http://rapidshare.com/files/265800269/tutorilasig.rar.html
Pošto nemam premium, po potrebi su updatovat' temu, sa ponovno uploadanim .psdom.
Radove koje uradite, možete postavit' na temu, da vidimo outcome !
Hvala na čitanju, nadam se da ćete nešto naučit'. Do idućeg puta [color=green]vo[/color][color=yellow]zd[/color][color=red]ra[/color] !




!

:-[

