Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Deathadder ili Kone ?

294 pregleda · 26 odgovora · otvorena 07.08.2009. u 11:50

Koji je bolji mish od ova dva za gaming ?
Volio bih da odgovor napishu samo momci koji su imali iskustva sa oba misha

Hvala...i Sorry na drugoj temi [Na prosloj fulio podForum i zavrsila u kanti ]
-Svaki dan ista tema ...

~Uzmi ti sebi koji ti bolje lezi u ruci .. Mada ja misilm da je DeathAdder bolji .. :
imao oba i koristio oba. Roccat kone je bolji mis generalno isto tako i 50 KM skuplji. Razer Deathadder je opticki a Kone je laserski mis. Mana Kone-a je scroll koji je izuzetno osjetljiv i ne preporucujem kupovinu onim gamerima koji scroll ucestalo koriste u gamingu. Deathadder ko i svaki Razer mis je vrhunski mis, ali je razerov mis nesto na sto se tesko naviknuti, ali kada se naviknes nema sanse da ga ikad zamijenis drugom markom. Licno mislim da je Kone spoj Razerovih vrhunskih tehnickih rjesenja i Logitechove isto tako vrhunske rgonomije.
E da bi bio dobar gamer ne treba ti niti jedan od ovih miseva, a ako ipak odlucis da kupis jedan od navedenih onda ti toplo preporucujem da odes u neku od prodavnica i vidis ergonomiju licno tj kako ti mis lezi u ruci. To ti je bitnije od tehnickih karakteristika koje su vrhunske u obva misa.
BTW ako kupis vrhunski mis treba ti i vrhunska podloga. Odmah planiraj veci budzet za cca 30-40 KM.
Uzecu Roccat Kone...i meni se vishe svidio a i ljepshe mi lezi u ruci Hvala svima (K)
Sa pravom glasam za deathadder, drzo sam oba u ruci, a prije pola godine sam kupio deathadder tako da moj glas zbog toga ide njemu...
Uzmi Razer Deathadder.. Ja ga imam i jako sam zadovoljna s njim..
dr_house je napisao/la:
Da li ti znas koji je mis Deathadder?

Ja ga imam od 9 ili 10 mjeseca prošle godine.

Miš je čudo po svemu.

Nikada mu se ništa nije desilo, sve je uvijek savršeno.

Deathadder je toliko savršen da su Mambu napravili tako što su unaprijedili Deathadder senzorima.

Svaki put kada ujutro stavire ruku na njega shvatite zašto je skup, za nevjerovat je kako je kvalitetan... Mis je ergonomičan i samo je za dešnjake, a ne kao što si ti rekao.

DeathAdder ima 1800 DPI, a ne 1600 kao što si rekao.

Glas ide Deathadderu, Kone nikada nisam ni drzao u rukama.

Samo treba podebljati ovaj dio "Kone nikada nisam ni drzao u rukama".
Drzao sam oba, Kone imam.

Znam koji je Deathadder.
Deathadder

Imas sve specifikacije, a sto se tice DPI, to je lapsus, znam koliko ima. Slucajno sam napisao 1600 jer sam nesto razmisljao o 6400 slika po sekundi koji su kod Kona 7080. Poprilicno velika razlika.

Cisto jos za informacije, evo ti link za Kone pa pogledaj pod Tech Specs, pa uporedi ova dva misa.
Roccat Kone

Kao sto sam rekao, prvi mis sa odredjenom tehnilogijom, ima manu, namjernu, da bi mogli izbaciti isti samo "bolji", a.k.a. Mamba.

Zatim, svi se zale na ergonomicnost Razerovih proizvoda. Jedva se naviknes, a kada se naviknes ne smijes nijadan drugi mis koristiti jer ces ponovo izgubit osjecaj za mis.
Ja ne kazem da je Deathadder los mis, vec samo u ovoj uporedbi on je donji. ALi ovo je isto kao da poredimo Mercedesovu S klasu sa VW-ovim golfom. Kone je jednostavno tehnicki superioran i tu nema price.

@amchuka
Kone neam tu manu. To je bio tehnicki problem pri proizvodnji prve serije, ali bas prve serije prozivdnje. Doslo je do greske u fabrici i ta prva serija je imala preosjetljiv Scroll. Druga serija je potpuno ista samo sto je scroll pojacan, odnosno onakav kakvog su ga i planirali. Ukoliko neko ima prvu seriju, mogao je da ga zamjeni besplatno za mis iz druge serije. Ali mislim da je rok prosao za to. Vise nema toga. Sad jedino sto imas garanciju od godinu ili 2 ne znam, ne da mi se traziti garantni list da procitam, da ti oni porave ako nesto nije u redu.
I da dodam, uz Kone toplo preporucujem Roccat Taito podlogu. Jeftina, 30ak maraka, a vrhunski kvalitet radjen da dobro radi u kombinaciji sa Koneovim TCU.
Jaka i brza stvar.

btw. Ako cijena predstavlja kvalitet, Kone vodi za 40ak maraka na nasim prostorima.

I nikako mi nije jasno zasto u nasim radnjama govore da je Kone "RAZOR" Roccat Kone mis. Barem ovdje gdje sam ja kupio. Nisam uspio ljudima objasniti da je Razer sa "e" prijesvega i da su Razer i Roccat dvije odvojene firme.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.