Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Deathadder ili Kone ?

294 pregleda · 26 odgovora · otvorena 07.08.2009. u 11:50

Koji je bolji mish od ova dva za gaming ?
Volio bih da odgovor napishu samo momci koji su imali iskustva sa oba misha

Hvala...i Sorry na drugoj temi [Na prosloj fulio podForum i zavrsila u kanti ]
Svaki dan ovakvi tema , znaci uzmi koji je tebi bolji.

- Spam tema !
DeathAdder bolji

Post dobio šamar od Philosopher

Mah, ša'znam , uzmi DeathAdder, on je za gaminga pravo dobar.. al i Kone nije loš, al ipak uzmi DeathAdder
Razer DeathAdder najjaci mish.

Koristim ga vec duze vrijeme , oko 5 ,6 mjeseci il' vishe , nisam nikakvih problema dosad' imao !
Roccat Kone je ubjedljivo najjaci mish za gaming. Al', opet nemora ti odgovarati ruci.
Uzmi onaj mish koji ti najbolji pashe.
Ja sam imao DeathAdder, jak mish, Kone jos bolji, al jedino ko ima povecu ruku
Mogu ti samo reći o DeathAdderu, jer sam im'o iskustva sa njim. O Konetu ti nemam održavat' neke govore, jer pojma nemam kakav je miš. Dakle, DeathAdder ti je po meni najbolji iz Razer serije, dpieji, fazoni, elegancija . Al' sve je to do tebe, do tvoje ruke ! :]

z
- DeathAdder

Uzmi sebi koji ti bolje odgovara za ruku i u gamingu.
Igrao sam na oba misa. Deathadder mi se manje svidja od Roccat Kone-a. Kone mi bolje lezi u ruci, dpi je tu negdje ako se ne varam. Preporucujem ti da uzmes mis koji ti bolje lezi u ruci
~deathadder imam ga vec godinu dana i predobar je
~uzmi mis koji ti lezi u ruci
glaso za deathadder

sve ti je do ruke ja bi uzeo dead al ti odluci koji ti bolje lezi s kojim ti je bolji ugodjaj :D
Deathadder ubjedljivo bolji ;)

ako imas malu ruku ne uzimaj kone , steelseries ikari svakome u ruci lezi preporucio bih ti taj mis...
cjNor je napisao/la:
ako imas malu ruku ne uzimaj kone , steelseries ikari svakome u ruci lezi preporucio bih ti taj mis...
U profilu mu je Ikari

Anketa je da glasate koji vam je mis bolji. Kada stisnete odgovor, onda morate upisati zasto ste taj mis odabrali. Zasto smatrate da je bolji od drugoga.

Ovdje vecina ljudi nije ni drzala Kone u ruci ili su djecurlija sa malim rukama pa ne znaju sta je to Kone. Kone je vrh vrhova sto se tice gaming miseva. Za razloku od Razerovih miseva, fantasticno lezi u ruci svim osobama srednje ivelicine ruke pa navise. Mozes mu mijenjati tezunu bez ikakvih problema, ima kvalitetan interni procesor koji potpuno osobadja glavni procsor sveih poslova vezanih za proracune pozicije i pomjeranja misa. Ima senzor koji ti svakim pokreton analizira podlogu time postaje precizniji. Ujedno taj senzor i gleda kada se mios odvoji od podloge i kada je ponovo na podlozi i tako iskljuci odnosno ukljuci raser. Na taj nacin se sprecava nenamjerno pomjeranje kursora, nisana. Ima vrhunski gaming laser od 3200 DPI. I mis prati pokrete sve do ubrzanja od 20 G (20 gravitacija). To znaci da ce ti pratiti pokrete i u najvecem zaru borbe. Nema sanse da ti neki pokret ne ufati, osim ako ti sam mis ne dignes sa podloge.

Deathadder.
Po sammim slikama mozes primjetiti da mis nije ergonomican. Da je radjen i za desnjake i ljevake u isto vrijeme. To znaci da nema sanse da ti lezi dobro koliko i Roccar Kone. Zatim, on je nova tehnologija infrared sensora. Na osnovu da je prvi mis sa tom tehnologijom, razer naravno je namjerno napravio propuste da bi mogli kasnije izbaciti drugi mis sa istom tom tehnologijjom, naravno, samo malo bolje. Dok Kone ima 3200 DPI, ovaj ima svega 1600 DPI. Deathadder podnosi ubrzanje od svega 15G, znaci za 5 manje od Kone-a. Ovaj ima 5 porogramibilnih tipki. Kone ima 8 plus scrole koji ide u 4 strane (kada ga stisnete dole, okretanje i pokret lijevo i desno). Opet se vracam na ergonoiju. Iako iz Razera tvrde da je ergonoimski dizajniran za desnjake, po slikama se vidi da nije. Covjekova ruka ima karakteristican prirodan polozaj. Ergonomican mis odrzava covjeciju ruku u tom polozaju. Taj polozaj ti je da je desna ruka nageta na desno stranu, odnosno, palac je u zaraku a zadnji prst je naslonjen na sto. Takav nagib je kod Kona dok je kod Deathaddera ruka ravna sa stolom.

Moje misljenje je da je Kone ubjedljivo bolji mis od Deathaddera. Ljudi ce ti reci da je losiji ejr ga nisu testirali, drzali u ruci i jer im je skup. Idu logikom: "Ne mogu ga imati, poljuvacu ga sve dok se ne osjecam bolje."

Post dobio aplauz od cannabis4posho

ma jarane ja ti kazem gledaj koji ti pashe bolje,ja sam kod jarana igrao na deathadderu nako skor,dosao kod 2. jarana na intelli 1.1 ubio nogom :S. A zasto? Zato sto mi bolje pase ruci....
Da li ti znas koji je mis Deathadder?

Ja ga imam od 9 ili 10 mjeseca prošle godine.

Miš je čudo po svemu.

Nikada mu se ništa nije desilo, sve je uvijek savršeno.

Deathadder je toliko savršen da su Mambu napravili tako što su unaprijedili Deathadder senzorima.

Svaki put kada ujutro stavire ruku na njega shvatite zašto je skup, za nevjerovat je kako je kvalitetan... Mis je ergonomičan i samo je za dešnjake, a ne kao što si ti rekao.

DeathAdder ima 1800 DPI, a ne 1600 kao što si rekao.

Glas ide Deathadderu, Kone nikada nisam ni drzao u rukama.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.