Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Internet problem

197 pregleda · 5 odgovora · otvorena 26.07.2009. u 00:01

eh ovako imam velikih problema oko neta..

koristim bihnet adsl..i u zadnje vrijeme tacnije 20 dana ..laga mi sve od neta do igranja online

konektujem se normalno i internet mi radi normalno nekih 30 min onda sve krene po zlu..samo se diskonektuje i kada se ponovo konektujem cekam po 2 min da opet ostvari konekciju...sve sam pokusao mijenjao kablove cistio od virusa..itd..nista nepomaze plz help!!!
Nazoves 1422 i pitas ih sto ti lagga
Ako ti je firewall ugasen ,upali ga .
Update XP ?
Aktiviraj Windows AutoUpdate i probaj

I mom 1 haveru se isto desavalo al kod njega je hs konekcija.
Na kraju se ispostavilo da je do modema .

Ti kazes da nemas virusa ,dc-a te sa neta (nazoves ljude iz bihneta da dodju ,ipak to je njihov problem i nek naprave).
brate oboris sistem pa ga dignes opet najbolje rijesenje.... mora da ti se nakupilo nekih virusa sto ti ne prepoznaje antivirus tako da ti je to najbolje, za sat i po mozes sve zavrsiti i opet rahat
Eo sa pg foruma dio mog tuta cu izdvojit za tvoj problem....

pocnimo...

1. Iskljucite opciju File and Printer Sharing for Microsoft Network

Tako da uradite sljedece: idete na START->Control Panel->Network Connections->desni click na Wireless Netwok Connestions ili Local area Connection pa na properties i maknete KVACICU sa File and Printer Sharing for Microsoft Network!

2. Postavite Password na mrezu svoju da nemogu ulaziti preko tvoje mreze ako imate bezicnu konekciju...

Tako da uradite sljedece: Ako imate onaj Adapter Monitor idete na njega, pa nadjete Security, pa onda na encryption ON,

Pod Authentication iazaberete: WEP
Pod Key Lenght : 64 bit
Key Type: HEX
Key1: tu ide sifra od 5 znamenaka, to moze bit brojka,znak i slova...
I default Key: je Key 1 to ostavite kak je...

al prije ovog gore, morate uc u browser i uc u DEAFAULT GATEWAY, gore napisati 192.168.1.1 di se pise(www.) i otvorit ce vam se stranica od routera, trazit ce vas PASSWORD, po defaultu ukucajte 0000, i odaberete advanced setup ako to ima...e sad tamo nadjete Network->Wireless LAN i vidit ce te Security...

Na security mode odabrati: Static WEP
Passphrase: ostaviti prazno
WEP Key: E to je onaj PASSWORD koji cete na wireless monitoru namjestiti od 5 znamenaka, moze bit brojke, slova ili znakovi....

I na kraju stisnuti Apply i kad ste zavrsili sa postavljanjem passworda preko default gatewaya, onda isti taj pw koji ste unijeli morate unijeti i na tom MONITORU wirelessa da bi radilo...i to je to...

firewall: ON
automatic updates: OFF(always) ako ti je windows fake...original windows- automatic updates: ON

et to je moj dio za tvoj problem, nadam se da ce ti pomoc....

jer vjerojatno ti neko upada na tvoj wireless, na tvoju mrezu i smeta tvom signalu, stvara pritisak na mrezu...zato ucini to gore navedeno i problem ce bit rijesen
ma kume obaraj sistem nije ni do kog drugo do tebe je uletio ti je virus ili sl. pa ti se aktivira nekon izvjesnog vremena reinstaliraj sistem :D ii sve ce biti u dure

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.