Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Internet Problem :S

150 pregleda · 8 odgovora · otvorena 10.08.2009. u 15:46

Eh pozdrav svim gamerima i gamericama (:.. Imam problem sa internetom.. : S..Internet mi je HS Economic - 1024/128 Kbps - 4 GB

Modem odlicno radi ,nikad bolje ! (:
I konekcija je u redu,ali kad se konektujem,prvih 10 minuta sve moze normalno,onda internet zablokira i ne mogu uci ni na msn ni surfat po netu !

Zvao sam one ljude iz kablovske (:
Kazu da nije do njih vec do compa..pa znate li vi do cega je ?

Defragment sam HDD,instalirao TuneUp Utilities 2009 i sve mi je u redu,ali internet opet nece ! : S

Pozdrav svima i hvala unaprijed !!
Pa eto rekli su ti , nije do njih , vec do tvoga kompa .
Ja imam istu takvu konekciju , pa mi se to ne desava .
Imas li router mozda se desilo isto kao i kod mene ako imas dva kompa i jedan ima wirles onda ga router hvata pa nemoze odma konektovat:D:D
Do tvog kompjutera je, kao sto su ti vech rekli. Probaj malo nesto sam uraditi, odmah postavljate teme, za sve vam gamers sluzi, hiljadu zasto, hiljadu zato ? Sasvim nepotrebno ;)
Sve sa HD :/C prebaci na :/D i digni sebi system i onda se probaj konektovati to ti je najbolje rijesenje i ako onda budes imao problema javi ovima da dodju vidjeti. Ha ja
Pa lik vec zna da mu je do racunara nemorate mu to pisati.
Probaj izbrisat konekciju ,reinstalirat driver od modema i onda napravit novu.
Ako ti je ukljucen firewall iskljuci il obratno.
Pogledaj properties od konekcije pod networking jel ti obiljezeno "internet protocol" i Qos
Da ti nije do mrezne ?
Evo vidis moj haver je imao isti problem - skoro :
http://www.gamers.ba/forum/6/61640/konekcija-ili-komp-problem-/
Formatirao 1k puta komp i na kraju promijenio mreznu ^^
Eno u plusu imas po 20-30KM
Servis majka...Odnesi tamo negdje u neki servis ja sam odnio isto mi tako bilo...Ja odnio i sve mi rjesili.
Imao sam ja taj problem davno ,izbaci me sa konekcije i moram restartovati comp da bih se ponovo konektovao..
Pitao sam jednog lika u cemu je problem,rekao mi je da je do firewala...Moras iskljuciti firewal ili suportno ,vidjet ces ako te nebude izbacivalo da li trebas iskljuciti ili ukljuciti ... Stvarno nemam vise taj problem,nadam se da neces ni ti ...

- GL

9-)
E hvala svima (: ..Nisam imao dobar antivirus pa sam instalirao Eset NOD32 4 i izbrisalo neke viruse sada sve moze..hvala svima jos jednom ..poz.

Tema : Lock

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.