Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Lijekovi u Bih

219 pregleda · 24 odgovora · otvorena 07.07.2009. u 12:59

Ljudi, neki dan sam u novinama procitao katastrofalan podatak i jos citao na internetu i na nekim stranim portalima.

~ Naime rijec je da je u BiH 80 % lijekova falsicifirano!

- Ja u pocetku nisam vjerovao, al posto mi sada ovdje tetka iz Njemacke, nesto ju je bolila glava, kupila lijekove ove i nista joj nije pomoglo. A nakon 2 dana, muz joj je otisao u Njemacku, kupio iste i pomoglo joj je.

Znaci mi pijemo otrov ;(.

~ I jos sam procitao da u Bih od 500 trgovina, 52 % ima zarazenu prehranu , ( rok istekne, promjene etiketu )

Et', molim malo diskusiju :)
U istocnom sarajevu,lijekovi su duplo jeftiniji i nisu falsificirani,pola ovih penzionera ide tamo i kupuje
Sve sto se kod nas desava je stvar lopovluka. S druge strane, mi smo naucili piti lijekove sa isteklim rokom trajanja, pa zašto onda ne bi mogli piti i falširane lijekove? Pogledaj samo šta smo mi u ratu pili. To su bili lijekovi kojima je po 10 godina bio isteknut rok trajanja. I sve smo to preživjeli. Mi smo u stvari bili grupa pokusnih kunića za Amerikance. Jednostavno nam dali pokvarene lijekove i posmatrali šta nam se događa. Ipak, adaptirali smo se i ništa nam se nije dogodilo. Navikli smo na laži i prevare od strane države pa mi ovo nije ništa čudno. Ipak, želim to ispraviti, te ću abd kada završim fakultet (Farmaciju) stalno biti u službi ljudi, ne radi profita, nego radi stvarne svrhe ove struke.
Upravo radi takvih stvari trebas kupovati domace, ne samo da bi pogurao zemlju, nego stvarno ono sto prave je kvalitetno. Milkos, ovako, pravo kvalitetni proizvodi. Iz EU se uvozi samo smece sto ne moze nigdje drugo pa dijele ovako nama i ostalim jadnim zemljama. Tako ti je i sa autima isto, sva smeca dole idu

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.