Eh ovako ekipa, znam da vecina vas prizeljkuje AION pa evo ja sam skinuo beta verziju i usao u igru da vidim na sta to lici. Igra je jednostavno predobro uradjena ali ne ocekujte da vam postavljam SS-ove kao sto su na oficijalnoj stranici jer sam tek poceo da igram.
Evo par SS-ova:
Biranje klase:
Prije biranja klase imate mogucnos biranja dobre i lose strane ili „Elyos“ i „Asmodian“, ja sam izabrao ove lose jer mocnije izgledaju a i kada izadje full verzija vjerovatno cu na evil stranu
Imate mogucnost da izaberete Warriora (muskog ili zenskog), Scouta (muskog ili zenksog), Magea (muskog ili zenskog) i Priesta (muskog ili zenskog). Naravno ovo je samo za beta verziju mozda bude jos sta dodano u full verziji.

Ja sam izabrao (Asmodian) Scouta i to zenskog jer izgleda preloodo. Kada izaberete lika imaju njegove neke karakteristike kao pocetni HP, MANA itd.....
Na narednoj slici je prikazano kreiranje lika po vasem ukusu:

Ovdje dajete ime liku, mjenjate mu frizuru, boju kose, boju usana, boju koze, sirinu kukova, sirinu ruku, velicinu glave itd...... Tu vam je prikazano na sta moj Scout lici
Sada cu vam postati SS start menu-a, tu mozete da otvorite mapu, skillove, profil, questove i sve ostalo potrebno u igri. Takodjer na slici se vidi i sve ostalo kao sto je HP bar, XP bar, mapa, skillov itd....

Ovako izgleda kada iz start menu-a otvorite prozor za skillove:

Zatim ide izgled mape:

Zatim prozor kada se dobije new quest:

Na kraju jedan ingame SS:

Ovdje su svi detalji podignuti na Very High tako ako se pitate hoce li grafika biti bolja od ovoga nece sigurno ali i ovako imba izgleda. Naravno i kreatori AION-a su mogli pretjerati sa grafikom ali to bi samo odbilo igrace od igrice jer nemaju svi prejake „masine“, kod vecine ljudi su prosjecni racunari.
Mislim da bi ovaj MMORPG trebao da naslijedi WOW jer vecina igraca je izjavila da ce poceti da igra AION cim izadje pa tako nadajmo se da ce biti veoma popularan i da ce ga igrati dosta raje iz BIH.
Za vise informacija o AION-u na webu:
http://eu.aiononline.com/en/
edit:
Evo da ne pitate vise za minimalnu konfiguraciju:
Aion System requirements and System specs
Aion System requirements Minimum:
- Windows 98SE/2000/XP/Vista
- AMD Athlon 2400 or Intel Pentium 4 2,4 Ghz
- 512MB RAM
- Graphic Card 128 MB compatibile with DirectX 9
- Sound Card 128 MB compatibile with DirectX 9
- DirectX 9
- 4x DVD-ROM or 16x CD-ROM
- 5 GB free space on hard disk
- Broadband link with downlink 512kbps
Aion System requirements Recommended:
- Windows 2000/XP/Vista
- AMD Athlon 64 3000 or Intel CoreDuo 4000
- 1GB RAM
- Graphic Card GeForce 6600 or ATI Radeon X1550 256 MB
- Sound Card Sound Blaster Audigy
- DirectX 9
- 16x DVD or 32x CD-ROM
- 18 Gb free space on hard disk
- Broadband link with uplink 256kbps, downlink 1024kbps
Evo par SS-ova:
Biranje klase:
Prije biranja klase imate mogucnos biranja dobre i lose strane ili „Elyos“ i „Asmodian“, ja sam izabrao ove lose jer mocnije izgledaju a i kada izadje full verzija vjerovatno cu na evil stranu
Imate mogucnost da izaberete Warriora (muskog ili zenskog), Scouta (muskog ili zenksog), Magea (muskog ili zenskog) i Priesta (muskog ili zenskog). Naravno ovo je samo za beta verziju mozda bude jos sta dodano u full verziji.

Ja sam izabrao (Asmodian) Scouta i to zenskog jer izgleda preloodo. Kada izaberete lika imaju njegove neke karakteristike kao pocetni HP, MANA itd.....
Na narednoj slici je prikazano kreiranje lika po vasem ukusu:

Ovdje dajete ime liku, mjenjate mu frizuru, boju kose, boju usana, boju koze, sirinu kukova, sirinu ruku, velicinu glave itd...... Tu vam je prikazano na sta moj Scout lici
Sada cu vam postati SS start menu-a, tu mozete da otvorite mapu, skillove, profil, questove i sve ostalo potrebno u igri. Takodjer na slici se vidi i sve ostalo kao sto je HP bar, XP bar, mapa, skillov itd....

Ovako izgleda kada iz start menu-a otvorite prozor za skillove:

Zatim ide izgled mape:

Zatim prozor kada se dobije new quest:

Na kraju jedan ingame SS:

Ovdje su svi detalji podignuti na Very High tako ako se pitate hoce li grafika biti bolja od ovoga nece sigurno ali i ovako imba izgleda. Naravno i kreatori AION-a su mogli pretjerati sa grafikom ali to bi samo odbilo igrace od igrice jer nemaju svi prejake „masine“, kod vecine ljudi su prosjecni racunari.
Mislim da bi ovaj MMORPG trebao da naslijedi WOW jer vecina igraca je izjavila da ce poceti da igra AION cim izadje pa tako nadajmo se da ce biti veoma popularan i da ce ga igrati dosta raje iz BIH.

Za vise informacija o AION-u na webu:
http://eu.aiononline.com/en/
edit:
Evo da ne pitate vise za minimalnu konfiguraciju:
Aion System requirements and System specs
Aion System requirements Minimum:
- Windows 98SE/2000/XP/Vista
- AMD Athlon 2400 or Intel Pentium 4 2,4 Ghz
- 512MB RAM
- Graphic Card 128 MB compatibile with DirectX 9
- Sound Card 128 MB compatibile with DirectX 9
- DirectX 9