Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Koji je bolji PC ?

143 pregleda · 17 odgovora · otvorena 07.09.2009. u 13:29

Koje od ovih PC je najbolji za igrice.
1)
* INTEL Core 2 Duo E8400 2x 3.00GHz
* ASROCK 4Core1600-GLAN
* 4096MB DDR2RAM PC-800
* 640GB WD (S-ATA, 16MB)
* 512MB ATI Radeon HD4850
* 22X LG Multi DVD-Brenner SATA
* 550W Super Silent Netzteil
* ENERMAX Vostok Miditower
---507,09 EUR---
http://www.aletoware.de/shop/products/PC-Systeme/mit-INTEL-Core-2-Duo-Prozessor/AW-System-E8400-HD48501.html

2)
PEGASUS XQ8200 4096MB / 1000GB / DVDRW / G512
Prozessor Intel Core2 Quad Q8200
HDD1 x 1000 GB - Standard - Serial ATA
RAM 4 GB DDR2 SDRAM
Grafik-Controller 512MB PCIe Grafikkarte
---459,99 €---
http://www.kmelektronik.de/shop/index.php?show=product_info&ArtNr=21370
3)
4GB DDR3
640GB HDD
Nvidija Geforce G210-512MB
intel Core2 Quad Q8200(2,33GHz,4MB L2,1333Mhz)
http://www.mediamarkt.de
---500€---

I imam jos pitanje Koje je bolje procesor INTEL Core 2 Duo ili intel Core2 Quad i kakva je ovo graficka Nvidija Geforce G210-512MB? Ja zelim da kupim PC za igrice da moze i da podrzava novije igrice koje ce izaci.
Onaj prvi se cini kao najbolji.
Core 2 Duo ti je procesor za dvije jezgre a Core 2 quadje procesor sa cetiri jezgre koji ti ne donosi prevelik porast u performansama
suiCidal je napisao/la:
Core 2 Duo ti je procesor za dvije jezgre a Core 2 quadje procesor sa cetiri jezgre koji ti ne donosi prevelik porast u performansama
slazem se sa time...

btw: to bas danas ucio iz informatike :$
suiCidal je napisao/la:
Znaci bolje je Core 2 Duo uzetu nego Core 2 Q ?

zwix89 je napisao/la:

po meni je isto, kaze profesor da se quatro koriste u firmama i da moze obavljati i do 4 milijarde zadataka u sekundi a dual 2.7 milijardi u sekundi xD to sam zapamtio
jobo je napisao/la:
po meni je isto, kaze profesor da se quatro koriste u firmama i da moze obavljati i do 4 milijarde zadataka u sekundi a dual 2.7 milijardi u sekundi xD to sam zapamtio
Ja nisam nista mislio da radim sada graficki dizajner ili slicno samo igrice da izdrzi slijedece 2 godine ako je to moguce :P
zwix89 je napisao/la:
Ja nisam nista mislio da radim sada graficki dizajner ili slicno samo igrice da izdrzi slijedece 2 godine ako je to moguce
Onda uzmi sa C2Q i miran
zwix89 je napisao/la:

Core 2 Q je bolji
jobo je napisao/la:
* ASUS P5Q Pro
* 4096MB DDR2RAM PC-800
* 320GB Samsung F1 (S-ATA, 16MB)
* 896MB NVIDIA Geforce 260 GTX
* 500W OCZ StealthX Stream
* CoolerMaster RC-330 Miditower

Evo jos bolji pc skupli je za 120KM
zwix89 je napisao/la:

kod mene je vec 2 god dual core i nikakvih problema sa igrama koja god je igra ide kod luda xD
zwix89 je napisao/la:
* ASUS P5Q Pro
* 4096MB DDR2RAM PC-800
* 320GB Samsung F1 (S-ATA, 16MB)
* 896MB NVIDIA Geforce 260 GTX
* 500W OCZ StealthX Stream
* CoolerMaster RC-330 Miditower

Evo jos bolji pc skupli je za 120KM
najbolji do sada sto se tice brzine,procesora,maticne, graficka tu tako ali je Nvidia ;) bolja je od mnogih drugih ;) samo he Hdd malan ali nema veze :D sto ce ti veci :D
H4midovic je napisao/la:
najbolji do sada sto se tice brzine,procesora,maticne, graficka tu tako ali je Nvidia ;) bolja je od mnogih drugih ;) samo he Hdd malan ali nema veze :D sto ce ti veci :D
Mastose tice HDD kupit cu 1T umjesto 320 :D Valasu to fine pare sto dajem 567Evra ali posto sam osloboden od poreza sasparat cu 200 KM minimum ;)
Znaci ja imam ovaj procesor i jede malu djecu , samo kod ove 1. kofiguracije izbaci taj ATI .

I the winer is 1.
~ Pazi ovo , sve je ovo što si ponudio prihvatljivo , ali je pitanje koliko tih performansi ćeš ti zapravo koristiti i moći iskoristiti.
Dakle , najpametnije ti je uzet ekonomičan a istidobno dobar računar.

~ Prva se čini sasvim okej , i ne bih je dirao , jer ćeš procesor skuplje platiti ali ćeš uštediti na grafi i tako to i ide.

~ ATI grafičke se trenutno nameću nvidia grafičkim karticama ali se ne mogu porediti ni po cjeni ni po performansama.
Dakle nvidia je daleko bolja ali ATI je jedtinija.

Jedino što bih promjenio je HDD , jer ja imam 500GB i pretjerao sam.

~ Što se tiče rama , ako nećeš instalirati Windows 7 ili Windows Vistu, ne kupuj , jer XP čita 3.3GB ili tako nešto.

Toliko od mene , bai.

Core 2 Quad je odličan , ali sumnjam da ti je on PRIJEKO potreban, bolje ti je za te pare kupiti NVIDIA grafu
Prvi bolji

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.