Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 12 bodova

Restart

508 pregleda · 7 odgovora · otvorena 17.01.2006. u 13:56

Eh, ovako....
Kada igram NFS U2, tacnije karijeru, u pojedinim trkama racunar mi se restartuje. Znate vec, pojavi mi se plavi ekran i nakon toga, restart. Koliko ja znam, trebalo bi da taj ekran stoji i, nakon sto ja pritisnem tipku, on se restartuje. Ali nije tako, taj ekran vidim sekundu, i nemam vremena da procitam o cemu se radi. Kao sto sam rekao, ovo vazi samo kada igram NFS. Pitao sam i ostale koji imaju isti CD (ja sam kopirao od njih), njima se nista ne desava. Neko mi govori da driveri graficke nisu OK, zatim da je do processora itd...
Zna li neko do cega je tacno?
P.S. molim samo one koji znaju da odgovaraju.
Hvala unaprijed.
Vrlo je moguce da je do hladjenja procesora , ti kazes da igras karijeru odredjeno vrijeme i onda ti se restatrtuje komp , mogu ce je da za vrijeme igranja procesor dostigne odredjenu temperaturu , a ploca (ako je neka novija) ima zastitu od izgaranja procesora te restartuje racunar. Vidio sam da imas (ako je tacno ) AMD Sempron 2600+ ja imam isti takav procesor i imao sam problema sa odredjenim igrama zato sto procesor brzo dostigne 65+ stepeni , jedino rjesenje je bio Zalman cooler.
Rješenje
to sa procesorom Veze nema... npr kada zelim da pokrenem obicnu 3d igricu nemoze se ni pokrenut , pokaze se plavi ekran i restart , isto tako kada pokusham udji u photoshopp nemoze , rjeshenje mi je jedino bilo kada sam skinuo nove ati drivere

eo ti link za download pa probaj
[URL][/URL]https://support.ati.com/ics/support/default.asp?deptID=894&task=knowledge&folderID=27[URL][/URL]
eto , pa idi tu na windows xp drivere , pa ako ti je radeon grafichka nadam se , onda idi na radeon i skini te catylst 5.12
hf
90% da ti je do zagrijavanja compa, imao sam iste probleme.
dodaj cooler na maticnu
Udjes u bios i postavis da nakon greske comp ti se restaruje samo ako je previsoka temperatura a ostale iskljuci tj greske sa driverima,windowsom ...
nije nista od tog gore...ja sam imao taj problem...problem je u napojnoj,u men je bila od 300 W kupio sam od 400 i nisam vise nikad imao problema!!!
               Solid_snake je napisao/la:
nije nista od tog gore...ja sam imao taj problem...problem je u napojnoj,u men je bila od 300 W kupio sam od 400 i nisam vise nikad imao problema!!!

momak ima AMD Sempron 2600+

Bilo mi je do graficke kartice. Uredu je sve sa driver-ima. Takodjer su najnovija verzija. Jednostavno, ne znam zasto se onda restartovao. Eto... bilo je momaka koji su mi rekli da je do graficke, ali ne bas tacno. Zato se nemojte ljutiti, bodove sam dao onome koji je bio najblizi.
Hvala opet.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.