Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Maca show...

1.276 pregleda · 24 odgovora · otvorena 17.01.2006. u 10:20

Prvo morao bih da kazem da sam strasno razocaran u ovo sto trenutno postoji na nasim tv-ima.., a posobno ovaj debilizam i kretenizam koji pokusava OBN ne samo gledaocima u BiH nego i sirom balkana da pomocu jednog monstruoznog i tako izopacenog i tako ljigavog KRETENA nasmrkanog konja "mace" koji prikazuje kako smo mi samo debilni i glupi i nasjedamo na njegov pokvaren i umobolan HUMOR!. ( nigdje tacke kod mene al bi mogo danima da pisem kad je o njemu rijec).

Asocijalna ponasanja i kretenoizam koji izbija iz njega je samo jedan od dokaza da takve maloumnike treba zapaliti ispred katredale, al cak mislim i tada nebi gorili jer je previse zla u njima, treba ih ispaliti na mjesec da se linjaju po nekoj drugoj planeti, pun sam zla i zlobe volio bi se isklaliti i na cistacici OBNa, a kamoli na i na ljudima koji su dopustili da se onakav kretenizam pusta na TV.
A posebno da ne govorim o ismijavanju nemocnih i jadnih ljudi koji sek. nisu zasluzili tako ponasanje prema njima nego malo vise paznje s lijepe strane i ljubavi.
razocaran sam u sve i sve vise sam depresivni zbog likova kao sto je ovaj "TIGAR" nas, i dabogda fakat nestao s ove planete...!!!!!
Na emisiju "Niko kao ja" stižu pritužbe iz cijele BiH

Ako se utvrdi kršenje Kodeksa, OBN može dobiti upozorenje, kaznu do 150.000 maraka, može mu se privremeno oduzeti dozvola ili čak zatvoriti stanica

Od prvog emitiranja emisije "Niko kao ja", preciznije šoua Dragana Marinkovića, koji emitira TV OBN, prigovori na adresu Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) stižu iz cijele Bosne i Hercegovine.
Kako saznaje "Dnevni avaz", do jučer je RAK primio 14 pritužbi. U svakoj od njih bh. građani izražavaju zabrinutost z*** sadržaja šoua. Primjerice, roditelji su ukazali na priloge emitirane u terminu od 20 sati, apsolutno neprimjerene za djecu. Dosta prigovora odnosi se na uvredljivo ponašanje prema ženama u jednom od priloga emisije.

Šta kaže Kodeks

Amela Odobašić, portparol RAK-a, kazala nam je kako je Agencija postupila u skladu s važećim procedurama:
- Obavijestili smo TV OBN da je slučaj otvoren i tražili od stanice da dostavi snimke programa. Trenutno se utvrđuje da li je došlo do kršenja Kodeksa o uređivanju RTV stanica, tako da slučaj ne možemo detaljnije komentirati.
Podsjećamo da u članu 1.3 Kodeksa stoji:

Teške posljedice

- Programi koji bi mogli ozbiljno narušiti fizički, psihički ili moralni razvoj djece i maloljetnika neće se emitirati u vrijeme kada je najvjerovatnije da će ih oni gledati/slušati. Takvi programi uključuju one koji sadrže posebno izražene seksualne ili scene nasilja te teme obrađene na način koji može biti štetan za djecu. Ti programi mogu biti emitirani samo u periodu između 22 i šest sati.
Odobašić pojašnjava da RAK, ako utvrdi kršenje, u skladu sa Zakonom o komunikacijama može izreći upozorenje, narediti stanici da plati kaznu do 150.000 maraka, privremeno oduzeti dozvolu ili zatvoriti stanicu.

Narušena lična sigurnost građana

Grubo kršenje moralnih normi bh. društva, reakcija je Odbora GDS Novo Sarajevo na šou TV OBN.
U njihovom zaključku navodi se da emisije ovog i sličnog sadržaja vrijeđaju, ponižavaju i narušavaju ličnu sigurnost građana i primitivnim sadržajem, posebno apostorofirajući voditelja, stvaraju negativnu sliku o bh. građanima, "prikazujući nas kao pohlepne, neobrazovane i necivilizirane ljude koji ostatku svijeta služe samo za sprdnju i uveseljavanje".

Audicija, nadrealisti i "Praznik u Sarajevu"

Na brojnim bh. internet forumima većina članova dijeli mišljenje da je u emisiji zloupotrijebljen bh. humor. Prenosimo riječi jednog Sarajlije, koji je pod pseudonimom "uv'jek dobar gost" na forumu internet stranice www.sarajevo-x.com prokomentirao:
- Znam ja da se nekim ljudima to i dopada, ali svi ti nek' uzmu pa nek' ponovo pogledaju Audiciju, TLN (Top lista nadrealista) il' nek' pogledaju film "Praznik u Sarajevu". E to je naš humor, a ne one jeftine nabrajalice.
'Macin show predstavlja grubo kršenje moralnih i etičkih normi bh. društva'

Općinski odbor Građanske demokratske stranke Novo Sarajevo smatra da emisija "One Man Show - Niko kao ja", emitirana na TV OBN, predstavlja grubo kršenje moralnih i etičkih normi bh. društva.

Kako je priopćeno iz GDS-a, emisije TV OBN ovakvog i sličnog sadržaja vrijeđaju, ponižavaju i narušavaju osobnu sigurnost građana.

Svojim primitivnim i vulgarnim sadržajem, posebno izraženim od strane voditelja emisije, stvara se veoma negativna slika o građanima BiH, prikazujući ih kao pohlepne, neobrazovane i necivilizirane ljude koji ostatku svijeta služe za uveseljavanje.

Iz GDS-a BiH Novo Sarajevo ističu kako bh. javnost mora svim legalnim sredstvima ustati protiv ovakvog iskrivljenog i vulgarnog prikazivanja građana.

U tom smislu u potpunosti je podržana reakcija NTV Hayat, iznesena u emisiji CD sa Senadom Hadžifejzovićem od 7. siječnja, koja je na dostojanstven način ustala u obranu morala i digniteta bh. građana.
Prva dvije emisije juesu vala bile pravi uzas , psovo je ko kocijas,ali zadnju emisiju je bas fino uradio mozda je 2-3 puta rokno sta.
upravu si gledao sam i ja "maca show" u nedjelju na OBN-u gloopo je do bola ...jos ono kad ide kroz carsiju i daje pare ko uradi desete sklekova i tako naso nekog covjeka starog da ismijava...
Ne da sam shokiran ... nego fakat nemam rijechi na ono sranje... pravi retard onaj maca... mora da je bio silovan ko dijete... pa isakljuje svoj gnjev i bijes na nemocnim...
sva raja u mom razredu se pali na tog macu ko on neki humorista a ustvari je jedan od najglupljih ljudi na onom obn-u!!
ma z*** njeg ce citava obn televizija biti sjebana kad im dodje jaka kazna o kojoj ima vec rijec.... Onda ce maca sigurno ostati na obn.......
Jedno 2 puta sam to gledo nigdje veze zato negledam njega niti taj kanal koji je tu neku popularnost stekao sa onim ""talentima"" o tome necu sad !
fff , nemojte tako da pricate o CIcku ... fakat vam nedam !! nikome covijek je sam od sebe respect i na ovoj cs sceni je 5 godina .. tako da nije niko vrijedan da o njemu nesto lose napise !!

Sto se tice Mace showa mislim da je frajer jos u pelenama ... ima neki cudan smisao za humor ... nekad je i dobar a pretezno je seljacic ...
he is noob! nap, rtd....^^

ma debil ba sranje i onako je obn tv kriza a ovako je jos gore!
Izvini ali ja nista nisam lose rekao u cicku. Cicko je moj dobar drug.... respect
Pa taj covjek je izgubio posao u emisiji RUSKI RULET a i tamo je psovao i koristio vulgaran rijecnik, kao i na OBN_u
On daje ljudima u sarajevu 20 maraka a kaze taj covjek da je magarac i nema uopste karaktera.Prosle dvije emisije su bile grozne namam rijeci sirom svijeta se gleda televizija OBN.
TAKVU OSOBU BI TREBALO ITBACITI SA TV-PROGRAMA:
Imal ljudi koji djele moje misljenje.?!
               Jo!nt je napisao/la:

agree trebali su ga na MTV Adria zaposlit', vjerujem da bi napravio kvalitetnu emisiju kako samo on zna

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.