Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Udruzenje Gamersa Bosne i Hercegovine

689 pregleda · 20 odgovora · otvorena 24.01.2006. u 16:18

Bas sam neki dan razmisljo kojoj skupini ljudi pripadam,mislim svako ima neko svoje udruzenje(ili vecina) bilo to speleolozi,radio amateri,ekolozi,ribari,lovci....itd.
A kojem ja ili mnogi poput mene pripadaju.Mnogi ljudi u nasoj zemlji ni neznaju sta su Gamersi,a kako bi to znali kada samo iz kuca "djelujemo"?Smatraju nas zadnjim otpadom,dok u japanu i mnogim drugim zemljama postaju heroji.

I mislim da je vrijeme da napravimo Civilno drustvo gamersa Bosne i Hercegovine.
Znaci da imamo prostoriju u kojoj ce se gamersi Bosne i Hercegovine a mozda nekada cak i sire sakupljati jednom ili vise puta godisnje,razmjenjimvati iskustva iz svijeta igara,konzola,hardvera....itd....ma ne samo to nego sklapati prijateljstva,i na kraju oficjelno znati cemu pripadamo.

Kako vam to zvuci?I dali bi to mogli kako izvesti?
jest da je tema bila ali nije losha ideja!
gamersa? mnozina mnozine
gamer - gameri - udruzenje gamera
nidje veze
prijedlog dobar al nikako izvodiv
               ri0 je napisao/la:
da*** da te odnio cunami

njega je tek donjeo cunami
Ideja je dobra Ja mislim da je ok to... A vi papci sto kazete da ideja nije izvodljiva ili da je lik sto je zapoceo ovu temu glup ... Nema rijeci za vas...

I vi neki gameri

Da ste gameri, radili bi nesto, pa bar malo nesto da se naprave ovakve stvari sto on predlaze... Ja sebe ne nazivam nekim vrhunskim gamerom, ali kad bi bilo dovoljno ljudi i finansije, pa cak i da mi moramo pogurati s parama, ne bi bilo lose... Al ovaj prijedlog ostaje samo to sto jeste "PRIJEDLOG" koji ce se valjda uraditi ... (ako bude dobrih ljudi)...

I isto tako, kao sto su se potrudili likovi da naprave ovaj sajt www.gamer.ba , oni su cool ... Bar su zapoceli s necim malim, a evo do cega je dovelo, ovo je po meni najposjecenija stranica u BiH pa mozda i sire... (Hvala vam puno za ovaj sajt)

Pozz
mi smo propali gameri
nisam jos provjerio otkada si na gaming sceni ali vjeruj
sve te furke za bolje "gamersko" sutra ce ispariti dok trepnes

bilo je mnogo planova i svega na ljeto, dvije godine prije
i nista nije proslo
****ga, jednostavno dosadi , isfura
zato kao poznati pesimista govorim ti da ti optimista ne pricas sranja o realistima , jer sav taj optimizam ce postati pesimizam kad shvatis realizam.
kontas?

Od kada sam na gaming sceni

Pa mogu ti reci, mozda 2/3 godina CS-a igram aktivno ...

Al ja ne govorim puno toga... Meni je 16 godina, tako da ja ne mogu da nesto napravim!!!

Al eto ima vas koji ste stariji pa se mozete potruditi ,al vjerujem ti da nece niko, pa zato...

Pozz
sto si ti l0000000000d hahah
jeste idemo svi kod tebe 2 put godisnje ti nam placas pivu sta vech ochemo sam chistis kad odemo i nishta ne na plachujesh

( btw vishe od 20 kompova plz)

JA SAM ZA ! -_- lol
Pa neznam al ipak mislim da smo svi ovdije isti , da nema nekakvih sta ja znam kultova .. ili necega drugog ... kako sam ja tebe skontao .. ti zelis da imas neki poseban kutak za sebe i za te neke tvoje odabrane drugove ?

Sta ja znam ljudi su davali mnogobrojne prijedloge al oni su bili aktivni samo onaj dan dok je tema bila tu ... vremenom se to sve zaboravljalo .. jer neko nije mozda ni zelio da mijenja sve to .. mozda neko i nije zelio da se upusta .. u nekakve promijene ili neshto slicno tome ..

Ja sam sam imao na umu da pokusam da promijenim forum u nekim .. stvarima , da povecamo kvalitet .. da ovo bude vrlo zanimljiv site , da se sve moze na njemu naci cak i ako je Gamerski .. al vidimo iz dana u dan da se nekakve teme radzaju nigdije veze , te neka muzika , te nekakvi telefoni te ovo te ono .. smijesno ...

Htio sam reci da skratim ovo pisanje da imas moju potporu u svemu ovome
               ven je napisao/la:
bilo je mnogo planova i svega na ljeto, dvije godine prije
i nista nije proslo
****ga, jednostavno dosadi , isfura
zato kao poznati pesimista govorim ti da ti optimista ne pricas sranja o realistima , jer sav taj optimizam ce postati pesimizam kad shvatis realizam.

istina istina... i ja sam iskusni optimista ("pesimisti su optimisti sa iskustvom" by .gc), tj. pesimista, i kao takav sam dugo, pa sam i iskusni pesimista

ali ne treba se na novorodjene ideje ici skepticno, tj. odbacivati ih bez dubljeg razmisljanja...

ovo pak ne bi reko da je novorodjena ideja, javljala se mnogim ljudima, nije ni tesko doc na ovu ideju, ali nije bila objavljena na ovakav ili slican nacin z*** shvaranja realizma, tj. da nema buducnosti za nju.

medjutim, sada su stvari malo drugacije, koliko god da smo pesimisticni, moramo priznat da se ova nasa drzava koliko toliko razvija i ako se ne razvija u politickom smislu, tu su odredjene firme koje slave kao Giganti (Bihnet i sl.) i strane investicije uz koje se moze postic.

Moj savjet prijatelju moj, ako istinski zelis da to uspije je da uzmes stvari u svoje ruke jer su max 5% sanse da na drugi nacin uspiju. Od ovih ovdje 5000 clanova mozda ti 10ca pruze ruku, a 5ca do kraja istraju, kakav god on bio. Zato uzmi stvar u svoje ruke, pocni pravit plan, kako bi to sve funkcionisalo, za sta bi sluzilo, pocni skupljat ljude koji se min 90% slazu stobom, fino organizuj stvari, pronadji partnere, pojavljuj se na malim mjestima (ako finansiska situacija koci) i ako sve bude normalno docice sponzori i to moze zazivjet...
Ja mislim da je prijedlog dobra ideja ali nevidim kako ce se to izvesti!!
zar nije jednostavnije da se povremeno nalazimo u nekim internet centrima, pa ko ti se svidi, na pice sa njim

mo's ga i kuci vodit, ako ti je volja
OK !
Bilo bi super kada bi se to moglo izvesti ,ali tu i para treba i prostorija... A to za razmjenjivanje iskustva... pa evo iskkustvo razmjenjujemo na ovom forumu .
Ja sam ZA ali nevjerujem da ce ista biti od toga !
hm..tema je veec bila..znaci potreba za sastajanjem "gamera BIH"(a i sire) ovdje u BiH....
zanimljivo je da dosta nas to zapravo zeli,i zvuci nam zanimljivo...al zapravo niko ne ucini nesto da ostvari tu zamisao...

stvar je u tome,da svak nedje sebi nes drugo da cini nego da organizuje neki projekat koji se na kraju mozda ni ne ostvari (ulozi mozda i neku lovu za pocetak toga i opet nis ne bude...)

i ja bih rado sjeo npr. u neki kafic ,internet,pc centar il nes drugo i malo hang out with hrpom gamera iz BiH..al treba se to dogovoriti jedna skupina (po mogućnosti iz Sarajeva-ipak je to centar),organizovati LANparty za pocetak..i sad ka dse okupi raje,malo o okupljanju ozbiljnije popricati....

da ja ne pricam bezze vise..heh..idejom se slazem...nadm se da bude nes od toga....ak neko vec planira..JA PODRZAVAM

PEACE OUT
Pokusati cu ja da nadjem par sponzora u nasem malom gradu,trebalo bi napraviti listu clanova koji su zeljni da se skupe recimo u sarajevu jedan dan i da o tome raspravimo,nekakav plan napravimo i tako to.

Mislim ljudi treba prestati biti pesimistican,sve sto se ne pokusa nece ni uspjeti logicno,mnogi bi bili spremni pomoci u tome,mozda logosoft,neki poznati internet klubovi i sl. samo treba traziti pomoc.

A za one debile koji ma je dovoljan asocijalan zivot,predlazem da si nadju prijatelja.(hahah bitno je da jo imom pici i Conter Strike a sta mene ostalo boli briga,uh ti zito!)

I nije bitno dali je tema bila,nema veze propala pa evo opet te teme,pa neka i ova propadne ali doci ce nova(u cemu je stvar,treba biti uporan)

Znate i sami da se pic... nepale na gamere....sasvim smo nepoznati u drustvu ali ovo bi nam udruzenje moglo privuci medisku paznju i ne samo to nego na taj nacin doprinjeli bi razvoju ove drzave.

P.S nemoguce je stvar uzeti sam u ruke,tu treba jedna jaka grupa!

Tamo nesto se falite kako ste prvi,jaki ma nema ***ovi u CS-u WoW-u a kada treba malo izvuci glave u Stvarni Svijet onda se povucete i nejavljate....pu takvi mi se gade!Pi**e najvece

Evo napokon neka tema o kojoj vrijedi pricati.....

Cunami:Sve je to OK, ideja, zamisao i to ali kao sto rece MayaTitan ako hoces nesto da napravis moras to sam da uradis! E sad postoji jedna druga stvar. Ti to sve lepo napravis i ostvaris ali nemas podrske od onih ljudi od kojih bi trebao da imas, npr. ljudi koji imaju veliki autoritet na gamers sceni o tome se radi, ti mozes da se trudis oko toga koliko god hoces al dzaba sve propada zato sto neko od "velikih" nece da te podrzi!!! E tu lezi taj problem. Da bi napravio udruzenje gamers-a moras imati strasno veliki autoritet !!! To bi moglo par ljudi da pokrene ali oni nemaju vremena za te stvari tako da oko toga se stvarno mora neko DOBRO DOBRO potruditi! (a da ne ostane trudan ! )

xxx-fire:Brate kad bi svi 16-godisnjaci bili kao ti gde bi bili RESPECT!!!

PS:A ovi sto ne vjeruju da je tako nesto izvodljivo, neka se dobro zapitaju sto je to ne izvodljivo !? Pa kad tako razmisljas mora da je ne izvodljivo ! Umjesto da si rekao, e super ideja idem se javiti tom liku koji organizuje to pa ako mogu da mu pomognem! Z*** takvih kao sto ste vi i nema napretka !!!
za ovaj PS
u pravu si , mi koji smo bili na gayming sceni kad se najvishe igralo
crack-phx liga , online csbih liga ... smo svi jadni istrosheni i pesimisticni .. ne mozemo vishe nista da uradimo nit hocemo (svaka cast old school gamerima tipa noxicus , outlaws , mostarskih klanova)
al ostali nece vishe da mrdnu prstom jer su shvatili da nakon 2 godine pokusavanja nalazenja sponzora , ljudi , dogovaranja .. nije niko nista uspio a ono malo sto se uspjelo uraditi propalo je za 15 dana. To je zato jer su se mjesali iskusni gameri i tek pridosla mala djeca.
Sad ako hocete nesto da organizirajte , ovi novonastali klanovi nek se skupe pa organizuju , ako su toliko ozbiljni da su osnovali klan i prijavili se u ligu mogu malo i da se potrude...

Mi (ja ko fol dobar, iskusan igrac) smo vas uveli u turnire, lige, klanove i ostalo sad je red na vama kao mladjima da preduzmete neku akciju a da eventualno ovi administratori kako tako potpomognu.
bU vam je dao ovaj portal, dao vam je sve sto se tice gaminga , bili su skoro uvijek saucesnici u organiziranju turnira. Nece vam tako likovi raditi do kraja zivota.
Kao sto rekoh vi se sami organizirajte i napravite nesto te tako pokazite ozbiljnost. Kasnije ce se svi postepeno prikljucivati vasoj ideji cim vide da ste ozbiljni oko toga. Do tada , dok je sve na rijecima mozete samo popishati
a da osnujemo stranku gameri bosne ? GB ? poprilicno je jednostavno ha ?
neostvarljivo
               The`Crow je napisao/la:
a da osnujemo stranku gameri bosne ? GB ? poprilicno je jednostavno ha ?

buahahha...a jesi l00d..bisan....

zalazemo se za slobodu gaminga u bih...za okupljanje gamera..a haj ak je kako moguce i mir u svojetu..

looooooolllll.........

PEACE OUT

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.