Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Poništeno pitanje 40 bodova

Problem sa racunarom !

241 pregled · 18 odgovora · otvorena 24.06.2009. u 14:33

Imam stvarno probleme ,a ne znam kako da ih rijesim.
Formatirao sam kompjuter i racunar fino radi.
Ali mi nekako stopa.Installirao sam drivere za graficku i sve to sto je potrebno i kada udjem u CS fps mi 30,40 i konstantno pada :S
Ne znam kako sam prosli put napravio fps 100 ,ali meni treba hitno pomoc.
Graficka Ati Radeon 9600.
Vertical Sync stavio sam Always off !
mass1v_ je napisao/la:
fps_max 101
Ma uradio sam ja to sve..
mozda ti je nije na OPENGL .. stavi na OPENGL grafiku a i ako ti je msn meni se desi puno mi sn otvoreno i fps mi pada ja sve minimuz i onda dobro :D probaj tako .. fps_max 1000
xBugx je napisao/la:
mozda ti je nije na OPENGL .. stavi na OPENGL grafiku a i ako ti je msn meni se desi puno mi sn otvoreno i fps mi pada ja sve minimuz i onda dobro probaj tako .. fps_max 1000
Ja stavim OpenGl tj. oznacim i apply , ok ali nista opet vrati da 3D..Ali OpenGl radi u csu samo ne znam zasto mi je odjednom fps pao :S

Prvo ovo pogledaj da li ti je graficka karta enable znaci treba ti bit kao na ovoj slici.Imao sam slican problem ne samo sa cs vec mi je sve stopalo folder otvarao po minut itd...

Ne treba te me 10x citirat:D

probaj sa drugim driverima vidi nesto probaj sa ovim programom sto je ovaj ispod napisao.
skille je napisao/la:

Prvo ovo pogledaj da li ti je graficka karta enable znaci treba ti bit kao na ovoj slici.Imao sam slican problem ne samo sa cs vec mi je sve stopalo folder otvarao po minut itd...

Ne treba te me 10x citirat:D

probaj sa drugim driverima vidi nesto probaj sa ovim programom sto je ovaj ispod napisao.
meni je to 2 instalirano :D morao sam nesh Video control i video i nesh psalo vidi jesi li instal sve drivere amire
skille je napisao/la:

Ne treba te me 10x citirat

Isto mi je tako :S
Skini ovaj program http://majorgeeks.com/Game_Booster_d6148.html. Kad ga pokrenes odes na switch to gaming mode i program ti ugasi nepotrebne programe. Moze bit to da ti nesto usporava rad racunara, ili nisi dobro instalirao drajvere, ovaj program ce ti pomoci ako je u pitanju prvi problem. Sretno.
Brate graficka je mnogo zastarila,jedini problem takvog pada fps'a bi mogla biti ona...Koji ti je procesor ? RAM ? ...
skille je napisao/la:

Ne treba te me 10x citirat

Isto mi je tako :S

Djemo :
'Alo, problem je najvjerovatnije u zastarjelom HDD-u. Predpostavljam da ga nisi mijenjao kako imaš taj PC. Ili su se naveliko počeli generirati bad clusteri ili mu je fragmentacija povelika. To jako puno utječe na rad sa virtualnom memorijom. Iako imaš 1GB RAM-a, treba to malo bolje rasporediti. Mislim omjer vcache-a i veličine virtualne memorije tj. page file-a. Što se tiče ostatka konfiguracije, nemaš problema (ili eto imaš).
Isti problem imam
isti su nam kompovi a odkada sam instalirao servis pack 3 naravno koji i ti imas i instalirao sam vistu od tada fps 30 :S:*
DruGaBrieL je napisao/la:
'Alo, problem je najvjerovatnije u zastarjelom HDD-u. Predpostavljam da ga nisi mijenjao kako imaš taj PC. Ili su se naveliko počeli generirati bad clusteri ili mu je fragmentacija povelika. To jako puno utječe na rad sa virtualnom memorijom. Iako imaš 1GB RAM-a, treba to malo bolje rasporediti. Mislim omjer vcache-a i veličine virtualne memorije tj. page file-a. Što se tiče ostatka konfiguracije, nemaš problema (ili eto imaš).
Hajde ti to meni malo pojasni bolje..
Sta da uradim da bi popravio to ?
Mozda zvuci smijesno :
Otvori pc , maticnu plocu od prasine , ventilator ovo ono i fps 100

Post dobio aplauz od bak1r

RICHAAMAN je napisao/la:
Mozda zvuci smijesno :
Otvori pc , maticnu plocu od prasine , ventilator ovo ono i fps 100
Ma svi to govore i sve sam to uradio :S
AMIRRR je napisao/la:
Ma svi to govore i sve sam to uradio :S
jarane , nema tebi pomoci zastarjela ti je grafa :S

RICHAAMAN je napisao/la:
jarane , nema tebi pomoci zastarjela ti je grafa :S
Ma nidje veze , svi govorite zastarjela graficka ..
Jarane znaci do neki dan bio fps 100 i formatiram pc i padne :S
AMIRRR je napisao/la:
Ma nidje veze , svi govorite zastarjela graficka ..
Jarane znaci do neki dan bio fps 100 i formatiram pc i padne :S
system restore onda -.-

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.