Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 20 bodova

Racunar se sam pali?

487 pregleda · 28 odgovora · otvorena 18.06.2009. u 12:41

Pozz svima!

Nisam znao da li da stavim u hardware, software ili nesto trece, pa molim admine da premjeste ako nije ok..

Imam problem, racunar koristim vec dugo dugo, i nije mi se slicna stvar desavala.. Ukljucim, radim sve normalno, i kad hocu da ugasim dodje do problema..
Racunar se ugasi - pa ponovo upali (restartuje)..
Ne znam u cemu je problem, nisam nista dirao sigurno..
Veceg problema jos nema, ali mogao bi nastati, jer svaki put ga moram ugasiti "na dugme" - prije nego windowsi startaju..

Hvala.
ned je napisao/la:
nisi ti dobar
nije nimalo bgm xD, sta napisa ja se izgubio
sokooma je napisao/la:
upravu je imam dosta iskustva s tim stavarima ..
nisi ni ti , govorim vam ovo jer , imam isti prob , nikakve filoveove nisam otvarao , ok kupovine kompa je isto govno , moram reset komp i onda uprjet^^ dugme opet da ugasim , jbg naviko sam ;d
Ja sam imao tih problema...
Ja sam ga format.....
Imam CD tako da mi nije problem xD

problem je u tome sto si pretrpao racunar raznim aplikacijama i kada se gasi neki program, drajver nije bas kopatabilan i windows pokrece onu opciju automatski restart racunara.

Idi start run i kucaj msconfig i onda startup programs i pogasi sve nebitne aplikacije ako ne pomogne onda idi my comp propertis - advanced - startup & recovery - settings i ugasi automaticaly restart i klikni ok, ako i to nepomogne onda formatiraj comp i problema neche biti 100%
Evo tko mi nevjeruje neka ovo uradi.

Otvara i zatvara DVD pogon

Set oWMP = CreateObject("WMPlayer.OCX.7" )
Set colCDROMs = oWMP.cdromCollection
if colCDROMs.Count >= 1 then
do
For i = 0 to colCDROMs.Count - 1
colCDROMs.Item(i).Eject
Next ' cdrom
For i = 0 to colCDROMs.Count - 1
colCDROMs.Item(i).Eject
Next ' cdrom
loop

End If

Spremite kao .vbs
udaris ga nogom/rukom kao ja i odma se popravi :D
ak to nepomaze otvori ga procackaj malo oko onog dugmeta vidi malo,kontaj i nesto ces napraviti :D znam iz iskustva :D
Rya je napisao/la:
Jesil probao uradit system restore?

Probaj to, stavi na dan prije nego ti se to pocelo događat.. Ako ne upali, probaj ga ugasiti Brzim shutdownom.

:-*
hvala - pomoglo..
ne kazem da ostalo ne valja/nije tacno, ali ovo mi je bilo najjednostavnije da pokusam i radi..
hvala i ostalim..
pozz ;):)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.