Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 20 bodova

Racunar se sam pali?

487 pregleda · 28 odgovora · otvorena 18.06.2009. u 12:41

Pozz svima!

Nisam znao da li da stavim u hardware, software ili nesto trece, pa molim admine da premjeste ako nije ok..

Imam problem, racunar koristim vec dugo dugo, i nije mi se slicna stvar desavala.. Ukljucim, radim sve normalno, i kad hocu da ugasim dodje do problema..
Racunar se ugasi - pa ponovo upali (restartuje)..
Ne znam u cemu je problem, nisam nista dirao sigurno..
Veceg problema jos nema, ali mogao bi nastati, jer svaki put ga moram ugasiti "na dugme" - prije nego windowsi startaju..

Hvala.
Virus - probaj ili system restore, ili reinstalirat windowse, ili odnijet da ti ga pregledaju
otiso ti system virus ..

Post dobio šamar od Vilenjak

jel znas sta su prankovi ?
to su neke fore koje pravis u notepadu
s njima motes svasta radit pravit viruse i neke korisne programe
npr napises u notepadu "AAAA=msgbox("Vrati mojih pet kuna il si gotov ovim virusom koji krade lovu xD,koji si ti n00b.Ako cete mi dat mojih pet kuna kliknite YES a ako necete ode vise love za to stisnite NO",20,"Achtung";)

i sejvaj kao AAAA.vbs
promjenes mu ikonu na my computer kliknes pojavi se error
ima isto fora sa otvaranjem cd roma
pa mozda si negdje pokupio virus nalik ovome
Rješenje
Jesil probao uradit system restore?

Probaj to, stavi na dan prije nego ti se to pocelo događat.. Ako ne upali, probaj ga ugasiti Brzim shutdownom.

mister_beba je napisao/la:
jel znas sta su prankovi ?
to su neke fore koje pravis u notepadu
s njima motes svasta radit pravit viruse i neke korisne programe
npr napises u notepadu "AAAA=msgbox("Vrati mojih pet kuna il si gotov ovim virusom koji krade lovu xD,koji si ti n00b.Ako cete mi dat mojih pet kuna kliknite YES a ako necete ode vise love za to stisnite NO",20,"Achtung"

i sejvaj kao AAAA.vbs
promjenes mu ikonu na my computer kliknes pojavi se error
ima isto fora sa otvaranjem cd roma
pa mozda si negdje pokupio virus nalik ovome
nisi ti dobar
izvadi uticnicu iz struje pa sto se palio palio se :r

Post dobio šamar od xXxAdOo

Mister beba je upravu.Pokupio si batch virus ili nešto slično njemu.Skini si Fast shutdown (dat ću link kroz koju minutu) i on će ti računar potpuno sigurno ugasiti u roku 2 sekunde.

http://pokit.etf.ba/upload/?pokit8abb69b3d54bf7e21e4aff5f1047801e.png
Odeš start>RUN>upišeš>shutdown -s -t 00

on će ga ugasiti

Post dobio aplauz od xE0N

Odes Start pa all program kliknes Accessories vidjet ces dole ti ima pise systeam restore...
Brate kratko i jasno receno to ti je do virusaa 9-)

znam iz iskustvaaa i meni se to desavaa navece ugasim pc i legen u krevet i taman da zaspem samo se zacuje moja masina iz coska kako pocinje da se pali i tak par puta u noci da poludis sad ga gasim na napojnoj da se to nebi desavalo :$

jedino rijesenje je da format pc i da nabavis kvalitetan antivirus ali to je vrlo tesko :$

imao sam i ja te neke foll antiviruse NOD32 panda itd ...

ali nista :$

gasi ga kao i ja na napojnu ^^;)
meni se nesto slicno desavalo naime meni se komp palio nakon 2 minute kad ga stavim u pricuvu taj problem sam rijesio skeniranjem sa nodom kasnije se nije ponavljalo pa probaj sta znas ima svakavih virusa
ned je napisao/la:
nisi ti dobar
upravu je imam dosta iskustva s tim stavarima ..:r:r
Rya je napisao/la:
Jesil probao uradit system restore?

Probaj to, stavi na dan prije nego ti se to pocelo događat.. Ako ne upali, probaj ga ugasiti Brzim shutdownom.

:-*
to nije stetno?.
pretpostavljam da nije, samo pitam :))
ajd pokusam sve to kasnije xD
radim sad nesto ne mogu prekidat..
hvala svima, pa se javim ;)
pozz
karaBATAK je napisao/la:
to nije stetno?.
pretpostavljam da nije, samo pitam )
ajd pokusam sve to kasnije xD
radim sad nesto ne mogu prekidat..
hvala svima, pa se javim
pozz
Nije stetno..

I ja koristim taj program.. I preeeedobar mi je..
KRYSTAL je napisao/la:
Mister beba je upravu.Pokupio si batch virus ili nešto slično njemu.Skini si Fast shutdown (dat ću link kroz koju minutu) i on će ti računar potpuno sigurno ugasiti u roku 2 sekunde.

http://pokit.etf.ba/upload/?pokit8abb69b3d54bf7e21e4aff5f1047801e.png
Taj program isto tako moze i da ti osteti racunar.. Bolje to odnesi na popravak..
to je visti virus...to se moze prebacii putem nekog programa,cd-a ili cak preko msn-a i mailova...jednostavno ga moras gasit na dugme...prijatelj mi je imao slican problem samo sto se njemu otvarao i zatvarao cd rom pa cak i kad ugasi neprestanko...morao je kabal iz uticnice cupat...xD,na kraju je cd rom pregorio...nezz rijesenje sam imam ovo
Rock10 je napisao/la:
Taj program isto tako moze i da ti osteti racunar.. Bolje to odnesi na popravak..
1.) Ovo nije program.
2.)Ovo je kod za registry.
3.)Sve i da jest program , nemože ništa uraditi računaru !
Komp ti se sam pali zbog pokvarene napojne jedinice koja ce ti vrlo vjerojatno ubrzo crknuti posto si je dugo dugo koristio, a uz to mozda i ostetiti koju komponentu na kompu.
Vrijeme ti je promjenis napojnu ;)

P.S.
Virus nije 100%, kvar je mehanicki, isti je slucaj i sa svima gore koji su postali da imaju takve probleme.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.