Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Problem psovanja

246 pregleda · 27 odgovora · otvorena 17.06.2009. u 12:35

Evo samo da vas nesto pitam pa da otvorimo diskusiju :

Sta vi mislite sta se u danasnjem svijetu kod mladih poremetilo pa im je svaka 2-3 rijec "je**m" ?
Da li mislite da je to do odgoja, ili ipak do roditelja koji dovoljno ne drze djecu "na oku"?
Da li je mozda kriv internet ili cak i skola gdje se od starijih mogu cuti raznorazne psovke ?
Da li je kriva okolina gdje stariji iz "zabave" tu i tamo sta opsuju pa mi mladji poprimimo to i "ukorijeni" se u nama.

Il smo krivi mi sami sto smo nam je glava puna "sranja" i mrzimo svakoga ko nam kaze nesto za nase dobro ako nije po nasem.
Iskreno ja mislim da je ovaj zadnji dio zastupljen kod vecine omladine, i da se vecinom radja iz nekih nacionalistickih, rasistickih i ostalih nacina da se ljudi podjele.

Sada da cujem vasa misljenja.
kod mene u kuci psuju ali Boga ne psuju , naravno.......a ne psuju ono sad stalno nego ponekad :(

A ja ne psujem............

moze se desit 1 u sedmici :) :)
meni razrednica nastavnica bosanskog psovala Boga na casu pa skontaj....
Ma to je vecinom kod nas, Balkanski mentalitet. Boga, mrtve, mamu, oca, nanu, Boga, meleke, sunce, zvijezde itd.

Kod stranaca ti je psovanje vecinom shit (ili ti sranje), a kod nas se to ne podrazumjeva u psovku.
Navika navika i navika

Nikad nepsujem da bude zanimljivo vec samo kad se iznerviram
ma jarane sto se tice psovke predje ti u naviku jbg volio bi i ja da prestanem psovati al samo izlazi valjda cu uskoro prestati psovati
Jer navika je to .. Boga polako prestajem da psujem , mozda par puta u sedmici ostalo sta ja mogu
drustvo vjerujte ! :@

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.