Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Problem psovanja

246 pregleda · 27 odgovora · otvorena 17.06.2009. u 12:35

Evo samo da vas nesto pitam pa da otvorimo diskusiju :

Sta vi mislite sta se u danasnjem svijetu kod mladih poremetilo pa im je svaka 2-3 rijec "je**m" ?
Da li mislite da je to do odgoja, ili ipak do roditelja koji dovoljno ne drze djecu "na oku"?
Da li je mozda kriv internet ili cak i skola gdje se od starijih mogu cuti raznorazne psovke ?
Da li je kriva okolina gdje stariji iz "zabave" tu i tamo sta opsuju pa mi mladji poprimimo to i "ukorijeni" se u nama.

Il smo krivi mi sami sto smo nam je glava puna "sranja" i mrzimo svakoga ko nam kaze nesto za nase dobro ako nije po nasem.
Iskreno ja mislim da je ovaj zadnji dio zastupljen kod vecine omladine, i da se vecinom radja iz nekih nacionalistickih, rasistickih i ostalih nacina da se ljudi podjele.

Sada da cujem vasa misljenja.
Da li je kriva okolina gdje stariji iz "zabave" tu i tamo sta opsuju pa mi mladji poprimimo to i "ukorijeni" se u nama.

Il smo krivi mi sami sto smo nam je glava puna "sranja" i mrzimo svakoga ko nam kaze nesto za nase dobro ako nije po nasem.

ovo !!

I ja se ponekad psujem kad me iznervira da nemogu izdrzat ali kad psujem, psujem cevap ili grom :(
navika -.-'

jebiga , jebote , jbt -.-'

msn kriv ^^

tako i pricam , jebiga , j**o te :S
Neki misle da su face što psuju. Neko misli da je cool sto psuje Boga. Neko pak misli da će neko pomisliti da je on je**n i da se ne treba sa njim kačiti, samo zbog toga što psuje.

Dijete i ne zna šta psuje jadno, nije ni svjesno. Sve je to kućni odgoj, i utjecaj društva naravno. Znate onu dobru staru: "kakav otac, takav sin." Vjerujte da dijete neće psovati ako mu se u kući ne psuje. Osim toga, mala je mogućnost dospijevanja i drugih zala u život djeteta ako mu je u porodici normalna situacija.
Roditelji su dijelom krivi, ali najviše je krivo društvo.
Naravno da ima i da se u tome ogleda kucni odgoj i sve ono sto su ih roditelji ucili. Sebe cu uzeti ka primjer:

Ja tu rijec izgovorim kad me neko iznervira al ono bas iznervira, kada me vise dovede do "placha" onda mu ide sve po spisku a inace ja nisam takav mirna sa osoba, nekima zabavna in rl mada ja nisam od te rijeci. Od te rijeci sve pocinje, i alkohol i cigare i sve sve.
Jer taj sto psuje ufura se npr. oni koji psuju boga se ufuraju i onda moraju jednu zapaliti odnosno popiti.

Hvala
Po mom misljenju internet i raja su najvise kriva za psovanje!

neko ti nes kaze : nemoj j**o te
udarite iz zezancije : j**o te ( tobe jarabi ) bog
na casu te zeza : idi u 100 pi**i materini
odes ugrad zezate se , neko ti nes kaze : a je**m ti isusa
udzes u cs : j**o te od a do z.
To jes navika , ja probao da nepsujem dan al nemoze.
Sve opsujem, samo Boga nikad.. A što za to dijelim šamare, to je druga priča.
skore je napisao/la:
nepsujem uopce okrenut sam vjeri !
(L)
Ma meni to sad postala uzrecica..
Jbg nemogu bez toga!
Ali hvala ku**u nisam poceo da Boga psujem

Psujem sve sto mi napamet padne, vecinom Boga.
Psujem od boga,allaha,islam sve sto mi padne napamet za vjeru xD
Ko je kriv ? Starija raja i starci sto me nisu prebili kad sam prvi put boga opsovo
http://www.gamers.ba/forum/14/68533/moviemaking-/

ociti primjer odgoja i kulture
- ovakve psovke na balkanu sto su rijetko ces nac negdje drugo, niko nepsuje mrtve, Boga, obitelj itd
torQ7u je napisao/la:
Psujem sve sto mi napamet padne, vecinom Boga.

Psujem sve boga ne psujem, i njega sam prije psovo ali sad ne...
Psujem Sunce najvse i majku obozavam xD
Hoću ku**c! Daj ba, nemoj me je**t!

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.