Svako od vas ima tastaturu nad kojom jede, pije sok
i naravno igra. Pošto je sad vrijeme krečenja itd. odlučio sam napraviti tutorial o čišćenju iste. Svaki dan u nju nešto upadne i ona se polako puni prašinom i prljavštinom. Da bi postigli bolje rezultate potrebno je imati dobru i čistu tastaturu radi higijene a i drugih stvari. Pa počnimo sa mojim tutorialom:
1. Iskopčajte tastaturu iz kompjutera da nemorate gasiti kompjuter jer morate čitati tutorial dalje. Potrebno je očistiti konektor tastature radi bolje ali i sigurnije upotrebe sa kompjuterom. Većina današnjih tastatura posjeduje USB a i neke PS2 port za spajanje sa kompjuterom. Potrebno vam je štapići za uši ili nešto slično i malo alkohola jer je bolji od vode zato štp brže isparava.

2. Pošto smo očistili konektor tastature potrebno je sad očistiti ostatak tastature. Ponovno vam treba nešto alkohola i malo toaletnog papira. Na toaletni papir nanesite malo alkohola i obrišite površinu tastature sa njim. Pokušajte očistiti koju tipku sa vanjske strane a sa untrašnje strene ćemo u slijedećem djelu.

3. Uzmite još malo alkohola i još 2-3 štapića za uši. Namočite dobro štapiće i prođite između tipki svaku pojedinačno dok nebudu čiste i dijelom čiste. Češće korištene tipke (W, A, S, D, SpaveBAR, BackSPACE, ENTER itd.) bolje prečistite.

4. Zadnji korak je najednostavniji i netreba vam ništa. Jednostavno okrenite tastaturu naopako i tresite je i vidjet će te komade prašine ili slično da se zaglave izmeću tastature te je poslije "usisajte" usisivačem.

5. Ovo je opcionalan korak te je veoma rizičan i zavisi od modela tastature. Uzmite odvijač i skinite sva dugmad sa tastature ali prvo uslikajte mobitelom ili fotoaparatom gdje koje dugme ide očistite dobro i ponovno vratite na svoje mijesto.
Evo par primjera slika koje sam našao na netu a imaju veze sa ovim tutorialom:

SAVJET: UMJESTO TOALETNOG PAPIRA I ALKOHOLA MOŽE POSLUŽITI I VLAŽNE MARAMICE (ALKOHOLNE ILI NEKE SLIČNO)
NADAM SE DA ĆE VAM SE SVIDJETI TUTORIAL I POZDRAV
i naravno igra. Pošto je sad vrijeme krečenja itd. odlučio sam napraviti tutorial o čišćenju iste. Svaki dan u nju nešto upadne i ona se polako puni prašinom i prljavštinom. Da bi postigli bolje rezultate potrebno je imati dobru i čistu tastaturu radi higijene a i drugih stvari. Pa počnimo sa mojim tutorialom:1. Iskopčajte tastaturu iz kompjutera da nemorate gasiti kompjuter jer morate čitati tutorial dalje. Potrebno je očistiti konektor tastature radi bolje ali i sigurnije upotrebe sa kompjuterom. Većina današnjih tastatura posjeduje USB a i neke PS2 port za spajanje sa kompjuterom. Potrebno vam je štapići za uši ili nešto slično i malo alkohola jer je bolji od vode zato štp brže isparava.
2. Pošto smo očistili konektor tastature potrebno je sad očistiti ostatak tastature. Ponovno vam treba nešto alkohola i malo toaletnog papira. Na toaletni papir nanesite malo alkohola i obrišite površinu tastature sa njim. Pokušajte očistiti koju tipku sa vanjske strane a sa untrašnje strene ćemo u slijedećem djelu.

3. Uzmite još malo alkohola i još 2-3 štapića za uši. Namočite dobro štapiće i prođite između tipki svaku pojedinačno dok nebudu čiste i dijelom čiste. Češće korištene tipke (W, A, S, D, SpaveBAR, BackSPACE, ENTER itd.) bolje prečistite.

4. Zadnji korak je najednostavniji i netreba vam ništa. Jednostavno okrenite tastaturu naopako i tresite je i vidjet će te komade prašine ili slično da se zaglave izmeću tastature te je poslije "usisajte" usisivačem.

5. Ovo je opcionalan korak te je veoma rizičan i zavisi od modela tastature. Uzmite odvijač i skinite sva dugmad sa tastature ali prvo uslikajte mobitelom ili fotoaparatom gdje koje dugme ide očistite dobro i ponovno vratite na svoje mijesto.
Evo par primjera slika koje sam našao na netu a imaju veze sa ovim tutorialom:

SAVJET: UMJESTO TOALETNOG PAPIRA I ALKOHOLA MOŽE POSLUŽITI I VLAŽNE MARAMICE (ALKOHOLNE ILI NEKE SLIČNO)
NADAM SE DA ĆE VAM SE SVIDJETI TUTORIAL I POZDRAV