Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Internet Club

277 pregleda · 15 odgovora · otvorena 06.03.2010. u 21:26

Moj jaran [15god] ima starijeg brata koji bi zelio da otvori owako internet klub imaju prazan prostor i imaju podosta para igrali bih se turniri,mecevi etc. eh sada posto imaju dosta para oce za pocetak da uzmu kompjutere owo ono tastature misheve al neecmo sad nesto specijalno nece bit internet nego samo lan ono mechevi turniri lan i to igra zezancije uzeli bi oni za pocetak 10 kompova za pocetak ali nista specijalno puno samo da se moze fino lana igrat fps da ne pada i to swe fino.

Sada koliko bih sve to izaslo para.

Znaci 10kompjutera,neke obicne tastature i misevi od 3km kad ce igrat lana valjda ce ponjet opremu tako da nista specijalno sad mog druga zanima koliko bi to sve izaslo para ne treba kompjuter bit zvijer samo da se klasicno igra cs.

Et znaci ne bi internet uzimali samo Lana bi igrali neke turnire bi oni najavljivali,meceve itd.

Et znaci koliko bi to sve otp izaslo ? Ima se para sve imaju samo se pitaju otp koliko bih izaslo.

Hvala !
Et znaci da ne znaci, meni bi puno znacilo to vase znacenje

Post dobio šamar od spY

Prosjecna masina bi kostala negdje oko 700KM (bez monitora), dakle 700x10=7000KM.....
Mogao si i sam izracunat' dok si napisao "ovoliku" temu!? Je*emu misa vise.. Osrednji kompjuter sa opremom oko 700 - 800 mozda i vise, KM i pomnozis sa 10 i dobijes koliko bi ga doslo .
- Znaci eto svi kazu 700 bez monitora = 7000, uzmete LCD monitore i to bi vas sve izaslo 8.000 - 8000 KM (sve ukupno) moja procjena...

ET' TU SVE VIDI!
Vako prvo ako zeli imati ikakvu ustanovu za zabavu moraimati paire i sve vezano za takvo nesto, npr porez i td. nisam u to ukljucen ali prepostavaljam ako oce da bude sve legalno.
Drugo kompjuteri su najmanji problem npr kad bi kupovo solidne kompjutere odnosno vise njih preko neke firme bi vjerovatno dobio i neke popuste.
Trece nevalja na pocetku kupiti kompjutere koji su nizasta i onda od onog malo zaradjenog kupovati nesto vise ako nisi 100% siguran da ce profiti biti jako veliki(zavisi od prometa i tako to)
Lana mozete igrati i to je dobro sto se tice meceva i toga.
Uzmi u obzir da svaki pc moze kostati od 1000-1200 KM (a i jeftinije )solidni da su.

Mada mislim da za vakav posao trebas imati mu.... jer svaki posao je kocka a ovo je 80% sansa da ce od igraone postati samo net cafe jer pores silnih Net centara tesko ce biti privuci musterije.

ipak GL & HF

Post dobio aplauz od spY

I valja mu treba jedan 'glavni računar' na koji bi bili svi spojeni. Ovakih 11 računara košta 6919KM. Možda može dobit još popusta ako uzima više. To se treba sa glavim dogovorit. Ovaj comp uopšte nije loš, možda im dodati još po 1GB rama i letiiii. To ti je jos oko 200 KM.

PS. http://www.eurosplet.ba/lokacije.php
Ti si napisao da oni imaju para i da pare nisu problem i to
Pa si napisao ovo:
Znaci 10kompjutera,neke obicne tastature i misevi od 3km kad ce igrat lana valjda ce ponjet opremu tako da nista specijalno sad mog druga zanima koliko bi to sve izaslo para ne treba kompjuter bit zvijer samo da se klasicno igra cs.

Da ti ja nesto kazem ovo sto oni oce da otvore to je karina et iskreno da ti kazem jer ce propasti za nekih mjesec dana ...
Pogledaj samo koliko ima internet klubova takih i koliko ih propadne radi toga ...
Ak vec uzimas i pravis pravi do kraja A ne nesto nidje veze pravi fino i orginalno kada udjes u igraonu da imas sta vidjeti . Kada se cuje kosto se culo za didaktu da su masine same 1500 pa odma raja dolaze daj da vidim to jer ih pola nema takav komp kuci pa daj da vidim kako je igrati tu ... Pa evo jos malo pa ce stasnet propasti kako vidim

Moj savjet na kraju ne pravi igraonu ak nes uloziti nesto puno para i ak nemas para za reklame i za ostala sranja i nemoj odma ocekivati da ce to biti krcato vremenom se dolazi...

Prostor dobar mora biti da u okruzju nema drugih igraona jer je to odma manje posla

CAO

Post dobio aplauz od spY

Zavisi od konfiguracije, centralna nek je oko 600km x 10 = 6000km, monitori crt 100 km = 1000 km ili lcd 250km = 2500km, oprema tast-mis-stolice-stolovi nek je 100km = 1000 km, racunaj mjesecnu potrosnju struje, papirologija jer moras prijavit kao firmu, kasu, porez.

Kad bi sve to sabro i jos dodatnih stvari oko prijave i papirologije ispadne oko 15.000 km.
Mašine-800 KM X 10=8000
Monitori-250 KM X 10=2500
Lan oprema 100 KM
Necu ponavljati cifre za masine , samo da dodam da ti ljudi trebaju na necemu sjediti Znaci racunaj stolovi + 12 stolica ili cega vec jos nekih minimalno 1500-2000. Znaci ispod 20k ne mozes proci a da valja.
kompjuteri bi se mogli jeftino uzeti..
imsa negdje i po 500-600 km,da na njima mozes igrati cs itd..
onda ti treba stolice,stolovi,oprema.
ako zelite da to ide sve legalno onda i papirologija itd..
ispod 10 k nemozete proci nikako.
ispod 6000 hiljda nemoj se nadat minimalno da uzems kompve od 700 km i plus tastature misevi ako kontasneke kako valja jer kako se prvi put pokaze ta igraona tako ce i raja dolazit zato nemoj stedit na parama ko mislis nesot postic
KAKVI idiotski postovi ne mogu vjerovati ?

3 000 KM 10 racunara, cao !
Potpisujem neru.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.