Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Poništeno pitanje 40 bodova

Ne radi "T" na tastaturi.

351 pregled · 20 odgovora · otvorena 10.06.2009. u 08:57

Imam jedan jako glup i naporan problem.
Ne radi mi slovo t na tastaturi ukoliko ga zelim ispisati normalno.
Radi u kombinaciji sa bilo kojim drugom tipkom, ali samo t ne radi.
mogu normalno otvarati tabove na browseru sa ctrl+t kombinaciom, ovaj tekst sam tako napisao sto sm ukljucio caps lock i onda citav tekst pisao pod shiftom. :S

Tastatura dolazi u kombinaciji sa MX700 bezicnim misem. Takodjer bezicna. Juce je doso do tog problema i neece nikako da dodje sebi tastatura.

Stvarno je pomoc hotno potrebna.
haha smijesan problem fkt imam jedan prijedlog da probas uraditi : znaci izvadis tipku i puses koliko mozes al ima caka imas neke djelove ispod njih nemoj slucajno dirati tako da moras puhati a nista usisivac ... meni je tako bilo sa slovom I i pomoglo al ima jos jedna caka ako je do " softvera " onda neznam rjesenje mislim ako je do necega u kompjuteru (znas na sta mislim) eh onda probaj neku drugu tastaturu i vidi jel imas isti problem.... iskreno sve je moguce da bude problem mozda si je unbindo necim i tako to... sve je moguce GL
imas na onoj bazi od tastature ono dugme za konekciju, probaj da pritisnes to i na tastaturi to dugme (ako je bezicna tastatura) a ako nije, uzmi malo alkohola i ocisti konektor.
Eh .. meni je tako pocelo prije mjesec dana pritisnem T ono ocita "tz" onda poslje 1 "12" r ono "er"
i sve tako dok se nije citava razjebala i moro novu uzet..

@ nemoj vadit tipke djaba ces se je****t pokusavao sve !
bosanacz je napisao/la:
haha smijesan problem fkt imam jedan prijedlog da probas uraditi : znaci izvadis tipku i puses koliko mozes al ima caka imas neke djelove ispod njih nemoj slucajno dirati tako da moras puhati a nista usisivac ... meni je tako bilo sa slovom I i pomoglo al ima jos jedna caka ako je do " softvera " onda neznam rjesenje mislim ako je do necega u kompjuteru (znas na sta mislim) eh onda probaj neku drugu tastaturu i vidi jel imas isti problem.... iskreno sve je moguce da bude problem mozda si je unbindo necim i tako to... sve je moguce GL
E, upravo sam napisao neki pametan post i samo od sebe mi proradi t. :S

Evo jedno pitanje.
Juce sam sebi nabavio ruter, bezicni. Pa moze li biti da se frekvencije wireless mreze i tastature(osto je i ona bezicna) potrefe kod slova t i da zato nece?

Ja sto sam dozivio sa ovim racunarom u zadnjih 2-3 dana, nisam tokom citavog svog zivota.
Philosopher je napisao/la:
E, upravo sam napisao neki pametan post i samo od sebe mi proradi t. :S

Evo jedno pitanje.
Juce sam sebi nabavio ruter, bezicni. Pa moze li biti da se frekvencije wireless mreze i tastature(osto je i ona bezicna) potrefe kod slova t i da zato nece?

Ja sto sam dozivio sa ovim racunarom u zadnjih 2-3 dana, nisam tokom citavog svog zivota.
ne moze.... to je nemoguce iz razloga sto taj bezicni wireless ruter trazi samo sebi odgovarajucu tacku na koju ce se nakaciti znaci trazit ce samo taj dio racunara gdje ce doci(zvuci glupo ali istinito) i ima jako slabu frekvenciju prije da ce ti ometati radio/tv na antenu/mobitel etc... to je 100% nemoguce ....
bosanacz je napisao/la:
ne moze.... to je nemoguce iz razloga sto taj bezicni wireless ruter trazi samo sebi odgovarajucu tacku na koju ce se nakaciti znaci trazit ce samo taj dio racunara gdje ce doci(zvuci glupo ali istinito) i ima jako slabu frekvenciju prije da ce ti ometati radio/tv na antenu/mobitel etc... to je 100% nemoguce ....
Ma i ja sam predpostavljo da ne moze, prijes vega sto wireless radi na 2.4ghz frekvenziji sto je daleko vise nego tastatura.

Ali, onda mi razlog nije nikako jasan. xD
Ma i ja sam predpostavljo da ne moze, prijes vega sto wireless radi na 2.4ghz frekvenziji sto je daleko vise nego tastatura.

Ali, onda mi razlog nije nikako jasan. xD
ma ja tek sam se i ja probudiop tako da 50% sto protiam je malo frljavo tako da.... mada je 100% nemoguce da ti ometa tastaturu
E vidi kada ti tkao problem se desi uzmes tastaturu i sve snage od zid je lupnes!! :D sala vako meni je to ilo il ajmeni tastatuuru i.li izvadis j ja sam mrtvoga pauka nasao u tastaturi ;:d naci izvadis slovo t i punes ga dobro dobro onda ocistis tastaturu i usisivac uzmes i onda usisas restart comp i onda udes msn ili negdje i pises tt mociceti1! :D nadam se da sam zasluzuio bodove ja sam imo isti probmel GL ^ HF:P
Control Panel/Keyboard/Troubleshoot or Properties.. Pogledaj jeli ti nesto bind?
Stvarno mi neki ljudi nisu jasni.
Slovo t mi radi, ali samo ako ga kombinujem sa nekom drugom tipkom, tipa Shift ili CTRL.
Znaci nije sigurno nesto upalo pa da smeta tipki, jer da je to slucaj, nebi nikako radilo.

@onu sto pita kako mi vi mozete pomoci. neka salvaturaca ili tako nesto.

Pa mozete mi pmoci ako ste imali isti problem i rijesili ga. Ako nemas sta pametno za reci, onda nemoj postavljati jos gluplja pitanja.
Stvarno mi neki ljudi nisu jasni.
Slovo t mi radi, ali samo ako ga kombinujem sa nekom drugom tipkom, tipa Shift ili CTRL.
Znaci nije sigurno nesto upalo pa da smeta tipki, jer da je to slucaj, nebi nikako radilo.

@onu sto pita kako mi vi mozete pomoci. neka salvaturaca ili tako nesto.

Pa mozete mi pmoci ako ste imali isti problem i rijesili ga. Ako nemas sta pametno za reci, onda nemoj postavljati jos gluplja pitanja.
ovaj bosanacz što kaže ne mora biti istinito :0

probaj da isključiš router, pa onda probaj tastaturu - ako je isti problem opet, onda je došao kraj toj tvojoj bežičnoj tastaturi xD uzmi neku od 15 km i et ahah

ako već ima ovakav sličan odgovor u ovoj temi, sry, mrsko mi da čitam sad nešto, muka mi :S
Vertazzar je napisao/la:
ovaj bosanacz što kaže ne mora biti istinito :0

probaj da isključiš router, pa onda probaj tastaturu - ako je isti problem opet, onda je došao kraj toj tvojoj bežičnoj tastaturi xD uzmi neku od 15 km i et ahah

ako već ima ovakav sličan odgovor u ovoj temi, sry, mrsko mi da čitam sad nešto, muka mi :S
Ali znas sta je problem.
T mi ne radi jedno vrijeme, pa poslje proradi, pa onda opet ne radi i tako ukrug, uzalud. :S
A router staln radi i svi su mi racunari stalno u vezi. Onda bi mi ruouter stalno trebao smetati tastaturi.

Ja bi prije rekaod a je softverski problem(mada sams tavio u hardware ).
Igro sam igru(Sacred 2: Fallen Angel, ala je igra dobra. Odavno nisam ovako nesto odigro. Ispalti se skidati 20GB ), zavrsio i ugasio komp. Sljedeci put kada sam ga upalio, ne radi T.
Reinstall drivere ?
torQ7u je napisao/la:
Reinstall drivere ?
uze mi rijec iz usta probaj a sto je bezina mozda je do toga ili ti ima neki bug na testaturi ili ti je do worda a jel ti radi T na g.ba ? ili kad ukljucis caps look ako tad radi bug na testaturi .. vracaj dok je jos pod garancijom xD
Ali znas sta je problem.
T mi ne radi jedno vrijeme, pa poslje proradi, pa onda opet ne radi i tako ukrug, uzalud. :S
A router staln radi i svi su mi racunari stalno u vezi. Onda bi mi ruouter stalno trebao smetati tastaturi. :(

Ja bi prije rekaod a je softverski problem(mada sams tavio u hardware :D).
Igro sam igru(Sacred 2: Fallen Angel, ala je igra dobra. Odavno nisam ovako nesto odigro. Ispalti se skidati 20GB ;D), zavrsio i ugasio komp. Sljedeci put kada sam ga upalio, ne radi T. :-(
Znas sta ces imao sam isti problem evo sta ce ti pomoci.Uzmi tastaturu udari je koji put odpozadi da izade prljavstina uzmi alkohola i ocisti tipke pa probaj javi meni je pomoglo.... D
1titaN je napisao/la:
Znas sta ces imao sam isti problem evo sta ce ti pomoci.Uzmi tastaturu udari je koji put odpozadi da izade prljavstina uzmi alkohola i ocisti tipke pa probaj javi meni je pomoglo.... D
Nije pomogle.

Da je tipka ostecena, prljava ili sta ja znam sta, nebi radila nikako, a ne samo ukoliko sitsnem samo tu tipku.
Vec sam nekoliko puta napisao. Kada stisnem slovo T, ali samo T, ono mi ne radi. Ali ako stisnem slvo T i Shift ili CTRL, onda mi radi. Znaci, tipka radi, ali iz nekog razloga mi nece ispisati T.
Nije pomogle. :r

Da je tipka ostecena, prljava ili sta ja znam sta, nebi radila nikako, a ne samo ukoliko sitsnem samo tu tipku.
Vec sam nekoliko puta napisao. Kada stisnem slovo T, ali samo T, ono mi ne radi. Ali ako stisnem slvo T i Shift ili CTRL, onda mi radi. Znaci, tipka radi, ali iz nekog razloga mi nece ispisati T. :r
Mozda je do nekih key filtera.
Ako si kupio u plusu taj set i ako imas garanciju izvrsi reklamaciju :D
Naj bolje je izvadi ga i ocisti samo nikakao ne usisivacem jer ces neke djelove usisati nego bolje uzmi pa duvaj u tipku da izadje prasina ako to nece onda kupi nnovu tastaturu:D:DTako je meni bilo pa sam popravio probaj i ti pa posalji nes bodova:D:D

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.