Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Edin Džeko !

606 pregleda · 40 odgovora · otvorena 02.06.2009. u 22:49

Bosanskohercegovački nogometni reprezentativac, član novog njemačkog prvaka Wolfsburga, Edin Džeko proglašen je najboljim igračem Bundeslige za sezonu 2008/09. u izboru igrača, piše časopis Kicker, prenose agencije.
Džeko, drugi najbolji strijelac sezone s 26 golova, od kojih je 20 zabio u proljetnom dijelu sezone, dobio je 25,8 posto glasova, drugi je sa 22,3 posto glasova njegov suigrač Brazilac Grafite, najbolji strijelac Bundeslige (28 golova).

Džeko (23) je pod ugovorom s Wolfsburgom od 2007., a dobrom je igrom izazvao interes više klubova među kojima Milana i Arsenala.

Brazilac Diego, koji napušta Werder i odolazi u Juventus, treći je u izboru nogometaša ispred igrača Stuttgarta Maria Gomeza.

U izboru je sudjelovalo 264 profesionalnih nogometaša koji su najboljim vratarom proglasili golmana Hannovera Roberta Enkea (18,9 posto glasova).

U kategoriji trenera najboljim je očekivano proglašen Felix Magath, koji je Wolfsburgu donio prvi naslova prvaka. Magath je dobio 54,9 posto glasova.

c/p

bok1 je napisao/la:
Da se Ibishevich nie povrijedio belaj
Istog smo misljenja.
Vedo za mene bolji, dragi su mi obojica je**a ipak igraju za Ljiljane
Ja imam sinocnji autogram Edina Dzeke, cime se vi imate pohvaliti ? ^^
Gdje bi voljeli da Dzeko igra, misli se na klub ?

1. Liverpool
2. Arsenal
3. Chelsea
4. Manchester United
5. Inter
6. Milan
7. Juventus
8. Bayern M.
9. Da ostane u Wolsburgu !
10. Ili u nekom klubu kojeg nisam naveo ??

Ja kao veliki fan crveni đavola sa Anfield-a, bih najvise volio kad bi Dzeko igrao za Liverpool !

You'll never walk alone !

Džeko <3
Bolje bi bilo da ode u manji klub jer će više imati prilike da igra,u većim klubovima će biti rezerva više poznatijim ličnostima,tako da ... :/ nek ode u Blackbourn
deadlycha je napisao/la:
Gdje bi voljeli da Dzeko igra, misli se na klub :D ?

1. Liverpool
2. Arsenal
3. Chelsea
4. Manchester United
5. Inter
6. Milan
7. Juventus
8. Bayern M.

Ja kao veliki fan crveni đavola sa Anfield-a, bih najvise volio kad bi Dzeko igrao za Liverpool !

Nemas barse :D
Zamisli ubojite trojke, Dzeko, Messi, Eto'o hahaha :D harali bi Spanijom :D
btw. ja bih volio da ostane u wolfsburgu :P

btw2. Pricaju Messi i C.Ronaldo prije finala ko ce koliko golova dati.Kaze C.Ronaldo ja cu dati 3, kaze mu Messi: haha nisi ni ti Dzeko :D
nuX je napisao/la:
Nemas barse
Zamisli ubojite trojke, Dzeko, Messi, Eto'o hahaha harali bi Spanijom
btw. ja bih volio da ostane u wolfsburgu

btw2. Pricaju Messi i C.Ronaldo prije finala ko ce koliko golova dati.Kaze C.Ronaldo ja cu dati 3, kaze mu Messi: haha nisi ni ti Dzeko
Ma barsa sere napadacima, vjeruj mi da nebi Dzeko mogao igrati prvu postavu, Eto, Messi, Henry sve je to veca klasa, a ima jos par, odnosno nekoliko napadaca na klupi!

a ti vicevi isfurali
LUDI_FRKI je napisao/la:
Džeko <3
Bolje bi bilo da ode u manji klub jer će više imati prilike da igra,u većim klubovima će biti rezerva više poznatijim ličnostima,tako da ... :/ nek ode u Blackbourn
sta pricas levatu jedan kakav blackburn jesii ti dobar ?
SOL1D je napisao/la:
Džeko says :
-"Gdje su sada oni koji su me klocom zvali?"

Ovi iz Želje se radovali misleći da su dobro zaradili kada su ga za 50k prodali...
pa jel stvarno mislis da je ostao da igra za zeljeznicar,da bi on ovakav sad bio

ma uozbilji se ba,gdje ces poredit njemce i nase debile

da grafite i miske igraju za zelju onda bi mogao ,i da nije seha na golu bjezi mrsko mi pisati vise,samo sagledaj malo situaciju i razmisli
Ma bilo bi naj bolje za Dzekinu karijeru da predze u Zelju :D
xd
Volio bih da ostane u Wolfsburgu ali posto nece, volio bih da ode u Arsenal ili Chelsea.
deadlycha je napisao/la:
Gdje bi voljeli da Dzeko igra, misli se na klub :D ?

1. Liverpool
2. Arsenal
3. Chelsea
4. Manchester United
5. Inter
6. Milan
7. Juventus
8. Bayern M.

A i ja bih volio da ode u liverpool, ali dok je onaj kloc od trenera Rafa Benitez tamo, ne bi se bas naigrao.Idiot fura samo jednog napadaca, a Torres je nedodirljiv.

Najrealnija opcija je Chelsea,pogotovo ako Didier ode ovog ljeta, Anelka je vec ostario, a Kalou nije bas neki kvalitet..

btw.danas u 12:00 Dzeko je zakazao press konferenciju na kojoj bi navodno trebao objaviti ime kluba u kojem ce nastaviti karijeru.
Otac ga nagovara da ostane u Wolfsburgu,on hoce u seriju A, a Celzi je najvise zagrizao za njega.Samo Dzeko i Bog znaju gdje ce nastaviti karijeru :P
prije 2 dana vijest objavljena na nogometnom magazinu!!!!hvala u svakom slucaju
Treba da predje u Arsenal , jer kako pricaju Adebayor odlazi sa Fly Emirates-a i Edin bi se dobro uklopio sa Persiem. Jos bi imao Fabregasa [ Miske 2 :) ] . ARSENAL je buducnos za DZEKU !
Ako ce vec preći gdje nek ide tamo gdje moze igrati,extra je igrac,al treba biti realan da,pored dokazanih napadaca tesko ce u prvu postavu,po meni u Celzi najbolje ako vec ide gdje ili u Milan!!!
dijamant
govorite volili bi da ode u manchester ili barcelonu, pa jeste vi normalni samo bi grijo klupu, gdje da igra u mančesteru kad u napadu nema mjesta ni za teveza....

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.