Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija U kanti

Trošenje para

438 pregleda · 40 odgovora · otvorena 21.05.2009. u 17:24

Sellam il' zdravo raja.

Da probam da razbijem ovu monotonost foruma, evo jedna fina diskusija. Razgledam galerije i malo malo pa naletim na sliku opreme i to me podstaknulo da otvorim ovu temu. Kako svi najviše misle na kanter, wow i uopće igre, čast izuzecima, zanima me kako biste vi potrošili neku svotu novca. Biste l' potrošili na opremu kao i ovi, ili biste potrošili na curu, kuću, auto ili bilo šta drugo profitabilno, na vama je.

Da ne dužim sa tim "uvodom"...imate 10k / 10.000 KM i napišite ili esej ili kratke crte u kojima biste objasnili na šta bi potrošili te pare.

Otprilike, s moje tačke gledanja:

Najprije bi odvojio oko 2.000 na curu, na provod, na ljubav itd...onda mi od ostalih 8.000, 4.000 potrošio na obrazovanje, odjeću i informatičke uređaje (iPod, iPhone, wii i nintendo ). Ima l' još išta para...ima. Još 4k. Te pare bi najvjerovatnije iskoristio da kupim sebi jak računar sa dobrom opremom.

Kad se malo zamislite, komplikovano je potrošiti te pare. Jer, kao što piše u mojoj galeriji na nekoj slici, cura vas može ostavit', opremu kad kupite za pola godine je zastarjela (kao i računar), odjeća vam "okraća" i bude mala itd.

Nadam se pametnim odgovorima i molim admine i moderatore da brišu i šamaraju glupe komentare bez ikakvih dvojbi.

Uživajte pisajući.
-*Ja prvo cim bi dobio neke pare kupio bi sebi dobre odjece...

Patike
majce
hlace
sorceve

itd...

-*Onda bi tako ljepo skockan izaso sa rajom u prvod i tu bi nenormalno trosio....

-*Mozda bi kupio neki motor ostavio malo para da vozam pi**e po gradu,,,

-*A ostalo bi sacuvao za nedaj boze i dobro bi onda razmislio sta cu uradit sa tim parama , al sigorno bi nesto pametno smislio...

Sad nezelim o tom da pricam

-*EDIT :

-*Da i zaboravio sam da kazem sigorno bi od tih para nesto dao i starcima , jer mislim da bi bio red..
Oni meni citav zivot daju pare kupuju...
I to para sto im dadnem bilo bi malo , al ipak je nesto xD

-*Al jedno je sigorno nikad nebi nista za racunar kupio , imam sta mi treba mogu na interneta i ovo za skoli neki programi mogu ih pokrenit dosta.....
Nisam neki bogataš , nit sam paćenik da dajem svoj novac na opremu , i ta sranja. Novac mi ni malo ne znači , nit bi ga trošio ako sam s nekom osobom koja mi nije draga... A da jest , draže mi je prošetat s djevojkom nego otići u kafić neki gdje su napaćena dječurlija od oko 14-15 godina , ili neke ku*******e mrtve.

Prije bi donirao sav taj novac osobama koje nemaju , čak i kada provjeravam tuđe kreditne kartice na netu , ne provjeravam ih na yahoo. Već odem na site gdje se donira po 1$ , za samohrane majke i borbu protiv raka.

Jer stvarno , davat toliko novca radi jedne noći ne vrijedi. Moje mišljenje.
4k - Neki fino auto bi uzeo, da se mogu zezati sa rajom.

2k - to bi potrošio na curu <333

2k - Ostavio da imam da sebi mogu nešto fensi kupit. ( Odječa, Obuča itd. ) 9-)

2k - Za ove moderne uređaje :D iPod, iPhone etc.
Pocetak = 10000 KM
- 5000 for cool comp
= 5000 KM
- 2000 Fazoni sitne stvarcice (obuca , odjeca i tako to)
= 3000 KM
- 1000 za skuter ili dobro biciklo
= 2000 KM
- 2000 za odmor (putavanja i to)
= 0 KM
Jason je napisao/la:
Nisam neki bogataš , nit sam paćenik da dajem svoj novac na opremu , i ta sranja. Novac mi ni malo ne znači , nit bi ga trošio ako sam s nekom osobom koja mi nije draga... A da jest , draže mi je prošetat s djevojkom nego otići u kafić neki gdje su napaćena dječurlija od oko 14-15 godina , ili neke ku*******e mrtve.

Prije bi donirao sav taj novac osobama koje nemaju , čak i kada provjeravam tuđe kreditne kartice na netu , ne provjeravam ih na yahoo. Već odem na site gdje se donira po 1$ , za samohrane majke i borbu protiv raka.

Jer stvarno , davat toliko novca radi jedne noći ne vrijedi. Moje mišljenje.
- halo masinas nemoj srat :D (L)
- opremu koju sad imam sam kupio prije 4-5 godina, sad bih te pare najvjerovatnije potrosio na neke tene, jaknu...
Sad da imam 10 k jednostavno bi potrosio 1 k na odjecu. A to 9 k bi ostavio sad za ljetovanje, a tu odjecu bi bas namjenio da mogu tamo oblaciti. Odprilike sve bi dao skoro za provod. Ako bi sta ostalo kupio bi nesto za comp :D.
3k za komp (uzivancija nema cijene)
2k za odjecu (kezual ofo ono)
3k napravio svoju sobu (ofc)
2k ostavio sebi ako mi zatreba sta
Ovako imam 10k :P cekam od stare da me pogura sa jos jedno 3-5 k da uzmem sebi Auto (Golf-a 4 najvjerovatnije) :)

a kada bi ih trosio....

Trosio bi ih na odjecu, obucu, ljetovanje, izlaske itd itd i na jos bruku sitnih potrebnih stvari :)
PiraTinstw je napisao/la:
3k za komp (uzivancija nema cijene)
2k za odjecu (kezual ofo ono)
3k napravio svoju sobu (ofc)
2k ostavio sebi ako mi zatreba sta
3k ti treba sobu da napravis? lol
prvo i osnovno ostavio bih nekoliko k da uvjek imam ako mi se svidi neka majica ili tole da mogu da kupim kupio bi sebi opremu (mish slushe ) samo osnovno al malo bolje nesto i ove iphone gluposti telefon ostalo za raju provode i pickiceeeee i opremio bi stan malo, ovaj sto sam dobio od starog
7k odjeca,
2k pc,
1k ganja oko 400/500 grama max, ako se neko BASH o tebi pobrine :),
100000% 7k odjeca, lud sam za dobrim stvarima za nosit!
-Odjeća 2k
-Računarska oprema 2k
-Čašćenje društva 0.2k
-Stvari za auto 0.8k
-Novi namještaj u kući 5k
Vratio bi dugova a ostali nek cekaju...
Otso bi u fis vitez ko majkl dzekson i uperenim prstom govorio: THIS... THIS...THIS...THIS...THIS...THIS...THIS...ANDDD OH YES! THIS TOOO ! :-)
Otišao bi sa ženom na Hawaii-e.

<3hustlaa
Sa 10k bi me docekala Ibiza sigurno, tamo bih potrosio 5k jer je svakako preskupo, ah Paul van Dyk....
Ostalo bih zastekao i ostavio za neku drugu priliku
Kupio neki skuter do 4 k , onda bi kupio sebi ostatak opreme sto mi treba 4,5 k skuter i oprema , 1 k za raju i ostalo dao roditeljima
UnrealLima je napisao/la:
3k ti treba sobu da napravis? lol
htio bi da soba bude lom d:
otvarate temu pogledaj vijest na pocetnoj strani pa udjeli malo sadake ko moze

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.