Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Osvoji steam account!

726 pregleda · 34 odgovora · otvorena 16.05.2009. u 22:43

Nedavno dobih dvadeset steamova "legalnih". Sa jednom igricom a to je NBA 2K9 .. Zato želim da pružim priliku osobama , koje nemaju mogućnost kao ja da dobiju sve ove silne accounte , i ostale gluposti. Mogao bih ja ovo prodati , ali jednostavno nije fer da više prodajem , što sam prodavao , prodavao. Od sad sve što imam dajem besplatno.

igricu ne možete ni cardati. Već morate imati cd key , tačnije morate kupiti igricu u real life pa aktivirati account. Tako da nemate se što brinuti da će bit disabled. Korišteni su accounti samo jednom na LAN turniru.

Eh , šta vi trebate uraditi da bi dobili ovaj account ?

Napisati priču nije bitno koliko dugu , ali da mora imati veze sa gamingom ili internetom. Neki će možda govoriti šta ti pričaš idiote jedan , istina nemam školu završenu ne pišem baš ispravno. Al' j**i ga valjda ste skontali... Evo primjer jedan kako bi trebalo izgledat' to sve :

- Thea : aa aaa , tko su ovi vojnici ?

- Vlado : to je Jackov klan , zovu se Lemondogs. Jackov alias na internetu tj. u CS svijetu je SpawN.

- Thea : Jao , jao , SpawN. Bas sam citala o njemu , veoma je skilled player.

- Vlado : Ma Thea sine , nije on high skilled. Znas i sama ko je Jack , on ima ugradjen wh u oci. Njegove ruke su aim. Kad uhvatimo Jacka obecajem ti uradit cemo autopsiju , vidjet ces , a i ostatak svijeta da iza tog alisa se krije Jack! , ali nemamo sto brinuti. Sigurno je otisao na B , ti walkaj na dugo A , ja ga odo cekati sa awp. na B , sigurno ce plantat neku nevinu djevojcicu.

Thea je uzela deagle , i bojala se da ga upotrijebi . Ali odjednom cuo se pucanj iz glocka , Vlado je ranjen. Thea je trcala , i Vlado joj je prije toga ukljucio XtremeScript v1.0 C , recoil za deagle je bio na 3x , cak je skripta imala i deagle fix , i pluff. HS , Thea je zadala headshot , Jacku!

p.s Ako bude tema u kanti , nikad me više nećete vidjeti na gamersu.

Nakon 2 dana , izabrat će se 20 najboljih radova koji će dobit njihov legalni NBA 2K9 steam account.

frlj mrlj have phun!
Budim se. Nova runda. Freezetime 10 minuta,
ustajem. Slapujem se par puta sa 0dmg da dodjem sebi. Sipam koji
milimetar vode u kadu kad uskocim da mi ne skine helt. Nema tople vode.
Kazu TT razneli toplovod. j****m ti server. Voda hladna kao mocvara na
aztecu. Sednem za komp, odigram par rundi. Kucam thetime,kad vec
vreme za poboljsanje skilla - skolu. Pogledam roundtime, imam 20min
da stignem. Nekako udjem na skolski server (imam slot), mapa
skill_matematika, kazem "profesorka izvinjavam se"...GAG...You talk
too much...GRRRR. Napisem par reci na admin say i dobijem kick. Odem
kod head admina, on mi kaze sta se svadjas sa adminima. Nabijem ih sve
na k***c. Odem u buyzone, kupim awp, full equip, udjem na skolski
server i pobijem ih sve. Ne, nije tako bilo. Druga mapa geo_grafija.
Pokazivali nam neke nove mape, kazu cs_karpats i de_balkans. Mape
glupe, bez balansa, old school. Krenem nesto da pricam na mic, opet me
GAG.
Ovaj put ne kucam reconnect vec cekam da istekne. Zvoni za kraj
mape. Na hodniku me sretne moj razredni head admin, kaze nisi bio
dovoljno na cs_school ostaces bez slota. Dobro, bicu cesce na serveru,
opusteno. Na razglasu cujem "nema vise mapa danas, neko plantao c4 na
server". Super. Mogu nazad na 127.0.0.1:27005. Udjem u bus, kad k***c,
kontrola... kickuju me iz busa i uzmu 900$. Bolje da sam is'o walk do kuce.
Konacno
stignem kuci nakon 3 minute rusha na drugi kraj mape. Bacam smoke u
hodnik i bezim do sobe, da me admin ne pita sta je bilo u skoli.
k***c, ima 16-bita. Sta je bilo u skoli...nista, gagovali me par puta.
Ok kaze. Moras biti pr0 na kraju godine, rece. Dobro, bicu pr0, ne
sekiraj se.
Sednem za komp odigram jos par rundi. Cuje se dobro
poznati adminov glas "opet sedis za racunarom". Kucam volume 0.
Hehehehe i win. k***c...Slap 1 dmg. Nemoj admine, ustacu. Slap 1dmg.
Ustanem od kompa i legnem u krevet. Kucam exit. Kraj
^^
Zove haver,kupio server, kaze wanna mix ?
Reko moze, sto da ne
Dade mi ip i pw, uletim, kad tamo protiv nakih Njemaca " hitona ". Ulazi drugi haver, fura mi se on high skiller, reko jarane, super . Pocinje prva runda, ono knife, gledam ih kako se kolju, ko da si im pobio citavu familiju, ulijecem ja, desni, lijevi klik, tup headshot. Uzmemo rundu, haver mi se dere na TS, to Dino, jesmo ih ownali, dosadio mi vise, skino sluske. Uzmemo mi tako par rudni, i sad kazu meni kaze Dino fejkaj B, reko nije problem . Idem ja na B, pokupovo onih bombi, stavljam sluse, cujem neko trci, reko nije niko od mojih odo bombat Ja prvu, pa flash, kontam zaslijepio sam ih, bacam smoke, izlijecem iz onog tunela, kad trojica se poredala ne drmaju, ja na Q, kad prebaci na dgl, lijevi klik, lijevi klik, usta obatrojicu XD. Dere mi se drugi haver, kaze j**o te, jesmo ti rekli fejkaj, ja ga slusam i malo mu opsujem i sutim . Slijedeca runda, reko high skileri, odo ja sam na dugo plantat', vi se je***e Trcim ja dugo, neko baca smoke, reko zalagat ce mi majku mu, al ne obazirem se. Trcim ja, u ruci mi AK-47 izlijece jedan, drugi, treci, ja udario po misu, kad ono, jedan tup, drugi tup, treci mene tup ! Tada sam se nanervirao i od tada vise ne idem sam, nego sve skupa, bolje skupa, nego da te neko tup usta

Ajd uzivajte ~.~
Nemam inspiracije išta da pišem , samo bi htio da "acho"-ov rad pohvalim jer je zaista extra
Pro:dao sam mu headshot u cunu!

Boot:sta je cuna?

Pro:To ti je ono u gacama!

Boot:A sta je to headshot?

Pro:Kad nekom frljaknes u glavu!!

Pro:Ultra-Pussy

Bot:sta je to pussy?

Pro:Tvoja mama!

nidje veze al ajd!:r
Ovo sto cete citati je ZIVA ISTINA ! =) =)

Sve je pocelo jednog dana kada sam zeljno iscekivao taj bajni internet u svojoj kuci .. Dojadilo mi je setanje gradom i trazenje slobodnog mjesta u interneg clubu kako bih mogao otici na taj internet .. I kada bih nasao mjesto imao bih sa sobom neke 2- 4 Km koje sam gledao kako da iskoristim sto bolje mogu .. Nekad sam znao u skoli sendvich ne pojesti da bih imao para za Internet Club .. Dolazi i taj dan kada meni u kucu stize tada dobro poznat i jako koristan Dial-Up kojem je brzina bila nevjerovatnih 31.1 kb/s do 54 kb/s .. Naravno to mi je tada bilo nesto nevjerovatno i toliko sam bio zahvaljan svojim roditeljima na tome da mjesec dana nisam izasao iz kuce .. Dobro se sjecam iscekivanja 01:00 H ujutro kada bi internet bio jeftiniji ...
Naravno s vremenom na vrijeme dolazi i nova tehnologija pa tako i savremeniji internet .. Tako prvom prilikom premuntam roditelje da posaljem putem interneta zahtjev za ADSL .. Brojao sam sate i dane kada ce mi iz BH TELECOMA odg. I tako dosao je i taj dan kada mi na kucnu adresu dolazi pismo od bh telecom-a sa odgovorom da nemaju trenutno opreme i broja zainteresovanih da bi mi dosli i prikljucili .. Bio sam jako tuzan i razocaran jer sam vec bio mastao kako je provoditi vrijeme za internetom, a da mi ne mora doci neko iz kuce i reci de se disconnect da telefoniram .. Tako i dodje jednog dana i u moje naselje Kablovska Televizija gdje sam odma pitao moze li i internet .. Naravno odg. su da nije nikakv problem i u roku od 3 dana dosli su i prikljucili mi Kablovski internet .. Bio sam jako sretan i tada sam se registrovao na razne forume i sajtove medju kojim je i gamers.ba .. provodio sam dosta vremena na internetu pa tako i naucio neke nove zanimljive stvari ..
allvarezz je napisao/la:
Ovo sto cete citati je ZIVA ISTINA ! =) =)

Sve je pocelo jednog dana kada sam zeljno iscekivao taj bajni internet u svojoj kuci .. Dojadilo mi je setanje gradom i trazenje slobodnog mjesta u interneg clubu kako bih mogao otici na taj internet .. I kada bih nasao mjesto imao bih sa sobom neke 2- 4 Km koje sam gledao kako da iskoristim sto bolje mogu .. Nekad sam znao u skoli sendvich ne pojesti da bih imao para za Internet Club .. Dolazi i taj dan kada meni u kucu stize tada dobro poznat i jako koristan Dial-Up kojem je brzina bila nevjerovatnih 31.1 kb/s do 54 kb/s .. Naravno to mi je tada bilo nesto nevjerovatno i toliko sam bio zahvaljan svojim roditeljima na tome da mjesec dana nisam izasao iz kuce .. Dobro se sjecam iscekivanja 01:00 H ujutro kada bi internet bio jeftiniji ...
Naravno s vremenom na vrijeme dolazi i nova tehnologija pa tako i savremeniji internet .. Tako prvom prilikom premuntam roditelje da posaljem putem interneta zahtjev za ADSL .. Brojao sam sate i dane kada ce mi iz BH TELECOMA odg. I tako dosao je i taj dan kada mi na kucnu adresu dolazi pismo od bh telecom-a sa odgovorom da nemaju trenutno opreme i broja zainteresovanih da bi mi dosli i prikljucili .. Bio sam jako tuzan i razocaran jer sam vec bio mastao kako je provoditi vrijeme za internetom, a da mi ne mora doci neko iz kuce i reci de se disconnect da telefoniram .. Tako i dodje jednog dana i u moje naselje Kablovska Televizija gdje sam odma pitao moze li i internet .. Naravno odg. su da nije nikakv problem i u roku od 3 dana dosli su i prikljucili mi Kablovski internet .. Bio sam jako sretan i tada sam se registrovao na razne forume i sajtove medju kojim je i gamers.ba .. provodio sam dosta vremena na internetu pa tako i naucio neke nove zanimljive stvari ..
Poslat steam na PM.
Nemam bas vremena da mnogo pisem ali to ce biti kratko i nazalost istinito

Prije jedno 4-5 godina kada sam pocinjao da igram cs bio sam naravno retardiran i palio se na public igrace koji su bili prvi na serveru i od svakog trazio msn i tako trazeci msnove ja dodjem do igraca kojem je nick bio mirzoni.
Ja sam tada bio puno mlad i puno glup i pricam ja sa njim na msnu nesto tipa ovoga:

mirzoni: vidio sam ja da ti dobro igras cs
ja : pa naravno da dobro igram
mirzoni: moj rodjak heaton se raspitivao za tebe (nesto u tom fazonu dok je heaton bio najjaci igrac i ja se malo reci furao na njega)
ja:pa reci mu da me doda na msn
mirzoni:nije on sad online
ja:reci mu da me nazove na telefon
mirzoni: nesto je rekao ne znam ni ja sta
ja:(kao ja nesto ne vjerujem njemu a ja mnogo glup :D )
mirzoni onda meni salje kao neke slike nesto sa nekih turnira kao on neke cekove drzi furka neka :D i ne znam ja kako je to zavrsilo znam samo da je bila slika dana na gamersu tada dok ja jos nisam ni znao sta je gamers eto tako od mene malo :D
Evo da i ja sta probam .
Igra mi se nba 2k9 :) .

Sve je izmisljeno :).

--Radio sam u jednoj obicnoj prodavnici.
Prosjecna bosanska placa , bio sam zadovoljan.
Tada sam imao 19 godina , tek zavrsio Srednju skolu (gimnaziju ).Jednog dana dolazi gazda i kaze radnja vise nece biti granap vec internet centar.
Meni drago upoznat cu se sa internetom .
Bila je to davna 1999 godina.
I tako je pocelo sve ....
Dosli su neki momci . Poceli smo igrati zajedno .. Uvjezbavali smo se , nismo se nikom javljali.
Igrali smo CounterStrike 1.6
Tada niko nije znao sta je bug , sta je silent walk , sta je "bani hop" i tako to.
Jednom smo se pojavili na turniru .. Taj turnir je bio jedan od najboljih turnira , po skillu ekipa.
Tada se ozbiljnije kompanije u nasoj jadnoj drzavi aktiviraju i organiziraju nam jedan od najboljih turnira u Evropi.

Pocinju dolaziti manageri starnih timova iz Evrope , da vide imal potencijala.
Igrali smo opusteno i zauzeli odlicno drugo mjesto.
Nakon preuzimanja pehara , prisao nam je jedan gospodin u odjelu , kravati , kosulji , pantole na peglu.
Mi ono svi WTF! .
U to vrijeme je naisla i TV ekipa , te je nas clan leader zamolio gospodina da saceka 3-4 minute da damo komentar na turnir.
Bili smo veoma sretni , dobili smo 200 maraka za nagradu + pehar koji nam je vrijedio 2 miliona dolara ( za nas ) .
Taj gospodin u pantolama na peglu nam je ponudio "posao" .
Da budemo njegovi pokusni kunici za opremu koju on proizvodi.
To nam je otvorilo put u Evropu.
Otisli smo u Njemacku , ubrzo smo zaigrali njemacki ESL PRO SERIES.
Imali smo sredstava za zivot tamo + neka placa od gospodina u odjelu.
Kasnije smo shvatili da smo ukljuceni u ROCCAT program , firma koja ima inzinjere iz Razera.
Tako smo napravili najbolju opremu za gejmere.
Dobili smo i dosta novca te se vratili u BiH i okoncali svoju gejmersku karijeru .
2005 godine , roccat nas je opet kontaktirao , te najavio da cemo biti dio njihove reklamne kampanje 2009 godine.
Obnovili smo barem malo nas skill ako odemo u Evropu da se ne-obrukamo.

Tada nam je roccat ponudio poslovnu ponudu da Podloge nose ime naseg teama a da na svakoj podlozi budu nasi potpisi.

Prihvatili smo to i otisli kuci na zasluzen odmor.

Tako je okoncana nasa GEJMERSKA karijera.

Uh , fino se ja raspisa . Pozdrav!
Prica : Mujo i Spawn (spawn poznati igrac CS.a -pr0)

Mujo: Sta to radis sine ?!
Spawn: Igram kantera s jaranima stelim se...
Mujo: De der malo svom starom da vidim kako se to puca ...
Spawn: ae stari da te vidimo...
Mujo: Kako se ovo igra ?
Spawn: pa udres po misu i hodas...
Mujo: hajdera da vidimoo...
Spawn: (odoh da pojedem sta)
nakon 10 min Spawn cuje pucanj u svojoj sobi... vrati se u sobu i pogleda
Spawn: sta uradi od kompjutora ?
Mujo: Ma ja udaram po mishu al samo me ubijaju ... ja isucem tetejca iz gaca is pobijem i kompjutor i igrace tako da mi vise ne dosadjuju ..
Spawn: OMFG (dere se )
Mujo: opet isuče tetejca iz gaca i pocne da VIČE KANTER STRAJK FOREVER !!!

Jos jedna REAL LIFE !!!

Bio je to dan kada sam dosao u skolu u Bih
Usao sam u skolu , prije toga u prosloj skoli sam igrao dosta cs-a i nisam bio los. Usao sam u svoj razred svi su pricali o tom cs u ... al ja sam se pravio lud i govorio da ne znam kakva je to igra i da sam samo cuo za nju
Nakon par dana dogovorili smo se da odemo do stasneta da me nauce kako se igra cs hhh (nisu imali pojma da sam ja to igrao vec duzi niz godina )
Usli smo u stasnet sve su to bili furaci na CS ovo ono kucali komande po pola konzole i vise. Da se ne otkrijem nisam kucao nista igrao sam na komandama koje su bile postavljene. Pocela je prva runda igrali smo 4 vs 4 ( iz razreda) Bio sam teror dobro se sjecam ... Ostao sam sam vs 4 dobra igraca. Culi si me kako idem prema kr (igrala se mapa dd2) Znao sam da su culi jer su svi vikali eo ga KR KR KR ... walk do rupe ... skocio u rupu docepao se deagla koji sam nasao ... imao je samo 14 metaka ... Dvojicu sam ubio na dg koji su isli prema meni istrosio sam 7 metaka ... ostao je jos jedan sanzer ... cuo sam dvojicu kako trce iz tunela prema dg ... okrenuo sam se istorsio 5 metaka na lika koji se zaletio prema meni ... Ostao je najaci imao je flash Bacio mi je flash u rupu ... Naglo sam se okrenuo i DERAO o fuck ne vidim nista ( naivni igrac je krenuo prema meni sa nozem) Isuko sam deagle i pucao 1 metak 1 head uzeo sam rundu niko nije mogao da vjeruje ... Mislili su da sam pocetnik ali
Od tada sam igrao za svoju skolu CS.a (bilo kad sam bio 6 razred ) davno

Eto to je meni najdraza scena u cs iz mog REAL LIFE i toga cu se sjecat uvijek (gramaticke grese zbog brzog pisanja )

Trainee je napisao/la:
Evo da i ja sta probam .
Igra mi se nba 2k9 .

Sve je izmisljeno .

--Radio sam u jednoj obicnoj prodavnici.
Prosjecna bosanska placa , bio sam zadovoljan.
Tada sam imao 19 godina , tek zavrsio Srednju skolu (gimnaziju ).Jednog dana dolazi gazda i kaze radnja vise nece biti granap vec internet centar.
Meni drago upoznat cu se sa internetom .
Bila je to davna 1999 godina.
I tako je pocelo sve ....
Dosli su neki momci . Poceli smo igrati zajedno .. Uvjezbavali smo se , nismo se nikom javljali.
Igrali smo CounterStrike 1.6
Tada niko nije znao sta je bug , sta je silent walk , sta je "bani hop" i tako to.
Jednom smo se pojavili na turniru .. Taj turnir je bio jedan od najboljih turnira , po skillu ekipa.
Tada se ozbiljnije kompanije u nasoj jadnoj drzavi aktiviraju i organiziraju nam jedan od najboljih turnira u Evropi.

Pocinju dolaziti manageri starnih timova iz Evrope , da vide imal potencijala.
Igrali smo opusteno i zauzeli odlicno drugo mjesto.
Nakon preuzimanja pehara , prisao nam je jedan gospodin u odjelu , kravati , kosulji , pantole na peglu.
Mi ono svi WTF! .
U to vrijeme je naisla i TV ekipa , te je nas clan leader zamolio gospodina da saceka 3-4 minute da damo komentar na turnir.
Bili smo veoma sretni , dobili smo 200 maraka za nagradu + pehar koji nam je vrijedio 2 miliona dolara ( za nas ) .
Taj gospodin u pantolama na peglu nam je ponudio "posao" .
Da budemo njegovi pokusni kunici za opremu koju on proizvodi.
To nam je otvorilo put u Evropu.
Otisli smo u Njemacku , ubrzo smo zaigrali njemacki ESL PRO SERIES.
Imali smo sredstava za zivot tamo + neka placa od gospodina u odjelu.
Kasnije smo shvatili da smo ukljuceni u ROCCAT program , firma koja ima inzinjere iz Razera.
Tako smo napravili najbolju opremu za gejmere.
Dobili smo i dosta novca te se vratili u BiH i okoncali svoju gejmersku karijeru .
2005 godine , roccat nas je opet kontaktirao , te najavio da cemo biti dio njihove reklamne kampanje 2009 godine.
Obnovili smo barem malo nas skill ako odemo u Evropu da se ne-obrukamo.

Tada nam je roccat ponudio poslovnu ponudu da Podloge nose ime naseg teama a da na svakoj podlozi budu nasi potpisi.

Prihvatili smo to i otisli kuci na zasluzen odmor.

Tako je okoncana nasa GEJMERSKA karijera.

Uh , fino se ja raspisa . Pozdrav!
Poslat steam na pm i tebi. Ima smisla to što si napisao , gj.
davno je to pocelo
bio sam drugi-treci razred,a moj brat 8.
tek se otvorila igraona,a kantera nije bilo.
oni su igrali necega,nemogu se sjetit,ali bilo je zanimljivo gledat.jednom me brat zovno iz igraone i reko da ponesem 2 marke.ja bio sretan, i kad sam doso,uzeo brat dvi marke da igra,a ja mislio da ce meni dat da igram s njima.i ja otiso kuci plakat.
i tako iz dana u dan,ja ostajo sam kuci.i jednog dana doso stari donjeo dial up.dosla rodica kod mene,ona se nesto razumjela u kompjuter.majka i tata otisli u svatove , ja i rodica isli na nekakav webcaffe zaebavat ljude.ja bi zaspo u 11 sati a ona nastavila chatat(stas bila jeftinija nocna tarifa).na dialupu se sat placo nekih 1.5km,a ponoci nesto jeftinije.
i dial up sam imo 2 godine.i doso pincom(sadasnji monet) u mostar.svi moji prijatelji igrali cs ,a ja se bruko jer imam dial-up.narucili mi HT Mostar ADSL,i cekali 40 dana(zvao ja svaki dan,oni govorili "sutra cemo,sutra cemo";).zovnuli mi monet.za 3 dana oni dosli i ukopcali ga...
ljepota brate.igro sam po citave dane,u pocetku bio flat
par godina poslije,monet paket se smanjio na 5 giga.bio to 7 mjesec,ja bio na moru i dodjem 30.7. i pogledam limit
tamo 15 giga.doso racun velik,a nikog nije bilo kuci.stari uveo HT Mostar ADSL.otad koristim ADSL.
:O
denka je napisao/la:
davno je to pocelo
bio sam drugi-treci razred,a moj brat 8.
tek se otvorila igraona,a kantera nije bilo.
oni su igrali necega,nemogu se sjetit,ali bilo je zanimljivo gledat.jednom me brat zovno iz igraone i reko da ponesem 2 marke.ja bio sretan, i kad sam doso,uzeo brat dvi marke da igra,a ja mislio da ce meni dat da igram s njima.i ja otiso kuci plakat.
i tako iz dana u dan,ja ostajo sam kuci.i jednog dana doso stari donjeo dial up.dosla rodica kod mene,ona se nesto razumjela u kompjuter.majka i tata otisli u svatove , ja i rodica isli na nekakav webcaffe zaebavat ljude.ja bi zaspo u 11 sati a ona nastavila chatat(stas bila jeftinija nocna tarifa).na dialupu se sat placo nekih 1.5km,a ponoci nesto jeftinije.
i dial up sam imo 2 godine.i doso pincom(sadasnji monet) u mostar.svi moji prijatelji igrali cs ,a ja se bruko jer imam dial-up.narucili mi HT Mostar ADSL,i cekali 40 dana(zvao ja svaki dan,oni govorili "sutra cemo,sutra cemo".zovnuli mi monet.za 3 dana oni dosli i ukopcali ga...
ljepota brate.igro sam po citave dane,u pocetku bio flat
par godina poslije,monet paket se smanjio na 5 giga.bio to 7 mjesec,ja bio na moru i dodjem 30.7. i pogledam limit
tamo 15 giga.doso racun velik,a nikog nije bilo kuci.stari uveo HT Mostar ADSL.otad koristim ADSL.
:O
Poslat steam. Jer si iskren.
Prica napisana po istinitom dogadjaju.

<!-- Prvi dio pc zivota -->

Isao sam kod tetke, Tesanj koja je imala tad prejaki Pentium 2 kompjuter.
Kad god odem tamo igram igrice zvane "Roller coaster tycoon".
Igrao bih to sa rodicom koja mi je pokazivala kako se drzi mis.
I prosla je godina dana, pocela teka pricat oce novi pc ovo ono, tad nisam ni sanjao da cu dobiti svoj prvi pc, da necu morati ici u internet klub radi zabave.
Dolazi mi otac jedno vece i kaze ajd sidji sa mnom do auta nesto.
Ja onako neznam sta je i sidjem, kad na sjedistu - debeli ekran od 15 incha + centralna.
Ja sav sretan gledam i ne vjerujem.
Donesem ga ja nekako do stana na petom spratu, bez lifta i stavim na neki stol koji se ljuljao ko' Jermenija.
Uzivam svaku sekundnu 30ominutog paljenja windowsa 98, kad konacno - desktop bez wallpapera i prepoznatljiva tema.
Uz njega sam dobio prije spomenutu igricu, ubacio cd i instalirao.
Nisam zaspao do 3 navece - igrao sam i uzivao u tome.

<!-- Kraj prvog djela pc zivota -->

<!-- Drugi dio pc zivota -->

Kasnije sam dobio internet, mnogo kasnije.
Prvi mjesec sam proveo istrazivajuci tajne googla i inteneta.
Kada mi je dosadilo divljenje silnim stranicama, odlucio sam da probam napravit nesto slicno.
Izmislio sam sebi nick, sa kojim se predstavljam u svijetu interneta.
Nesto sam googlao i dosao do stranice - freewebs.com.
To je bio moj prvi korak prema svijetu web-a.
Napravio sam 2 stranice tu, divio se njima nekih mjesec dana i poceo raditi u dreamweaveru.
Tad jos nisam znao sta je cms, php itd.
Poslije jos malo googlanja instalirao sam joomlu na svoj prvi cms-driven site.
Poslije oko 10 dana cackanja po joomli pitao sam Kemala sta bih trebao uciti da napredujem.
Dao mi je link od w3schools-a i kratke upute sta da ucim tu, kojim redom itd.
Uzivao sam u pravljenju html sajtova u notepadu, i dalje uzivam naravno.

<!-- Kraj drugog dijela pc zivota -->

Nemogu vise pisati, ubi me ovaj plavi skin i contrast.
StoRm_ je napisao/la:
Prica napisana po istinitom dogadjaju.

<!-- Prvi dio pc zivota -->

Isao sam kod tetke, Tesanj koja je imala tad prejaki Pentium 2 kompjuter.
Kad god odem tamo igram igrice zvane "Roller coaster tycoon".
Igrao bih to sa rodicom koja mi je pokazivala kako se drzi mis.
I prosla je godina dana, pocela teka pricat oce novi pc ovo ono, tad nisam ni sanjao da cu dobiti svoj prvi pc, da necu morati ici u internet klub radi zabave.
Dolazi mi otac jedno vece i kaze ajd sidji sa mnom do auta nesto.
Ja onako neznam sta je i sidjem, kad na sjedistu - debeli ekran od 15 incha + centralna.
Ja sav sretan gledam i ne vjerujem.
Donesem ga ja nekako do stana na petom spratu, bez lifta i stavim na neki stol koji se ljuljao ko' Jermenija.
Uzivam svaku sekundnu 30ominutog paljenja windowsa 98, kad konacno - desktop bez wallpapera i prepoznatljiva tema.
Uz njega sam dobio prije spomenutu igricu, ubacio cd i instalirao.
Nisam zaspao do 3 navece - igrao sam i uzivao u tome.

<!-- Kraj prvog djela pc zivota -->

<!-- Drugi dio pc zivota -->

Kasnije sam dobio internet, mnogo kasnije.
Prvi mjesec sam proveo istrazivajuci tajne googla i inteneta.
Kada mi je dosadilo divljenje silnim stranicama, odlucio sam da probam napravit nesto slicno.
Izmislio sam sebi nick, sa kojim se predstavljam u svijetu interneta.
Nesto sam googlao i dosao do stranice - freewebs.com.
To je bio moj prvi korak prema svijetu web-a.
Napravio sam 2 stranice tu, divio se njima nekih mjesec dana i poceo raditi u dreamweaveru.
Tad jos nisam znao sta je cms, php itd.
Poslije jos malo googlanja instalirao sam joomlu na svoj prvi cms-driven site.
Poslije oko 10 dana cackanja po joomli pitao sam Kemala sta bih trebao uciti da napredujem.
Dao mi je link od w3schools-a i kratke upute sta da ucim tu, kojim redom itd.
Uzivao sam u pravljenju html sajtova u notepadu, i dalje uzivam naravno.

<!-- Kraj drugog dijela pc zivota -->

Nemogu vise pisati, ubi me ovaj plavi skin i contrast.
Normala. i tebi poslat steam.
Evo moja prica..
Istina sve naravno..
Kako sam poceo sa gamingom :) opcenito cs'om

Counter Strike sam poceo davno igrati pa eto 2002 godina kada sam doselio u mahalu u kojoj i danas zivim :) Inace najjaca mahala po cs igracima u Travniku sigurno :P
Ishao sam u Omladinski kulturni centar Travnik "OKC" gdje je tada bilo besplatno igrati ali morao se rezervisat racunar.. I sjecham se da je "musso!" visio tu :)

Vech sam imao komp 2ca ja mislim kod kuche tako da sam nabavio Half Life i setao po mapama igrao sam sa sobom postavim lasere ili znakove pa pucam itd :)

I bio je prvi turnir koji je odrzan u Travniku u "OKC" 5v5..
I sad se skupili ja i moja raja "pinculadija" hocemo neku ekipicu bile dzaba prijave a bila novcana nagrada.
I klan nam se zvao "Gorila"9-) I nismo znali koje cemo mape da igramo i sad neko rekne ma hajmo ovu a bila cs_office i izzgubimo mi tu naravno od klana exe.. ali vec se znalo da oni osvajaju turnir..

Nego onda je "OKC" preselio u podrum gdje je i danas i naravo placalo se.. Bilo je 0,5 KM 20 minuta, 1KM 40min.., i tek prije mozda godinu dana su pojeftinili 1 KM 1h.. Nego nebitno to.. I shhta ja znam kasnije nakon par godina dobio sam komp koji imam danas svoju ljepu KANTU :)
Igrao sam na SOFTWARE modu. nije moglo OPENGL timao negdje oko 20 25 fps max .. Bio sam jednom sa Smajom "smaJa" u net'u i sjecam se on je meni pokazivao klipove od SpawN'a i svi smo se cudili "skillu" i pitali se dal je on cheater? :D
I kasnije naravno hoces da tako igras a nema sanse tad mi je nick rekon bio i vidio sam likove koriste cheatove i hajde reko da probam ija da mi jedan link i ja skinem sebi cheat..
Bile one plave kockice Xd.. Htio da budem spawn jbo te :) haha
Igrao na D3D modu..
I nakon nekoliko sedmica dosadi to i pocnem da igram
na "EuroProNet'u" i osnujem "klan" cB - Clan Boys.
To aromA dao ime.
I ja sam zvao likove u klan ihiii bilo ih boze sacuvaj
pola servera nosi tag ("cB|Nick";).
Naravno nismo nikad ni cw'a odigrali Xd.
I igrao sam na epn'u nick bio cB|rekon kad neki lik meni na trainu mapi rece sta ti znaci nick? Zar ti nije bolje nick
recon? nego rekon. I tako ja promjenim u nick recon.-
A rekon je onaj lik iz Half-Life'a kad sam god igrao half life
uzmem tog lika pa hajd rekon :)
Kasnije nick promjenio iz recon.- u "Nedy''.
Onda smo ja i Benjamin "BiH Potty" osnovali klan hLgS`Gaming Hooligans gdje je i danas dan ostao forum
"www.hlgs-gaming.forumotion.com" koji sam ja napravio :)
Igrali smo ligu "4s" gdje smo osvojili prvo mjesto.
Bili smo bas ono raja stalno na TS bili, zezali se itd..
Onda nabavio steam igro tako to mixeve ovo ono :)

Da skratim
Prosle godine bila tema CSBIH Revolution.. Turnir u Sarajevu,
I procitam temu i napishem kako bih ishao da imam ekipu.
I javlja se meni mahir (mahYr) ako hocu da idem sa dteam na turnir..
I to je bilo samo ono 30 % da idemo samo predlozio
I niko nece i da ide bili sigurno ja Doxx(dennah) i Mahir i smaJa`
Kad odjednom dodje sedmica prije turnira dolazi igraca i igraca iz Travnika hoche da idu svi. Sta mozes nemozhe Mahir rec nikome ti neides. I onda ideja dteam2 ovo ono i nista od tog doso dan turnira i niko od ovih nije otisao.
Smaja je otisao prije nas dan dva jer je imao rodbine u sarajevu.. a mi smo sa Denisovim dedom, u sivom kadetu i polako. Uzbudjeni naravno svi bili, na stanici nas doceka smaja i kaze zna put do ilidze.
Mi na tramvaj i idemo na zadnju stanicu valjda :) i izishli mi na Ilizdi zovnem ja bok1'a na mob i kaze doce po nas.
A kad smo izishli izasao neki momak iza nas i mi ga pitamo
"Jarane znash li gdje je Arena ovdje?"
Kaze lik znam uputi nas dobro i doda "Neidite tamo ubit che vas"
Mi se usrali HAHAH al hajd :) dodjose boki i jos jedan momak po nas i mi tamo dosli.
Upoznali raje ovo ono :)
I trazili igraca i otisli po m1tka. neki nas njegov prijatelj vodio
otkacen lik cakijom reze patike :)
Doveo nas kod mitka preko brda i dolina smo presli al haj :d
eto fin tur.. bio
Ja konto ostat do kraja al niko nece pff
Umoran od ljudi, umoran od posla, umoran od teskih zbivanja okolo, odlucih napustiti real svijet i pronaci svoj zivot unutar nove tehnologije nama svima veoma poznate..
Ne sjecam se tacno, ali bilo je veoma davno.. zapostavljao sam skolu, zapostavljao rodbinu, u glavi mi je bilo samo vrjeme provedeno za tim cudom..
Pocinje moja karijera.. karijera koja i dan danas se nastavlja, ali u nekoj manjoj dozi, znatno manjoj.. i malo realnijoj. Dani su odmicali od proslosti, a moje ruke su bile fokusirane na mis i tastaturu, te dvije stvarcice koje su danas u sklopu nazvane cudo tehnologije. Dan za danom, zelja mi je bila stati u kraj najboljima, ne samo onima iz mog komsiluka, kraja, grada.. cak i zvjezdama te igre, nazvane Counter-Strike. No, igrao, igrao, igrao dan za danom.. klao, pucao, bijo, sve je to rezultiralo i ekvivaliralo nekom znanju, i sticanju iskustva.. Ali jos uvjek je to bilo veoma malo da bi stao u kraj momcima koji zive od ovog cyber cuda. No, najednom osvrnu se, ljevo, desno? Covjece? Zar.. zar, stvarno .. ne mogu da vjerujem. Naime skontao sam da su protekle vise od 3 godine moga zivota u sta? U igricu, koju cu kad tada zaboraviti. No, prestadoh sa Counterom, okrenu se ka ljepsoj strani zivota ( curama ), zaljubih se.. udjoh u jednu duzu vezu sa njom.. ljepa, dobra vremena.. Nakon par mjeseci prijatelj mi daje Steam account da probam se malo, da okusim razliku.. Naime, izgubih sve.. zaljubih se ponovo, ponovo, 2 puta u isto vrjeme, samo sto ovaj put to nije bila realnost.. moja nova cura zvala se Counter-Strike.. i da, realna cura je naravno bila ljubomorna sto sa ovom provodim vise, i duze vrijeme no sa njom.. Ovdje stavljam tacku. Znate kraj, i dan danas sam zaljubljen, ali ne toliko ludo.. I ovim putem zelim da ti kazem volim te :)

etooo na brza ka :D 9-)
Da i ja pokusam!!

Bio sam 4-5 razred. I drug Nikola skim sam treninrao kosarku. Kaze odo do "Neta" a ja nisam ni znao sta je to.. ja reko sta je to.. Kad on meni objasni da je to jedan Internet Cafe. Ja i dalje nisam skonta. Kaze on meni to ti je za kompjutere tu imas puno kompjutera (6 tada bilo). I reko sutra posle treninga cemo ici tamo. I tako sutra dan. Ja poneo 4KM i tamo dosao joj sve nesto drugacije.. kao da sam usao u neki drugi svet a ne u obicnu malu igraonicu koja je imala svega 6 kompjutera. A bila tarifa 1,5KM - 30 min, 1KM - 15 min! I bila tu jos 2 i ja platim svima nama po 15min. I usao meni nikola u CS, mapa italy. A joj. Bilo to meni super samo me stalno ubijali, prvo nikola stalno se stekao u onoj kuci u onom mraku ako znate gde je. I stalno me ubijao. Nakon par godina vec sam ja ono igra fino cs. U 7-8 razredu prvi put udjem u klan bBb - big Bad boys, igrali su straji od mene u tom klanu. Ali sam se drzao.. U to vreme bila jedna ekipica sto su igrali za igraonicu Net, koja je tada imala vec 10 racunara za igru. Glavni u tom njiovom klanu bio neki frajer sa nickom "Till", i tako sam igrao pred skolu u igraonici na lanu, a on je vec bio 4 srednje a ja 7-8, i tako igrali i na moju srecu ja ga zakoljem o.O, on stade i pogleda me.. a ja sav uplasen nako a sretan ma moga sam poleteti. I on gleda mene gleda.. i ja sta cu ja q+tab+enter, i na izlazu iz igraone kazem: Meni je ovo dovoljno sto sam sad uradio da ne moram vise da igram cs. I odem u skolu!! Nakon toga 2 godine nisam igrao cs.. i poceo sam ponovo na kraju prvog srednje - kad sam dobio net!

P.S. - Ovo je istinita prica...
Dobitak PC-a!

Jednog suncanog lijepog dana 2001 godine samo sam mislio o spravi koja se zove PC!Tada sam jos bio malen i nista nisam znam samo sam misli da znam!I jednog dana u maju cuo sam kako je moj stric kupio novi PC.!Samo sam cekao kad cu ici kod strica da vidim PC!Slusajte sada ovo:
I tako ja nakon nekog vremena odem ti ja sa tatom do strica i vidim ja PC koji je imao konf:
700mhz
128mb ram
16mb graficke
5 gb memorije!
I tako kaada saam kreno kuci ni na kraj pameti nisam mislio da ce meni stric dati svoj stari racunar!Ja i tata kada smo krenuli kuci na vrata meni stric kaze "Zaboravio si nesto",ja kazem nisam,zatim moj stric kaze dodji da vidis sta si zaboravio i ja otisao da vidim kad on meni da PC!
Ja kada se nisam slogirao!
KOnf tog PC su ja mislim:
350mhz
64mb ram
12mb graficke
3gb memorije tak nesh!
I znam sjecam se da sam igrao Super Maria i neke 256 igara svve sa sege heh!To mi je bio medju najboljim danima u zivotu zato sto sam em dobio PC em bio sretan!

GL>HF
a da jos nesto napisem,inspiriran stormom
prvi sustret s kompjuterom
imo ja 5 godina, i nisam iso u vrtic,bio vazda s babom i dedom.kuca do kuce.i stari i stara na poso,brat u skolu ja u babe i dede. baba napravi kras expres, ja i dedo radimo "fiskulturu".svirala neka svapska pjesma uz koju smo vjezbali.i ja doruckujem,popijem kras i kaze dedo da je dobio nesto od nekog prijatelja Skobica i ja uso u sobu kad tamo kompjuter.
kuciste bilo veliko pravo,moglo 6 ljudi jest na njemu.
ja uso i igro pacmana.
i tako poso ja u prvi razred,rodica dobila kompjuter(ona iz prosle teme).ja tamo ona igra simsa.i tako ja poceo igrat simsa,otiso u Shupa Shop i kupio tarzan.uglavnom,vise vremena provodio u rodice nego kuci.i kupila rodica laru croft.ja se ubio igrajuc,poslje skonto da je ono demo verzija.
i ja dobio kompjuter.nisam znao da se moze jedan cd koristit vise puta,pa kupovo sve igrice koje i ona ima(rofl).i tako ja sagradio kuce u simsu (koristio cheat) .u nje bila jaca konfiguracija,i ja skontam "rec cu joj da imam neku novu igricu,a ponjet cu kanter".
i tako ja ponesem kanter,i instaliram ga,nisam se skido citav dan.ja otiso kuci,rodica uninstall.tad sam presto igrat .
nisam znao instalirat botove,pa sam trco po assaultu ko kanter i vodo taoce.
etc..
meni ovo pravo zanimljivo pisat :)
Ovo sto cu napisat je istina !
Jos od malih nogu sam visio u internetu , oni su igrali csa i pricali idi na dugo , idi na kr , MIDD! , Be - Be !
Ja ih nista nisam razumio i onda kada sam vec malo odrastao , shvatio sam sta je to !
Molio sam staru da prikljucim internet , ali je govorila da nece jer sam se pokvario u skoli i da me razrednica Non - stop kritikuje !
Popravio sam se u skoli i dosao je i taj dan da prikljucim internet od 3 Gb , ali onda kada sam ih nazvao , rekli su da im je nestalo modema i da nece moci jos oko mjesec ili 2 doci
Proslo je 2 mjeseca i nazvali su nas da ce doci u Toliko i toliko sati , bio sam jako nestrpljiv ...
Dosli su NAPOKON!!!
Usao sam igrat nekih online igrica (Miniclip , igre123 , ofo - ono)
I prvi dan sam morao formatirati racunar , Puno virusa , hahahahahahah!
Kada sam se vratio sa servisa , instalirao cs i usao na neki server , bas mi se to desilo da je moj najbolji drug Admin na tom serveru
Igrao sam , redovno , igrao cwove , onda sam na googlu umjesto games , ukusao gamer , onda mi se otvorio taj Cudesni Gamers.ba
I odtad sam ovdje

Evo imam i svjedoke da nisam znao sta je kr i dg prije
Profil Limoo
Profil Nedy
Profil smaJa'
Profil Dennah
Profil mahYr
Citav d-team , Pratio njihove cw-ove redovno

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.