Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Laptop @adapter

183 pregleda · 8 odgovora · otvorena 07.05.2009. u 10:26

Dakle,dobio sam laptop od rođaka iz SAD-a:
LAPTOP

Sa njim je došao i adapter za punjenje,ali na njegovom vrhu nije onaj naš utikač nego sljedeći:

Ovako izgleda naš:

Ono što me interesuje jeste sljedeća stvar.Da li ja mogu sad kupiti samo nastavak za ovaj američki utikač i puniti preko ovog adaptera ili moram uzimati potpuno novi adapter.Pogledajte na tom gore linku od laptopa ako ima nesto sto se tiče jačine struje i to jer se ja ne razumijem baš u to...
Imas adapter u koji ukljucis njihov, pa taj u uticnicu. I nasa voltaza je 220V, pa provjeri sta pise na laptopu

AC Adapter

75W (19V 3.95A) Auto-sensing, 100-240V / 50-60Hz input

Evo sta pise za tvoj laptop, nisam siugran, sacekaj da odgovori neko ko se bolje razumije, canabis ili neko. Ja mislim da mozes uzeti i komotno puniti
ČUJ NIJE NAŠ  ADAPTER HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHA

sta su to amerikanci vanzemaljci ? odes sa tim adapterom i pokazes poslodavcu kakav zelis

cuj nije nas HAHAHAHAHAHAHAHA nije da nije nas neg taj sa 3 niko nekoristi

btw ja koristim tako da jeste to je "I NAS" adapter .... omg ovdje trazi pomoc ima prodavnicu ispred kuce
Pa imas nastavak na taj USA adapter da bi se prilagodio nasim uticnicama. Odes u prodavnicu i trazis, neki hipermarket ili nesto gdje ima tehnike.
cannabis4posho je napisao/la:
Pa imas nastavak na taj USA adapter da bi se prilagodio nasim uticnicama. Odes u prodavnicu i trazis, neki hipermarket ili nesto gdje ima tehnike.
Znam ja sve to ali ono sto me zanima jeste : Da li smijem uključiti taj adapter u laptop,na njemu pise 170-240V ako se ne varam,a dobro znam da je Američka struja potpuno drugačija od naše...strah me uključiti adapter u laptop da mi ne pregori jbte xD
r3L0aded je napisao/la:
Znam ja sve to ali ono sto me zanima jeste : Da li smijem uključiti taj adapter u laptop,na njemu pise 170-240V ako se ne varam,a dobro znam da je Američka struja potpuno drugačija od naše...strah me uključiti adapter u laptop da mi ne pregori jbte xD
Smijes slobodno...
r3L0aded je napisao/la:
Ukljuci bolan zato je i napravljen.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.