Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Pitanje Riješeno 150 bodova

Laptop problem

243 pregleda · 12 odgovora · otvorena 14.10.2009. u 18:27

U pitanju je laptop Lenovo sa instaliranom Vistom, koristim ga vec duze vrijeme, sve je radilo savrseno i danas upalim ga load-a se, i dodje "logon screen" gdje imam pw ukucam logujem se. I poslije toga ne radi testatura. Znaci radi dok se ne load.a windows, na logon-u radi, u BIOS-u radi. Al' kad se podigne Win ne radi. Mis radi, touch pad radi.

-Sistem restore radio
-Antivirus scan radio
-Baterija full

Format i reinstall winsows-a NE DOLAZI u obzir

Svaki spam i onaj "ne namjeran" ko ne procita temu do kraja bude kaznjen BAN-om. Dosta sam zivica izgubio sa ovim.
brate NISTA drugo ti neostaje osim reinstal sistema htio ti to raditi ili ne... iz iskustva govorim jer mi se ISTA stvar deshavala, i takodje pokusao milion stvari nista nepije vode... reinstal sve drivere antivirus bla bla bla bla milion stvari, i NISTA... nakon formatiranja i ponovnog instaliranja svega (da izvines je******a zivaca) radilo je regularno, takodje se radi o lenovo laptopu... predpostavljam da im je to neka fabricka greska :S (mada nemaju ih mnogo laptop je savresen) meni je sreca sto sam imao C i D particiju, pa mi je SVE bilo na D, a samo sam C formatirao... zao mi je sto ti ovo govorim, ali formatiranje je jedino sto bi ti moglo pomoci, barem je meni :(
@edit : kolko znam za laptop treba za onaj mis i ona sranja .. treba driveri i za testaturu i sve to ne razumijem se tolko u laptope .. hmm... ako ti je Lenovo jarane imas tipku F11 i on ti vrati sve to u normalu ali izgubis podatke nemoj ni slucajno format ja sam kod jarana formarirali lenovo komp i onda se nije mogo dic system ima zastita na hdd kad smo u drugi pw ubacili onda moglo dic system .. a u lenovo ne moze ni slucajno ne formatiraj ! .. to odnesi u servis ne igraj se s laptopom laptop pogotovo Lenovo je osjetljiv
Neradi tastatura ?

Znaci moze biti fizicki kvar ili softwerski*
Fiziski nije jer radi, znaci da je softwerski ,

Kod mene je bilo nesto mi zauzimalo cpu na 100% nisam mogao nista .Vidi to ,ako nije onda neznam stvarno sta bi moglo biti , jednimo adware ili neki anti trojan program ja kositim kaspersky i kazes sam da nemas virusa znas i sam da je do softwera...il mozda si negdje u windowsu disable tastaturu.

haha komentara kod drugih...
Do tastature na laptopu ti nije sigurno !

Imao sam isti problem davno...

Pokusaj da udjes u Control panel > Keyboard i tu pogledaj jeli sve uredu !

Nista evo sada sam pitao i rodjaka kaze jedino mozda da oboris sistem.

Uglavnom sigurno ti je do sistema drugacije neces moci popraviti.

<3
Imas na control panelu tastaturu a sad kad udjes, imas speed brzinu to ne diraj al imas pored speed hardwer a tu ti treba biti standard a ne ono HID .. Jer ak ti je na hi ne radi nista od tastature ....

A ak ti to nije onda imas u biosu pise ti
" keyboard device controll pa tu vidi jeli podeseno kako treba ...

EDIT:

Drajveri mozda ?? imas li za tast.

A ak bude isto brate ne znam onda .. I da FORMATIRAS isto bi ti bilo ...

GL
Probaj neke od ovih metoda mozda pomogne :

1.Resetuj bios na default.

2.Izvadi bateriju iz maticne zbog biosa.

3.Provjeri Control Panel

4.Pogledaj device manager

5.Provjeri s ovim tastaturu linkom :
http://www.passmark.com/products/keytest.htm

Kakav si za malo Registry sight-seeing-a?

Aj' probaj ovako. Uglavnom, ako nije do porta, ako nije do BIOS settings-a i ako nije mehanički kvar tastature, problem ćeš lako riješiti na sljedeći način.

Otvori Regedit. U editoru idi na Edit pa odaberi opciju Find. Ukucaj "kbclass" (bez navodnika) i klikni na Find Next. Traži sve dok ti ne nađe bilo koji entry sa key-em UpperFilter. A svaki od pronađenih UpperFilter-a bi za value trebao imati SAMO kbclass i ništa više. A ako naiđeš na bilo koji UpperFilter key koji za vrijednost ima modificirani kbclass (još bilo kakav tekst ispred, npr. mltlng_kbclass) edituj ga tako da piše samo kbclass.

Kada prvi put ukucaš kbclass u Find polje, nadalje samo koristi opciju Find Next.

Kada završiš sa editovanjem UpperFiltera (a naići ćeš na bar pet komada), idi u Device Manager i uradi uninstall driver-a za keyboard. Potom restartaj PC i sačekaj dok Windows ponovo instalira drivere. Čisto sumnjam da ti ovo neće uspjeti. A ako ne uspije, ili nisi editovao sve UpperFilter entry-je ili ćeš morati zamijeniti kbclass.sys originalnim file-om sa Windows CD-a.

A sve ovo još lakše možeš riješiti brišući svoj Win. profil (ali vjerujem da ni to ne dolazi u obzir) i kreirajući drugi jer sve postavke za tastaturu su personalizirane.
DruGaBrieL je napisao/la:
Kakav si za malo Registry sight-seeing-a?

Aj' probaj ovako. Uglavnom, ako nije do porta, ako nije do BIOS settings-a i ako nije mehanički kvar tastature, problem ćeš lako riješiti na sljedeći način.

Otvori Regedit. U editoru idi na Edit pa odaberi opciju Find. Ukucaj "kbclass" (bez navodnika) i klikni na Find Next. Traži sve dok ti ne nađe bilo koji entry sa key-em UpperFilter. A svaki od pronađenih UpperFilter-a bi za value trebao imati SAMO kbclass i ništa više. A ako naiđeš na bilo koji UpperFilter key koji za vrijednost ima modificirani kbclass (još bilo kakav tekst ispred, npr. mltlng_kbclass) edituj ga tako da piše samo kbclass.

Kada prvi put ukucaš kbclass u Find polje, nadalje samo koristi opciju Find Next.

Kada završiš sa editovanjem UpperFiltera (a naići ćeš na bar pet komada), idi u Device Manager i uradi uninstall driver-a za keyboard. Potom restartaj PC i sačekaj dok Windows ponovo instalira drivere. Čisto sumnjam da ti ovo neće uspjeti. A ako ne uspije, ili nisi editovao sve UpperFilter entry-je ili ćeš morati zamijeniti kbclass.sys originalnim file-om sa Windows CD-a.

A sve ovo još lakše možeš riješiti brišući svoj Win. profil (ali vjerujem da ni to ne dolazi u obzir) i kreirajući drugi jer sve postavke za tastaturu su personalizirane.
evo skonto sam
tastatura radi ! samo je uzasno spora odoka 2 sekunde treba da napise slovo
i to se treba drzati dok ne napise

napravio sam novog usera i sve radi odlicno bez problema ;O

pregledao sam rate sve je na fast ali ponovo je sporo :S
Rješenje
ash je napisao/la:
evo skonto sam
tastatura radi ! samo je uzasno spora odoka 2 sekunde treba da napise slovo
i to se treba drzati dok ne napise

napravio sam novog usera i sve radi odlicno bez problema ;O

pregledao sam rate sve je na fast ali ponovo je sporo :S
Hmmmm, onda može biti i do jezičkih postavki (prvenstveno do key konverzije). Ako si možda za input jezik odabrao bilo koji od naših jezika a regionalne postavke su na US ili UK malo to uskladi. Znači, obe opcije neka budu iste.

A u najgorem slučaju može biti i da imaš prikriven keylogger.

@EDIT I još nešto možeš pogledati. Da li je uključena Filter Keys opcija. To ćeš naći u Accessibility opcijama. Samo se ne sjećam baš kako se ono taj odjeljak zove na Visti. Mislim Ease of Access. Uglavnom su to one opcije za ljude sa invaliditetom. Dakle, ako su Filter Keys-i uključeni, gasiš ih.
DruGaBrieL je napisao/la:
Hmmmm, onda može biti i do jezičkih postavki (prvenstveno do key konverzije). Ako si možda za input jezik odabrao bilo koji od naših jezika a regionalne postavke su na US ili UK malo to uskladi. Znači, obe opcije neka budu iste.

A u najgorem slučaju može biti i da imaš prikriven keylogger.

@EDIT I još nešto možeš pogledati. Da li je uključena Filter Keys opcija. To ćeš naći u Accessibility opcijama. Samo se ne sjećam baš kako se ono taj odjeljak zove na Visti. Mislim Ease of Access. Uglavnom su to one opcije za ljude sa invaliditetom. Dakle, ako su Filter Keys-i uključeni, gasiš ih.
nisam uspio skontat do cega je.. rijesio sam tako sto sam napravio drugi acc i sve "prebacio"

tnx

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.