Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Kamera - laptop ?

84 pregleda · 6 odgovora · otvorena 17.12.2009. u 08:55

Na laptopu ima cam i na njemu je dosao program za tu kameru , mogu preko njega slikati i snimati , naravno mogu podesavat kontrast , svjetlinu i tako to .. Al kad sam formatirao hdd , install sam ponovo taj isi program i driver za cam , sve sam skinuo s njihove orginalne stranice , i sad nemogu podesavati kontrast , svjetlinu i tako to , ja ta podesavanja vidim , al su mi nedostupna za stisnuti ... Radio sam reinstall 3-4 puta , al mi nije pomoglo , pa sam gledao jel netko imao slicnih problema , nije ..

Laptop je Acer Aspire 9420 i kamera je AcerOrbi Cam , al mislim da nemate koristi od tog , al eto za svaki slucaj ..

Ev' slika od problema ..

Kako da rijesim problem , da mi proradi podesavanje na kameri ?
Ne razumijem sto si download-ovao drivere. Imas li ih na CD/DVD-u ? Probaj te installirati. Je li ti laptop dosao installiran ili si ga ti installirao prvi put, kada su ti radile te opcije ?
PinkyBa je napisao/la:
Ne razumijem sto si download-ovao drivere. Imas li ih na CD/DVD-u ? Probaj te installirati. Je li ti laptop dosao installiran ili si ga ti installirao prvi put, kada su ti radile te opcije ?
Ma ja sam ga dobio polovnog , tako da ... nemam ni cd-ove ni dvd-ove .. Ma dosao je instalran , i radilo i onda ja radio format i ponovo install i neradi , ja te opcije vidim ( podesavanje kontrasta , svjetline i to ) al su mi nedostupne ..
Sad gledam nesto po forumima. Izgleda da se u taj laptop ugradjuje vise vrsta camera. Logitech, Bison,... Moguce da si ti instalirao pogresan driver. Radi ti vjerovatno zato sto su driveri zasnovani na istom principu a za dodatne opcije ti treba pravi.
Ukucaj ti u Google tacan naziv camere (ako ga znas) i download-uj. Ako ne znas, najbolje bi bilo da download-ujes jedan po jedan, sumnjam da ih ima puno. Installiraj jedan pa obrisi ako ti ne bude radio. Nadam se da ces "ubosti" taj pravi.
PinkyBa je napisao/la:
Sad gledam nesto po forumima. Izgleda da se u taj laptop ugradjuje vise vrsta camera. Logitech, Bison,... Moguce da si ti instalirao pogresan driver. Radi ti vjerovatno zato sto su driveri zasnovani na istom principu a za dodatne opcije ti treba pravi.
Ukucaj ti u Google tacan naziv camere (ako ga znas) i download-uj. Ako ne znas, najbolje bi bilo da download-ujes jedan po jedan, sumnjam da ih ima puno. Installiraj jedan pa obrisi ako ti ne bude radio. Nadam se da ces "ubosti" taj pravi.
Tako je , tako sam i radio , neki Bison , program i driver sam skinuo i install sam , pa neradi nikako ni cam ni podesavanja , pa sam onda od logitech-a install i driver i cam i onda radi cam , al neradi settings...
I kod mene je isti slucaj na pc-u sa logitech cam, imam cd drivere i jos sam skido sa njihovog sajta drivere al nece da omoguci stimanje opcija kontrast, osvjetljenje itd. Nekih heben problem =/
codex je napisao/la:
I kod mene je isti slucaj na pc-u sa logitech cam, imam cd drivere i jos sam skido sa njihovog sajta drivere al nece da omoguci stimanje opcija kontrast, osvjetljenje itd. Nekih heben problem =/
Ako saznas rjesenje problema , javi ..

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.