Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

A sta sa mladim nadama?!

1.331 pregled · 58 odgovora · otvorena 26.04.2009. u 17:45

Pozz za gamers.ba!

Evo nisam digao temu ima vec nekoliko, da šta prozborimo pametno... A i stalno se žalimo kako nema kvalitetne rasprave na gamersu, gdje svi mi možemo malo coolirati i malo se qrciti, pa evo da pokusam ofanzivu na ovaj "moj" i naravno nas Coffe Shop!

Neka aktuelna temica, odnosno ova mlađa generacija našeg portala, lagano kahvicu pristavite pa da malo pricamo ovo nedeljno popodne...

Normalna stvar, vrijeme koje nemilosrdno gazi sve ispred sebi, gazi i nas odnosno gamers.ba, ove starosjedioce na našem portalu... Svako će uteći za svojim nekim obavezama, nebitno dal` porodičnih, životnih, poslovnih, edukativnih... Činjenica je da stariji već gube volju, što je i logićno, za gamingom, site-om i svim od čega smo se kao "balavci" hranili... Ostajemo tu, ali nije više to kao prije...

Gledam iz dana u dan kako se dižu neke teme, mlađa raja dolazi, a mi stariji govorimo kako trebaju da se dozovu pameti, u čemu smo i upravu... Žale se kako smo mi više "privilegovani" od njih... I dobro, možda su i dijelimično u pravu, ali to je i logično jer smo "mi" ti ljudi koji su digli ovaj site na noge i u kojem vi uživate... To "mi", naći će se ljudi u tome koji misle da su bili tu... Jedno veliko hvala svima koji su učestvovali u tome...

Ali evo da dođem do suštine ove teme... Ta ista mlađa generacija... S čim se oni mogu dokazati?! Sve pametno je izrečeno, tutovi napisani, jedino ih mogu usavršavati, organizovanjem turnusa (nikad neće biti kao prije), pomaganjem na g.ba, ali ni toga više nema pretjerano, jer su većina tih pitanja retardirana :D... S čim da se dokažu?! Jedino možda nekom kulturom?! Ili?!

Šta vi mislite?? Šta da mlada nada uradi da ih se prihvati?!

Ovo mogu možda shvatiti i kao pomoć!

Eto, malo opuštenog čavrljanja...

Uz dužno poštovanje, vaš Burek!

Make love, not war! Peace!
Sto manje spama i vishe zanimljivih tema.

Ja sam prije volio vishe uc na g.ba neg hljeba se najest al vidi sad..
Nema zanimljive teme prije je znalo tema i tema bit dnevno i sve se prochita i odgovara..
Sad nishta pa vidi 10 tema danas samo a skoro nijedna da valja.
Otisli chlanovi koji su najzanimljiviji bili ovdje chiji smo tema i postova bili "gladni".
KEMO yells : HOLD MORTALS, I'AM THE DEMIGOD OF WEB MASTERS, THE AJAX REQUEST THAT YOU REQUIRED WILL NOT BE PROCESSED!

KEMO says : ajde ado idemo kodirat

ADO says : cek da skinem samo jos jedan javascript pa idemo

KEMO says : eh tako, zavrseno,

wordpad: find and replace complete; for keywords : REPLACE * ; load TO LOADIRAJ

ADO yells : kemo je**m ti sunce bozije zaboravio si commente obrisat

KEMO says : EVO ODMA PA NEMORAS BOGARAT

ADO yells : u pi**u materinu zasta te placam seljacino jedna

KEMO says : Ado upozno sam trebu zna ajax napamet :S

ADO says: daj broj odma

:***********

Post dobio aplauz od bak1r

Šta da rade da se ih se prihvati ?

Kao prvo, po meni, bi trebali izbaciti nacionalizam iz glave jer ih to nigdje neće dovesti a ni pomoći u bilo kakvom smislu u životu.
Kao drugo, trebali bi poštovati starije gamere jer su oni ipak tu duže od njih i znaju puno više.
A dalje je sve sama kultura i lijepo izražavanje, pisanje postova koji će zapravo pomoći onom koji traži pomoć i koji su vezani za temu. Bez spamanja i svađe jer od vas zavisi Gamers.ba, balkan gaming community

Preporučujem svim mlađim generacijama da poslušaju pjesmu jednog velikog pjesnika, LavShinoda - G.ba Love
http://www.youtube.com/watch?v=LhQ0_XZM6aI

Kao prvo što mrzim kod mladje populacije je nacionalizam,mržnja,ulizivanje i sl.
I ja pripadam mladjoj populaciji ali znam neke stvari o životu koje oni neznaju.
Trenutno nas spY na ovome sajtu najviše nasmijava a prije (Lav) a sad je postao inaktivan,te i ja nekad neku provalim al haj.Neki ne shvataju te zajebancije pa stave u galeriju da se smiju (lol).
Ja radim TUT kad mogu te će ih biti mnogo u budućnosti aBd,i pokušavam da budem što bolji,ali neki to jednostavno ne cijene,te uvijek hejtuju,ali to je njihov problem ne moj.

Samo me jedna stvar zanima,kad odu ovi stariji što plaćaju ovaj sajt,ko će nastaviti održavati ovo ?
Istina da je ogroman dio onoga sto se moglo odraditi, vec odradjeno. Odnosi se na neke tutorijale, pomoci, stalno aktivna pitanja koja su se rijesila po X puta. Nekad je hljeb gamersa bio CS, ali u zadnje vrijeme se vise ni on ne praktikuje kao prije, ni to raja vise ne fura kao prije.

Mladi se prije svega mogu potruditi, ukoliko zele da se izbore za neko svoje mjesto medju ovim "gigantima" na gamersu, da daju primjer ostalim clanovima, pa cak i onim starijim, sa svojim ponasanjem. Ovdje se vidi kucni odgoj od svakog pojedinacno, ono sto te nauce kod kuce (citaj: ne nauce) to ces ovdje i pokazati sto je dokazano kroz bezbroj primjera svakodnevnih na ovom sajtu. Mi smo u tim nekim godinama bili puno vise ograniceni, malo je ko imao i racunar u tom periodu, i ako je imao imao je neku kanticu s kojom je jedva pokretao Windows 95. Ova omladina treba da se obrazuje, kako na podrucju skole i toga, tako i na podrucju buducnosti svijeta (racunarstva, informatike and co.)..

Ono sto je meni smijesno jeste to da ti novi clanovi najvise i kukaju ovdje, oni stari koji su mislili da ovdje vise nema nista za njih uopste vise i ne ulaze, ko preostaje da kuka?-nova generacija.

Optimizmom se mozete izboriti na vrlo lijepu poziciju, ponasanjem kao sto sam vec rekao, kada neko pogrijesi podforum, treba mu fino rec objasnit kako se to radi ukoliko on to zaista ne zna, a ne "j**o ti mater fulio si podforum", nema veze i ako je neki bezobrazluk u pitanju pa se radi o namjernom grijesenju, treba presutit to, bolje da se ne vidi vas slican post ovome koji sam naveo maloprije. Toleranccija je ekscelencija.

I na kraju cu citirat mog omiljenog filozofa Friedricha Nietszche-a: "Gdje god sam naišao na živo biće, naišao sam i na volju za moć; čak i u volji "sluge" naišao sam na volju da bude gospodar!" - Greska je u tome sto svi srljaju da budu glavni, svako tezi ka nekim visim idealima, ka necemu sto uopste nije neki primjer niti se uklapaju u tu ulogu.

Lijep pozdrav!

riddle je napisao/la:
Istina da je ogroman dio onoga sto se moglo odraditi, vec odradjeno. Odnosi se na neke tutorijale, pomoci, stalno aktivna pitanja koja su se rijesila po X puta. Nekad je hljeb gamersa bio CS, ali u zadnje vrijeme se vise ni on ne praktikuje kao prije, ni to raja vise ne fura kao prije.

Mladi se prije svega mogu potruditi, ukoliko zele da se izbore za neko svoje mjesto medju ovim "gigantima" na gamersu, da daju primjer ostalim clanovima, pa cak i onim starijim, sa svojim ponasanjem. Ovdje se vidi kucni odgoj od svakog pojedinacno, ono sto te nauce kod kuce (citaj: ne nauce) to ces ovdje i pokazati sto je dokazano kroz bezbroj primjera svakodnevnih na ovom sajtu. Mi smo u tim nekim godinama bili puno vise ograniceni, malo je ko imao i racunar u tom periodu, i ako je imao imao je neku kanticu s kojom je jedva pokretao Windows 95. Ova omladina treba da se obrazuje, kako na podrucju skole i toga, tako i na podrucju buducnosti svijeta (racunarstva, informatike and co.)..

Ono sto je meni smijesno jeste to da ti novi clanovi najvise i kukaju ovdje, oni stari koji su mislili da ovdje vise nema nista za njih uopste vise i ne ulaze, ko preostaje da kuka?-nova generacija.

Optimizmom se mozete izboriti na vrlo lijepu poziciju, ponasanjem kao sto sam vec rekao, kada neko pogrijesi podforum, treba mu fino rec objasnit kako se to radi ukoliko on to zaista ne zna, a ne "j**o ti mater fulio si podforum", nema veze i ako je neki bezobrazluk u pitanju pa se radi o namjernom grijesenju, treba presutit to, bolje da se ne vidi vas slican post ovome koji sam naveo maloprije. Toleranccija je ekscelencija.

I na kraju cu citirat mog omiljenog filozofa Friedricha Nietszche-a: "Gdje god sam naišao na živo biće, naišao sam i na volju za moć; čak i u volji "sluge" naišao sam na volju da bude gospodar!" - Greska je u tome sto svi srljaju da budu glavni, svako tezi ka nekim visim idealima, ka necemu sto uopste nije neki primjer niti se uklapaju u tu ulogu.

Lijep pozdrav!
Upravu si ..
G.ba ima punoo "help" tema i TuT'ova tako da se nema sta pisat vishe.
Pa skoro svako pitanje oko rachunara i bezbroj drugih stvari je ovdje odgovoreno.

I koji su najcesci odgovori na teme.. " Bila ta tema vec?, Opcija TRAZI !?, itd itd.."
Jel moguce da se sve "ispucalo" na g.ba?
Ima dosta mladih generacija koje su se vec dokazale kao primjeran clan :

Malac koji ima godina tlinest
name : little
decko je na g.ba pola godine pogledajte mu acc kako je sve svatio , prijatelj sam mu i nikad ne nije pitao kao neki stariji momci kako ce napraviti info.

I ne samo to , ovaj portal je na pocetku bio namjenjen samo za cs , momak i sto se tice csa , servera zna dosta stvari.

Znam da ce se cuditi za ovaj post , jer ga nikad nisam gotivio 

Ovaj sajt je postao dosta monoton sto se mene tice. Danas kad viim temu pomoc ili teme tako glupih naziva niti ne ulazim da to vidim dok sam prije svaku temu otvaro sa zadovoljstvom i naravno ako sam mogao pomoci pomogao bih.

Ima jako malo zanimljivih tema. Iako kazete kako se moderatori trude kako Fatal krvavo radi da nama bude ljepse. Ok on radi puno oko sajta opcenito i sto se tice grafickog izgleda. Mislim da moderatori vise moraju pokretati neke nagradne igre, fan art contest-e i tako nesto. Da kad se udje na sajt da se imas cime pozabaviti. Takodjer mislim da se vise treba pozabavit samarima,aplauzima,banovanje itd. Po meni svaku psovku treba udaljit barem na tjedan dana. Ovdje dolaze i muski i zenski i stariji a i oni mladi pa zar mislite da neko uziva kada dodje ovdje i vidi kako se psuje:r

Jos uvijek koliko god to poricali ima i puno spamna. Rekli ste kako se to sve poostrilo da ce biti vise banova ali opet nista od toga. Mislim da jos uvijek i moderatori imaju puno popusta prema svojim "komsijama". Ovdje cu uzet primjer SPY ( iako ce me vecina popljuvat radi ovog ali ok) Npr Spy vidim tvoj post puno puta tamo gdje nebi trebao bit. Iako ti pokusavas bit saljiv i sve to mislim da ne tzrebas nekad pisat gluposti a vrlo rijetko pokupis kaznu. Ja se slazem da nismo mi gospoda i da se treba i nasalit i sve ali i za to ima i odgovarajuca tema.

Ima puno tema gdje dolaze novi clanovi ili "djeca" znaci momci od 12, 13 ,14 godina i onda oce nesto pitati. Pa se tu nadu ovi kojima je vazno nekoga ismijat , popljuvat, rec im kak su glupi i kak oni to neznaju itd... Imajte malo razumjevanja nije se nitko rodio pametan i zasto jednostavno ne mozete objasnit i pomoc nego je bolje bit frajer i pljuvat po nekome..

Evo malo sam mozda i otisao u krivom smjeru ali sta ces.

Pozdrav svima;)

Nedy je napisao/la:
Sto manje spama i vishe zanimljivih tema.

Ja sam prije volio vishe uc na g.ba neg hljeba se najest al vidi sad..
Nema zanimljive teme prije je znalo tema i tema bit dnevno i sve se prochita i odgovara..
Sad nishta pa vidi 10 tema danas samo a skoro nijedna da valja.
Otisli chlanovi koji su najzanimljiviji bili ovdje chiji smo tema i postova bili "gladni".
ima, vidis da je schulz uvijek zanimljive teme objavljivo 9-)
Da skratim ovo sve, i da napisem jedan ULTIMATIVNI odgovor, iako je zastario, 85% ga ne zna koristiti.

http://www.google.com i PRIMARNO poznavanje engleskog!

Od svih tema na gamersu, bez ironije mogu reci da se 98%, (DEVEDESET I OSAM POSTO) moze rijesiti googlom, a to sto je ovaj site pun ne-edukovanih balavaca je problem drzave :D
Kratko i jasno!

gAte je napisao/la:
ima, vidis da je schulz uvijek zanimljive teme objavljivo 9-)
Ma znam on je meni legenda:)
Al ko ce sad objavljivat ? Xd

ochemo ja i ti haha
Nedy je napisao/la:
Upravu si ..
G.ba ima punoo "help" tema i TuT'ova tako da se nema sta pisat vishe.
Pa skoro svako pitanje oko rachunara i bezbroj drugih stvari je ovdje odgovoreno.

I koji su najcesci odgovori na teme.. " Bila ta tema vec?, Opcija TRAZI !?, itd itd.."
Jel moguce da se sve "ispucalo" na g.ba?
Kako nema se šta pisat ?

Većina tutorijala vremenom zastari tako da od njih nema koristi skoro pa nikakve. Problem je u korisnicima. Neznaju da stave temu u pravi podforum, tako bi se većina problema lakše rješavalo. Također treba znati postavit temu, dati što više informacija o problemu koji imamo. Većina ih stavi naziv teme HELLLPPPP!!!! xD, onda kad čitaš ono što je napisano, bukvalno ti se plače od totalne nepismenosti.

Opet da nema ti malih spamerćića forum bi totalno zamro.

Za riješavanje običnog errora potrebno je samo malo mozgom razmislit!

Ime errora + google = solution

A ti takozvani stariji članovi, čekaju sve servirano ? I govore g.ba propada. Po meni, g.ba nije nikad bio bolji. Imamo brz, moderan portal. Normalne admine (raja su xD, osim bakira banovao mi maidu<3), moderatori fino rade svoj posao.

Samo još opismenit raju i to bi bilo to. Fakat nervira kad vidiš 10 smajila u jednoj rečenici. Ili onda poznata fraza "Nemoj brisat admine temu pls"

Nedy je napisao/la:
Ma znam on je meni legenda:)
Al ko ce sad objavljivat ? Xd

ochemo ja i ti haha
pa nek nam dadnu admina, znas kakvih ja gluposti znam ispisati, ima da se raja valjaju od smijeha hahaha8-)
gAte je napisao/la:
pa nek nam dadnu admina, znas kakvih ja gluposti znam ispisati, ima da se raja valjaju od smijeha hahaha8-)
HAHA ::D

gAte za ADMINA 9-)
Wahhh ... I ja sam mozda balavac ... ali sam odavno ovdje ... Jasno je jedno: prije je svako bio zainteresovan za nesto i bio je specijaliziran na to "nesto". Tako je npr bilo posebno ... Photoshopera (doduse njih i sad ima ... sve vise i vise), programera, web designera, tipicnih gamera (kanteraša), onih koji se razumiju u hardware, software itd itd. Ovi novi koji dolaze samo igraju cs-a ... ni to ne rade kako treba ... vec traze po gamersima cheatove te ne znaju sami naci patch na internetu ... pa daj budite "wannabe haxori" i nadjite sebi cheat na google-u, patch na google-u, cardajte neki steam (prvo naucite sta je steam), te pocnite pravo igrati ako cete vec samo to raditi ... Ali manite se toga ... Skidajte tutoriale... Ucite web design, C++ ili bilo sta drugo korisno ... Jer u cs-u nikad necete dostici nivo fnatic-a da bi zaradjivali pare sa tim ... dok sa C++ ... itekako cete zaradjivati pare. Ali fazon je sto vi ni tutoriale ne znate naci na google-u ... Dajte molim vas!!! PROMIJENITE VAS HOMEPAGE SA G.BA NA GOOGLE.COM i prestanite dizati GLUPE TEME.

Iako imam 16 godina, dosta sam ovdje, i mogu reci da je velika razlika izmedju sada g.ba i prije odnosno vol.1
Prije jeste bilo spammera, ali to su bili spammovi pred kojim su i admini crkavali od smjeha. Medjutim sad ovaj g.ba, ima tako gloope spammere. Npr. kad je lav prico "pokrij se mokrom krpom po glavi"?? Nikad. Frajer kad prospe, bas prospe. Onda teme....nigdje veze sa vezom. Da bi ovaj site funkcionirao kako treba, mora biti tema o funu, druzenju, ne samo gamingu. neki dan momak postavio temu za viceve, petnaest od hiljadu se javilo. A da je postavio bobe, ih:*

najgluplje mi je, kada neko digne temu glupu, a ovi jos vec glupani pisu kako je glupa tema, ok sto 1 napise ali 90% postova ce pisat glup si ili glupo ti je ovo, samo da nabiju post 1 ili 2 :S
Chulle je napisao/la:
Iako imam 16 godina, dosta sam ovdje, i mogu reci da je velika razlika izmedju sada g.ba i prije odnosno vol.1
Prije jeste bilo spammera, ali to su bili spammovi pred kojim su i admini crkavali od smjeha. Medjutim sad ovaj g.ba, ima tako gloope spammere. Npr. kad je lav prico "pokrij se mokrom krpom po glavi"?? Nikad. Frajer kad prospe, bas prospe. Onda teme....nigdje veze sa vezom. Da bi ovaj site funkcionirao kako treba, mora biti tema o funu, druzenju, ne samo gamingu. neki dan momak postavio temu za viceve, petnaest od hiljadu se javilo. A da je postavio bobe, ih:*
Izabrani forum druže. 

Ja kontam da onome "Storm"-u pošaljem par stotina maraka da se ne javlja na forumu više.
gAte je napisao/la:
Pa mozes ti dragi moj Vedade otvarat te teme i bez admina  Meni je isto receno: "Mozes ti Denise pisat vijesti i bez admina"..

@Tema:

Ovaj gore Zilla je to fino rekao. Ima se tu sta pisati, ali neko ko ima malo veci, komplikovaniji problem, nece pomoc traziti na gamersu posto je ovdje jedno 4/5 tema sa komplikovanim zahtjevima prazno, a i ako ima nesto onda je to "Pokusaj format onda" "Vrati restore" ili slicno. Ja licno, cesto imam neki problem, prije pogotovo. Sve sam po google-u trazio i po nekakvim freakovskim forumima gdje sam se jedva snalazio.

U prvom postu sam zaboravio napisati da je potrobno i to da se zna makar elementarno engleski jezik, bez njega je na internetu tesko boraviti, pogotovo kada se ima neki problem.

Tako to ide, "obrazujes" se, onda mozes trazit i pomoc kad ti treba, a isto tako mozes i pomoc kad nekom treba..

Post dobio aplauz od Burek_King

spY je napisao/la:
Kako nema se šta pisat ? :r

Većina tutorijala vremenom zastari tako da od njih nema koristi skoro pa nikakve. Problem je u korisnicima. Neznaju da stave temu u pravi podforum, tako bi se većina problema lakše rješavalo. Također treba znati postavit temu, dati što više informacija o problemu koji imamo. Većina ih stavi naziv teme HELLLPPPP!!!! xD, onda kad čitaš ono što je napisano, bukvalno ti se plače od totalne nepismenosti.

Opet da nema ti malih spamerćića forum bi totalno zamro. :p

Za riješavanje običnog errora potrebno je samo malo mozgom razmislit!

Ime errora + google = solution

A ti takozvani stariji članovi, čekaju sve servirano ? I govore g.ba propada. Po meni, g.ba nije nikad bio bolji. Imamo brz, moderan portal. Normalne admine (raja su xD, osim bakira banovao mi maidu<3), moderatori fino rade svoj posao.

Samo još opismenit raju i to bi bilo to. Fakat nervira kad vidiš 10 smajila u jednoj rečenici. Ili onda poznata fraza "Nemoj brisat admine temu pls" 8)
Istina za google, ali kad bi svi koristili google, nebi bilp tema uopste. Zasto bi se neko od tih malicaka mucio kad mogu postavit temu, i cekat da se mi mucim za njih...evo im qrac:@

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.