Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Da se use*es

930 pregleda · 51 odgovor · otvorena 26.04.2009. u 17:25

Ev dok mi se ruke tresu, pisem temu da malo prokomentarisemo o vasim najstrasnijim scenama. Ja sam veliki fan Horor Fpsova poput Quake i Dooma.
Ev moje....iz Dooma ( igram ga po 1337 put...i uvjek se userem)

Znaci ulazite u novi, neistrazeni sektor, Alpha sektor koji je prvi pao u ruke "neprijatelju", sto znaci da su se tu najvise nakotili. Ko je igrao Doom-a zna ko se trebo nakotiti. Sad ulazim tek u pocetni dio sektora, i generator je ugasen, nema svjetla, MRKLI MRAK:@. Jedino svjetlo koje ima su iskre od kablova. Ulazim polako sa flashliteom ( nemozes nositi oruzje i flashlite zajedno) tresem se ko BanjaLuka 1969 (google little bit)
Ulazim sa flashliteom i cujem nakav ODVRATAN smjeh, kad izletise "inficirani" smetljari ispred mene...brzo prebacim na pumpu, i sad sam skroz u mraku, nevidim neprijatelja. Kontam "Je***h pumpu" Vratim na flashlite i zaletim se...cujem tup udarac....prvi mrtav. Jos dvojica...Ugnjecam ja njih nekako, ukljucim "backup generator". Jest mi pomogo. Malo osvjetlio, sto daje jos sablasniji ambijent. Opet smijeh.:* :@ Otvaram prva vrata...."inficirani" vojnik....killnem ga sa ledja, kad s ljeve strane koja je skroz u mraku cujem drugog. Probam pobjeci iza kutija, kad tamo, mamu li mu siptarsku, jos jedan steko se. Ono u naletu pocnem krhat ga flashom, ali on ima pusku, i osteti me MNOGO. Ubijem ja njega, ubijem ja onog drugog. Fju :) Gotovo je. Krenem prema stepenicama koje su u okuci. Idem....kad ono nes se pomjeri u sjeni. Ja sad croucham, polako hodam iscekujem....sav sam se najezio, cujem dahtanje........
KAD MI STARI ULETI U SOBU:| J**o on sebe...pokidah kablove....Dje mi je novcanik.... Cuj mene pita gdje mi je novacnik....ode on.
Idem polako, idem prema stepenicama, kad ono pade mrtav frajer sa plafona....:| oko mi poce skakutat....vidim nikog nema ispod stepenica, taman se opusti, kad mi skoci zvjerka, probi vrata, ja sav iznerviran pocnem rokat...pogodim neke cjevi i ubijem ga.

Et....nije strasno kad pricam, ali kad igrate jeste;)
da cujem vas
Bome ja sam se prvi put igrajuc tu igru, dobro istrzao, ono bas je jaka igra, privlaci na nekako cudan nacin, a odbija svojim privlacenjem kako da se izrazim :D
iwdnplay je napisao/la:
Bome ja sam se prvi put igrajuc tu igru, dobro istrzao, ono bas je jaka igra, privlaci na nekako cudan nacin, a odbija svojim privlacenjem kako da se izrazim :D
Kad je igras, vuce te da je ugasis, a kad je ugasis odmah ti se igra.
Pumpa ti adrenalin

Post dobio aplauz od bak1r

hahaha zanimljivo :)
cuo sam za tu doom igru,meni je FEAR ostavio dubok trag u sjecanju sto se tice tih triler igrica :D, ima one je***e zvukove zesce :S

Doom nisam igro, reci mi koju konf. zahtjeva ta igra,
kod mene je:
ATI 256MB
768MB/ram
3.1 GHz

hoce se moc igrat bez problema na ovom ?
Iskreno, ja ne mogu da vjerujem da ne vidite više od DooM-a, svakako to je jedan od najboljih Horror FPS-ova ikad, ali bilo je puno boljih prije....
jedan Silent Hill, RE, The Suffering, Jericho, Manhunt, je također jako strašan i atmosferičan, dok je DooM puko napucavanje sa protivnicima (za maloumne - slično CS sa skroz smanjenim brightnessom)...

Meni najstrašniji detalj pak datira iz vremena Max Payne-a, tj. u Max-ovim bolesnim mislima trčanje po hodnicima, plač djeteta, plač žene, hodanje po krvi... Usro sam se igrajući taj dio igre
KilluminAti je napisao/la:
hahaha zanimljivo :)
cuo sam za tu doom igru,meni je FEAR ostavio dubok trag u sjecanju sto se tice tih triler igrica :D, ima one je***e zvukove zesce :S

Doom nisam igro, reci mi koju konf. zahtjeva ta igra,
kod mene je:
ATI 256MB
768MB/ram
3.1 GHz

hoce se moc igrat bez problema na ovom ?
da
Sillent hill ftw^^

Ukratko: ti sam ugradu nigdje nikog.....udjes u kanalizaciju nigdje svijetla a ja sa nekom lopatom -.-, izleti mi neki mutant ja pocnem da ga udaram moj jaran bogara XD
Ma najstrasnija igrica mi je counter-strike.. Liga odlucujuca runda ostanesh 1v4? doom je nula za to..
btw ovo sam vech reko jednom :)
Biggie je napisao/la:
Iskreno, ja ne mogu da vjerujem da ne vidite više od DooM-a, svakako to je jedan od najboljih Horror FPS-ova ikad, ali bilo je puno boljih prije....
jedan Silent Hill, RE, The Suffering, Jericho, Manhunt, je također jako strašan i atmosferičan, dok je DooM puko napucavanje sa protivnicima (za maloumne - slično CS sa skroz smanjenim brightnessom)...

Meni najstrašniji detalj pak datira iz vremena Max Payne-a, tj. u Max-ovim bolesnim mislima trčanje po hodnicima, plač djeteta, plač žene, hodanje po krvi... Usro sam se igrajući taj dio igre
Mislim da mi ti nemas sta pricat. Ograo sam skoro svaki horor vrijedan spomena. Ali Doom3 I Quake 4 su mi ostavili najvise u sjecanju. Mislim da ni ti neznas sta pricas. vecina tih Fpsova je bila tek POSLIJE Doomam a ne prije:P
Jos jedan je F.E.A.R, Painkiller, 2, Overdose.......itd
Chulle je napisao/la:
Mislim da mi ti nemas sta pricat. Ograo sam skoro svaki horor vrijedan spomena. Ali Doom3 I Quake 4 su mi ostavili najvise u sjecanju. Mislim da ni ti neznas sta pricas. vecina tih Fpsova je bila tek POSLIJE Doomam a ne prije
Jos jedan je F.E.A.R, Painkiller, 2, Overdose.......itd
1) - Od igara koje sam nabrojao nijedna nije FPS, osim Jerichoa (a teško da si ga igrao).
2) Koja je igra izašla poslije DooM-a?! Resident Evil? Silent Hill? Da, te su igre izašle poslije Doom (orginalnog iz 94), ali iz tvoje priče ovdje vidim da pričaš o DooM-u iz 2004. ( a ja ne mislim da bi ikoga prepao DooM iz 94)
3) Odigro si svaki horror vrijedan spomena? Sigurno?

Zaboravio sam reći, ali Oblivion je isto bio strašan, početni tutorial dungeon me UBIO! A da ne spominjem crkvene podrume pune duhova... Majko moja

Evo otprilike lista moji najstrašnijih događaja

1 - Max Payne (Maxove misli već sam rekao)
2 - Oblivion (podrumi i dungeoni, j**o sve horror Fps-ove)
3 - Farenheit (dio kada se glavni lik budi u praznom stanu)
4 - Scrathes (valjda se tako piše, dio kada iskopam truplo u vrtu)
5 - Sillent Hill (dio sa Jamesovom bivšom ženom)

Wolfenstein 3D

Kratko i jasno.
Ovo su neki od mojih naj strahova u gaming karijeri :

-Svaki prekucani Silent Hill = 5 dana nisam vidio sunce
-Svaki prekucani Fatal Frame = nocne more i pokrivanje jorganom preko glave
-Svaka borba u Final Fantasy-u protiv final boss-a popracena je adrenalinom, suzama i bogaranjem
-Tekken survival mode = plakanje nakon izgubljenog chaina od 20-30 borbi
-MGS = plakanje nakon 1 alerta ako prekucavam bez SAVE opcije na extreme ili european extreme tezini
-Crash = bogaranje na secret levelima u kojima se ne smije ni jednom poginuti
-Gran Turismo 4 = .... nemam rijeci

Jedan od najstrasnijih trenutaka je bio u 8. osnovne. Borio sam se protiv Seymoura ( FFX ) i onda je dosla mama da me oblaci za maturu, ja sam poceo da placem i Seymour me ubio. Tu noc sam otisao na maturu uplakan, popio 2-3 cole u koje su mi ubacili sirce i biber. Malo prohodao Ilidžom, kupio GAMEPLAY i vratio se kuci, a oni botovi su i dalje slavili maturu. Presao sam Seymoura i bio sam sretan.

Prepao sam se isto u Silent Hill 4. To je dio igre kada Henry trazi Eillen u bolnici i u jednoj od soba je njena velika glava... kako se Henry krece tako ga i njene oci prate a pritom se cuje kako ona dise. Dakle, bukvalno sam se upisao u gace.

Hmm sto se tice Gran Turismo-a 4 nemam tu sta puno da pricam. Trka 24h traje, a moras pobijediti. Danima sam plakao zbog te igre, a bilo je trenutaka kada sam ridao ko konj zbog izgubljene trke u ENDURANCE mode-u. Al et opet prekucao sam je... to je malo ko uradio hehe

Metal Gear... to je posebna prica. Igra sama po sebi nije teska, no ako se neko npr kao ja zainati da je predje na european extreme bez ijednog alerta, bez ijednog ubijenog strazara, 0 ration-a, 0 save game onda to moze biti pakao. Kada je izasao MGS3 : Snake Eater, ja sam ga kupio isti dan i prekucao iz 1 igranja. Hmm trebalo mi je oko 18h jer sam igrao na hard tezini. Kada sam uzeo da jedem nakon 18h imao sam osjecaj da ce mi zubi ostati u onom donneru kojeg sam zagrizao...

Sjecam se i Doom-a 3... i njega sam prekucao iz jednog igranja. Nakon odigrane igre, pred ocima su mi se ukazivala ona cudovista, prolazi, portali, puske, krv itd... To su bili dani hehe. Isto vrijedi i za HL2, PREY; QUAKE, FEAR

Tony Hawk's Pro Skater ( danas UNDERGROUND i jos neki ) mi je zagorcao zivot... et iako sam pro u toj igri ne mogu reci da me nije napatila. Najstarsniji trenuci su kada ti ostane 0:00 sec a radis predobar combo koji ima milione i milione bodova, a ako padnes... onda boze moj xD - To je prvoklasni strah

CABAL - najveci strahovi su kada si u dungeonu, CA, war-u ili lovis bossove. Pukne konekcija, ti pucas sve oko sebe...

Bit ce EDIT ako se sjetim jos nekih djecijih radosti ^^

EDIT : Ev sjetio sam se sada... ljetos kada sam igrao Lost Planet na XBOX360 neki me boss napatio ko konja. Borio sam se sa njim oko 3-4 sata. Koliko se sjecam to je velika buba u 5-toj misiji. Kada sam ga ubio istrcao sam vani i okupao se slaufom. Slicno je bilo i sa Gears Of War, posljednji boss. Tada me srce ozbiljno zigalo hehe ^^

Borbe protiv bossova u Devil May Cry-u i Ninja Gaiden-u. Hmm tada sam otkrio da sam nadareno glup. Vise sam sobu unistio nego te bossove... al et sve se prekuca kad se hoce ^^

Jedina igra koja se moze nazvati hororom je "Siren Blood Curse".
Ovo ostalo su sve neke gluposti s alienima i tim bas nerealnim stvarima.

Igrica je radjena po stvarnom dogadjaju o ljudima koji su izgubljeni na jednom otoku i naravno japanci poznati po svojim bolescurama i kvalitetu su napravili jednu extra igru, zvuk je predobro uradjen sto je naravno jedna od najvaznijih stvari, a sto se tice detalja tesko da cete naci 2 zida koja su ista dakle detalje su preradili do maximuma + sto se tice sjena dakle svaka sjenka je uradjena i tako realna da stvarno se uzivis u igru i fkt je neopisivo.
Naravno tko ima mogucnost da je igra na PS3 sa potpunim uzitkom uz mrak i surround sistemom nece se pokajati zato ti je preporucujem, a i svim gamerima koje vole ovu vrstu igara.

btw i novi resident evil 5 je prejaka igra grafika je toliko jaka jos kad je PS3 + plazma ma uzitak na nivou. Igra je vise pucacina nego horor al je prejako uradjena osvjetljenje i zvuk su prejaki cak se cuje kako se koza zategne kad ispravite ruke da ciljate.

Takodjer ti i nju preporucujem neces se pokajati.

Toliko od mene

Sjecam se svoje prve horror igre zvala se Blood izasla 97. Te godine sam dobio svoj prvi komp, pentium 1 133 MHz. Rodjak mi posudio ovu igru tako da mi je ovo bila jedna od prvih igara.
Sjecam se jedne scene na pocetku igre...vi ko izlazite iz groba sa vilama u nekakvoj tamnici...ja kao pocetnik poceo skakat i udarat zidove okolo te prodjem ja kroz neka vrata I vidim ja ispred sebe par dinamita kraj zida...reko haj da vidim sta je to kad eto ti ga :| zombi izleti iz zemlje i krenu trcati prema meni 100 na sat :| kad crko nisam kad ga ugleda...reko cuj zombi sa sjekirom trci ko maratonac :| te ga ja sa vilama poce sjeci a on mene sjekirom...ubi ja njega a da nisam ni znao jer sam se sav tresao....reko vidi zombija sto trci :|....to mi je prvo horror iskustvo jeste da sam poslije imao i gorih trenutaka tokom igre xD
ma dobri su ti horori, al meni nekako ludo
hotel626:o

http://www.hotel626.com xd
Biggie je napisao/la:
1) - Od igara koje sam nabrojao nijedna nije FPS, osim Jerichoa (a teško da si ga igrao).
2) Koja je igra izašla poslije DooM-a?! Resident Evil? Silent Hill? Da, te su igre izašle poslije Doom (orginalnog iz 94), ali iz tvoje priče ovdje vidim da pričaš o DooM-u iz 2004. ( a ja ne mislim da bi ikoga prepao DooM iz 94)
3) Odigro si svaki horror vrijedan spomena? Sigurno?

Zaboravio sam reći, ali Oblivion je isto bio strašan, početni tutorial dungeon me UBIO! A da ne spominjem crkvene podrume pune duhova... Majko moja

Evo otprilike lista moji najstrašnijih događaja

1 - Max Payne (Maxove misli već sam rekao)
2 - Oblivion (podrumi i dungeoni, j**o sve horror Fps-ove)
3 - Farenheit (dio kada se glavni lik budi u praznom stanu)
4 - Scrathes (valjda se tako piše, dio kada iskopam truplo u vrtu)
5 - Sillent Hill (dio sa Jamesovom bivšom ženom)
Nevjerujes??? Pitaj me....
Jericho je izasao prije godinu...to je bila o8, sto znaci novija je. Silletn Hill je izasao u 1. kvartalu o8. max Payne nisam igrao. Oblivion prekucao dva puta. RPG, na pocetku si u tamnicama, izlazis iz dvorca. Ali su i ostale tamnice u Castle-ima strasne podjednako. tu pod 4. nisam, Sillent Hill igro
Meni je najstrasnije bilo ... kad sam igr'o max payne. Prvi dio onaj. I sad ima onaj dio kad ga nadrogiraju onim valkyrom. I frajer pocne sanjat' da je ono usvom stanu i stalno se cuje plac one bebe male i on hoda kroz hodnik po onoj liniji od krvi ... ispod sve crno ... neka provalija ... To mi bilo strasno jer sam igr'o ko mali! XD

Vato je napisao/la:
Meni je najstrasnije bilo ... kad sam igr'o max payne. Prvi dio onaj. I sad ima onaj dio kad ga nadrogiraju onim valkyrom. I frajer pocne sanjat' da je ono usvom stanu i stalno se cuje plac one bebe male i on hoda kroz hodnik po onoj liniji od krvi ... ispod sve crno ... neka provalija ... To mi bilo strasno jer sam igr'o ko mali! XD
Potpuno se slažem... A kad počne njegova žena plakati. Majko moja

@Chulle - Odigraj Max-a, nećeš se pokajati
Biggie je napisao/la:
Potpuno se slažem... A kad počne njegova žena plakati. Majko moja

@Chulle - Odigraj Max-a, nećeš se pokajati ;)
Ma citava je igrica nekako strasna XD Ne ono ... da je horor, nego je nekako morbidna ... Ali zato kad se jednom bacim u onom slow-motion-u sa sawn-off shotgunom ... Odma mi se oci ispune nekim cudnim sjajem :|9-)
spY je napisao/la:
Wolfenstein 3D

Kratko i jasno.
hahahha pa i jeste kad uporedis tu igru i ove novije, "strasna" je !

sta's kad je to prvi fps mora biti dobar
brance je napisao/la:
hahahha pa i jeste kad uporedis tu igru i ove novije, "strasna" je !

sta's kad je to prvi fps mora biti dobar
Normala, oni vojnici odjednom iskacu ispred tebe. I kad nestane metaka moraš sa onom "ćakijom" ih bost. xD Legendarna igra. :$

Sjetio sam se još jedne, Hitman, waaaaa kako strašna igra. :$ Adrenalin leta gore dole. Pogotovo kad bježiš sa mjesta zlocina pa moraš se pravit "mutav".

Kad sam dobio CoD4, igrao sam singleplayer, i ima ona jedna mislija moraš sa snajperom pogodit nekog lika i pobijeci sa zgrade. Ti tamam da pobijegneš, doleti helikopter, sjebe te živog. Haj pobijegneš od njega, iza svakog ćoška 3-5 vojnika i opet se sjebeš (pošto ubiše na hard). I nakon što sam njima pobjegao morao sam nosit "prijatelja" do nekog heliodroma i tu moraš izdržat nekih 4-5 minuta, imas nekih 150 metaka a neprijatelji isto zombiji, samo dolaze i dolaze... Mucio sam se tu najmanje 1-2h.

Dok se sjetim još nekih igrica pa cu editovat.. :$ ♥

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.