Ev dok mi se ruke tresu, pisem temu da malo prokomentarisemo o vasim najstrasnijim scenama. Ja sam veliki fan Horor Fpsova poput Quake i Dooma.
Ev moje....iz Dooma ( igram ga po 1337 put...i uvjek se userem)
Znaci ulazite u novi, neistrazeni sektor, Alpha sektor koji je prvi pao u ruke "neprijatelju", sto znaci da su se tu najvise nakotili. Ko je igrao Doom-a zna ko se trebo nakotiti. Sad ulazim tek u pocetni dio sektora, i generator je ugasen, nema svjetla, MRKLI MRAK
. Jedino svjetlo koje ima su iskre od kablova. Ulazim polako sa flashliteom ( nemozes nositi oruzje i flashlite zajedno) tresem se ko BanjaLuka 1969 (google little bit)
Ulazim sa flashliteom i cujem nakav ODVRATAN smjeh, kad izletise "inficirani" smetljari ispred mene...brzo prebacim na pumpu, i sad sam skroz u mraku, nevidim neprijatelja. Kontam "Je***h pumpu" Vratim na flashlite i zaletim se...cujem tup udarac....prvi mrtav. Jos dvojica...Ugnjecam ja njih nekako, ukljucim "backup generator". Jest mi pomogo. Malo osvjetlio, sto daje jos sablasniji ambijent. Opet smijeh.
Otvaram prva vrata...."inficirani" vojnik....killnem ga sa ledja, kad s ljeve strane koja je skroz u mraku cujem drugog. Probam pobjeci iza kutija, kad tamo, mamu li mu siptarsku, jos jedan steko se. Ono u naletu pocnem krhat ga flashom, ali on ima pusku, i osteti me MNOGO. Ubijem ja njega, ubijem ja onog drugog. Fju
Gotovo je. Krenem prema stepenicama koje su u okuci. Idem....kad ono nes se pomjeri u sjeni. Ja sad croucham, polako hodam iscekujem....sav sam se najezio, cujem dahtanje........
KAD MI STARI ULETI U SOBU
J**o on sebe...pokidah kablove....Dje mi je novcanik.... Cuj mene pita gdje mi je novacnik....ode on.
Idem polako, idem prema stepenicama, kad ono pade mrtav frajer sa plafona....
oko mi poce skakutat....vidim nikog nema ispod stepenica, taman se opusti, kad mi skoci zvjerka, probi vrata, ja sav iznerviran pocnem rokat...pogodim neke cjevi i ubijem ga.
Et....nije strasno kad pricam, ali kad igrate jeste
da cujem vas
Ev moje....iz Dooma ( igram ga po 1337 put...i uvjek se userem)
Znaci ulazite u novi, neistrazeni sektor, Alpha sektor koji je prvi pao u ruke "neprijatelju", sto znaci da su se tu najvise nakotili. Ko je igrao Doom-a zna ko se trebo nakotiti. Sad ulazim tek u pocetni dio sektora, i generator je ugasen, nema svjetla, MRKLI MRAK
. Jedino svjetlo koje ima su iskre od kablova. Ulazim polako sa flashliteom ( nemozes nositi oruzje i flashlite zajedno) tresem se ko BanjaLuka 1969 (google little bit) Ulazim sa flashliteom i cujem nakav ODVRATAN smjeh, kad izletise "inficirani" smetljari ispred mene...brzo prebacim na pumpu, i sad sam skroz u mraku, nevidim neprijatelja. Kontam "Je***h pumpu" Vratim na flashlite i zaletim se...cujem tup udarac....prvi mrtav. Jos dvojica...Ugnjecam ja njih nekako, ukljucim "backup generator". Jest mi pomogo. Malo osvjetlio, sto daje jos sablasniji ambijent. Opet smijeh.
Otvaram prva vrata...."inficirani" vojnik....killnem ga sa ledja, kad s ljeve strane koja je skroz u mraku cujem drugog. Probam pobjeci iza kutija, kad tamo, mamu li mu siptarsku, jos jedan steko se. Ono u naletu pocnem krhat ga flashom, ali on ima pusku, i osteti me MNOGO. Ubijem ja njega, ubijem ja onog drugog. Fju
Gotovo je. Krenem prema stepenicama koje su u okuci. Idem....kad ono nes se pomjeri u sjeni. Ja sad croucham, polako hodam iscekujem....sav sam se najezio, cujem dahtanje........KAD MI STARI ULETI U SOBU
J**o on sebe...pokidah kablove....Dje mi je novcanik.... Cuj mene pita gdje mi je novacnik....ode on.Idem polako, idem prema stepenicama, kad ono pade mrtav frajer sa plafona....
oko mi poce skakutat....vidim nikog nema ispod stepenica, taman se opusti, kad mi skoci zvjerka, probi vrata, ja sav iznerviran pocnem rokat...pogodim neke cjevi i ubijem ga.Et....nije strasno kad pricam, ali kad igrate jeste

da cujem vas