Kada je 2001 godine stranica cs-bih.net pustena u pogon, vecina registrovanih korisnika bila je iz Sarajeva, najvise zbog prijateljstva sa kreatorom Adnanom Budimlicem, popularnim bU-om. Vecina tih korisnika bila je na izmaku puberteta, na pragu punoljetstva, sa nekih 17-18 godina, a sam bU je tada imao 18 godina (ako se ne varam). Kao sto naziv kaze sajt je bio orijentisan na Counter Strike, a mnogi korisnici imali su samo dial up konekcije, te su mogli sanjati o mecevima preko interneta, a skoro nemoguce je takodje bilo nabaviti i orginal CD KEY. Ipak kako tako, preko sajta, kao i preko Mirca, uspostavili su se brojni kontakti i prijateljstva izmedju Banjaluke, Mostara, Brckog, Bjeljine, Sarajeva, Tuzle, itd...Organizovani su brojni LAN turniri, a nase ekipe putovale su i na takmicenja van drzave. U svoj toj zbrci sajt je prerastao u gamers.ba i postao veoma popularan medju gamerskom populacijom u Bosni i Hercegovini, a i sire.
Malo cu preskociti pa cemo se naci u danasnjem vremenu, gdje korisnici imaju super konekcije, ultramoderni sajt, a prosjecan broj godina je oko 16-17 vjerovatno. CS je i dalje aktivan, ali ne prica se o njemu u tolikoj mjeri kao sto se pricalo nekada, nema one strasti u igranju, lan igranje skoro da i ne postoji, a medju vecinom nema nekog ko bi se izdvojio od ostalih i napravio i organizovao nesto veliko. Ipak vecina je nostalgicna i zeli ono staro vrijeme i staru raju
Pa bih volio da se jave oni malo stariji, i podijele sa nama svoja iskustva, kako je nekada bilo, a kako je sad i zasto je to tako, tj. zasto je tolika razlika ?
Malo cu preskociti pa cemo se naci u danasnjem vremenu, gdje korisnici imaju super konekcije, ultramoderni sajt, a prosjecan broj godina je oko 16-17 vjerovatno. CS je i dalje aktivan, ali ne prica se o njemu u tolikoj mjeri kao sto se pricalo nekada, nema one strasti u igranju, lan igranje skoro da i ne postoji, a medju vecinom nema nekog ko bi se izdvojio od ostalih i napravio i organizovao nesto veliko. Ipak vecina je nostalgicna i zeli ono staro vrijeme i staru raju

Pa bih volio da se jave oni malo stariji, i podijele sa nama svoja iskustva, kako je nekada bilo, a kako je sad i zasto je to tako, tj. zasto je tolika razlika ?
nego ovo novo bar meni ...
Nesjecam se dali je bio ikako moderatora, al je bilo zato admina, admina koji su tim statusom uveliko doprinjeli razvoju sajta, sjecam se dobro "gc." i njegov avatar PC koji gori 
Al et sta da kazem, vrijeme odlazi i dolazi 

..Momak drzi tastaturu u krilu i ubija nogom sve redom, ja se zaprepastio. Nisam ni znao da su oni na gamersu tad, jer sam skoro dosao, pa dodjem vidim i ENTELA i Laquilu i MILANA (i ostale, sry ne mogu da se sjetim) . I odgledam to finale i dodjem kuci na gamers i otvorim temu za pobjednika (izbrisali je dusmani
svako je cjenio svaci skillz .Pa su isli na razne gamer sajtove sa 7 god pocinjem da malo kuzim i da igram