Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Spojiti laptop i tv ?!

94 pregleda · 6 odgovora · otvorena 30.03.2009. u 11:54

Idem sad za 3 dana na put.I treba mi da spojim laptop i tv.Model laptopa je Acer Aspire 7720z sa grafickom Intel GMA x3100.Nabavio sam par kablova al opet nemogu da spojim lap i tv.TV nije LCD ili Plasma !!Evo sto imam od kablova :

Znaci pomoc treba hitno jer idem za 3 dana !

edit : naveo sam da nije lcd tv al nema veze , potrudio si se i sliko.Uglavnom spojio sam sad to al crno-bijela slika :S

Mislis na ovo ?

Ja sam ovo spojio pomocu kabla koje je na oba kraja ono "plavo", ako me kontash, ne znam kako se zove, al uglavnom ono ko na obicnom kompu sto u graficku ustekas, e tak je kod na oba kraja, jedan ustekam u laptop odzada jedan u tv i samo AV na tvu prebacim.

edit: ev vidis na slici ovo plavo, tako je kod mene na oba kraja

Treba ti laptop imat TVOUT a TV TVIN ulaze i mozes probat preko cinceva a imaju, na LCD ili PLASMA TV-ovima mozes spojiti preko HDMI konektora ili preko DVI/VGa konektora.
potreban ti je hdmi kabal,kabal za visoku rezoluciju.ja se stalno spajam tako i uvjek pali.posto je to dobar pc predpostavljam da ima hdmi izlaz..file:///H:/DCIM/101MSDCF/DSC00398.JPGfile:///H:/DCIM/101MSDCF/DSC00397.JPG

znaci to bi tako izgledalo.
Covjek reko nema LCD nit Plazmu.
Znaci radi se o starijem modelu tv-a.

Ubodes scart adapter u tv ... i u njega ubodes onaj zuti "konktor" muski kabel.
Na drugoj strani taj zuti muski ubodes u zuti zenski ,onaj kratki sto imas ( na drugoj strani ti je s-video -crni konktor),taj s video pikas u komp.
Imaju i starije graficke taj izlaz.

Znaci to je solucija za video.
Moras jos podesit rezoluciju na kompu ... pocni sa najmanjom.... pa vidi koliko ti tv podrzava... refresh rate je isto bitan ( 60 hz stavi ) .

Audio ces morat kombinirat sa nekim drugim kablom.
Preporuka ....s jedne strane da su dva izlaza ( npr. crveni i bijeli konektor ) a na drugoj strani onaj obican audio ...koji inace imaju svake slusalice (mp3 player,vokmen,microfon za pc i slicno)

Eto najjednostavnije rjesenje za stariji tv i ovim kablovima sto imas na slici .

Vjerovatno ti je sad kasno za savjet .... al ubuduce da imas opis.

Alienzz ...... razocaravas me ! :*
cannabis4posho je napisao/la:
Treba ti laptop imat TVOUT a TV TVIN ulaze i mozes probat preko cinceva a imaju, na LCD ili PLASMA TV-ovima mozes spojiti preko HDMI konektora ili preko DVI/VGa konektora.
haha ma sve je on shvatio xD..:D

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.