Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija Zaključana

Ram Problem..

132 pregleda · 7 odgovora · otvorena 22.02.2009. u 20:41

Evo mene kod rodjaka.. Njegov stari nabavio jednu plocicu RAM memorije.. al ne znam koja je.. Ugl.. ugradim je u comp. i upalim..
comp. radi al na monitoru nema signala..
Ko zna do cega je nek posta plz. hitno je
Hvala!
Za to ima mnogo razloga: mozda nije plocica iste marke, ako je manjeg kapaciteta od postojece nece je primiti vjeruj mi to se i meni desavalo ;)
Soviet je napisao/la:
Za to ima mnogo razloga: mozda nije plocica iste marke, ako je manjeg kapaciteta od postojece nece je primiti vjeruj mi to se i meni desavalo
ova je 512 mb .. pise na onim crnim chipovima.. SAMSUNG..
a ova u compu je 256mb mislim Kingston.
Nema veze marka plocice kod mene su razlicite,
ono sto mora bit je da su DDR ili DDR2 SDRAM itd obje naravno i da rade na istoj frekvenciji.
a u tvom slucaju:
mozda je ostecena,nije isti tip,nerade pod istoj frekvenciji.
sve zavisi od ploce u compu desava se da neko mahinalno ubaci ddr plocicu u ddr2 slot i obratno
Ako su različitih frekvencija probaj u BIOS-u naštelati da rade na jednoj (nižoj) frekvenciji, aali ako ti nikako nema slike, onda je najvjerovatnije oštećena pločica, probaj raditi samo sa njom, restartuj com
Nema veze frekvencija, sve plocice rade na istoj frekvenciji koliko i najsporija od njih. Znaci ako imas jednu na 800MHz a drugu na 1066MHz obe ce raditi na 800MHz.

Ono sto mozes uraditi je da pogledas specifikacije nove plocice, na kojem naponu radi pa pogledaj u BIOS-u kakvo je stanje. Pazi da stavis napon na kojem mogu raditi obe plocice, i da slucajno ne clockujes sporiju plocicu.

Post dobio aplauz od cannabis4posho

Vjerovatno je ostecena il nisu isti tip RAMa. Izbaci taj 256 i ubaci samo tu 512, ako radi normala onda je razlicita, ako ne moze sama 512 onda je definitivno ostecena.. i ne boj se da ce je overclockati il declockati, nije to bas lako, trebas znati oko kombinacija..

btw, nema veze ako ne rade na istoj frekvenciji, spuste se na one na frekvenciju ove nize, kao sto su vec rekli gore..

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.