Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

ram ili graficka

256 pregleda · 20 odgovora · otvorena 01.07.2009. u 18:06

Ovako trenutno imam ovaj komp

- ghz: 2.0
- ram: 256 mb
- graficka: 128mb GeForce 5200X

sve u svemu kompjuter je kanta u pravom smislu te rjeci!

Sad ja ne igram neke igre pa da mi treba nesto puno jace, ali bi volio da mi kazete sta da uzmem pa da mi fino moze pes 2009, CABAL i tako te igre..

Jedan lik mi je rekao da kupim samo 2GB RAM i da ce mi moci pes 2009 i cabal i jos neke igre, jer kad imas 2gb rama odma se bolje ponasa i graficka..sad jeli tacno, neznam jer se ne razumijem bas u te stvari..zato pitam vas.

Kad mi igra stopa onda nije ni cejf igrati kao ni vama sigurno, samo se nerviramo djaba :D.

Sta bi ja sad uzeo..neam bas ni puno love :D, kriza.
Bil uzeo graficku neku, il ipak ram, ali da znate da nmg uzeti i grafu i ram :D.

Budite ljubazni i shvatite me, haha :D..
Ako uzmes Rama 2 gige ponovno' bi ti stopale novije igre, isto vazi i za grafu.

Tak' da uzmi oboje jedino rijesenje.
Ne slušaj ovog iznad (xbux) - uzmi grafičku, ona ti je najvažnija za igranje, moj ti je prijedlog da uzmeš još i 1 GB rama tako da zadovoljavaš minimalne zahtjeve većine današnjih igara
Auuu teska odluka.Najbolje bi bilo obadvoje da zamjenis ali.....
Posto se tu ocito radi o DDR ram-u kupi 1GB posto su ti 2GB dosta skuplji a sumnjam da ce ti trebati toliko ram-a posto neces nista tjerati na high.
za 100 km mozes uzeti finu grafu + ram 2 gb rama ddr2 ti je oko 35 km a solidnu grafu npr nvidia 7300 gs 256mb ja mislim da je oko 60 km btw sad bi mogao wow igrati jer podrzava jako slabu konfig.
tankeeeN je napisao/la:
Ako uzmes Rama 2 gige ponovno' bi ti stopale novije igre, isto vazi i za grafu.

Tak' da uzmi oboje jedino rijesenje.
Oboje nmg uzet to sam vec napomenuo, mozda nisi procitao..

Sad ako cu graficku ima li kakva da gura pes2009 do 120km.

Nemislim ni igrat ove sto su tek izasle igre jbt, zelim igrati pes2009 i sve koje su slabije od njega..
pc + 2gb rama 40 km
a uzmi pored toga graficku i giga je dovoljno GeForce 9600 DD3 i to je to moci ce sve a nije skupo graficka je negdje oko 200 km
ako nema para kao sto kazes za oboje uzmi ram nije skup ali je vazan
Justice je napisao/la:
za 100 km mozes uzeti finu grafu + ram 2 gb rama ddr2 ti je oko 35 km a solidnu grafu npr nvidia 7300 gs 256mb ja mislim da je oko 60 km btw sad bi mogao wow igrati jer podrzava jako slabu konfig.
Maloprije sam usao u CABAL i stopa samo tako se iznervirao, djaba skidao :(. Moram pola sata igrat pa da mi manje stopa :S. kad bi uklopio ram i graficku za 120 to bi bilo odlicno. Samo da vidim koji je ram jel ddr il ddr2.

EDIT: Tip memorije: ddr sdram tako pise..kolika je tu cjena?
nyLL je napisao/la:
Oboje nmg uzet to sam vec napomenuo, mozda nisi procitao..

Sad ako cu graficku ima li kakva da gura pes2009 do 120km.

Nemislim ni igrat ove sto su tek izasle igre jbt, zelim igrati pes2009 i sve koje su slabije od njega..
ASUS EN8500GT SILENT MAGIC, 512MB DDR2 128-bit 120.00 KM
nyLL je napisao/la:
Maloprije sam usao u CABAL i stopa samo tako se iznervirao, djaba skidao :(. Moram pola sata igrat pa da mi manje stopa :S. kad bi uklopio ram i graficku za 120 to bi bilo odlicno. Samo da vidim koji je ram jel ddr il ddr2.

DDR je sigurno. Uzmi 2x 512MB, mozda se malo popravi situacija ali nemoj se necemu velikom nadati. Kad i uzeo najbolju graficku na trzistu ne bi imao nikakve koristi jer bi te kocile ostale komponente. Najbolje bi bilo da stedis pare pa kupis novi racunar.
imas na skenderij kod grosa hg computer shop

graficka 65 km 256 mb

en6200le 256 mb

a evo ti i slika ja sam je imao i dobro me sluzila

a imas i ram da kupis jako je jeftin

samo ti zavisi dali je ddr2 ili je ddr1
nyLL je napisao/la:
Maloprije sam usao u CABAL i stopa samo tako se iznervirao, djaba skidao . Moram pola sata igrat pa da mi manje stopa :S. kad bi uklopio ram i graficku za 120 to bi bilo odlicno. Samo da vidim koji je ram jel ddr il ddr2.

pa eto vidi koji ti je jer ako ti je ddr1 onda ti je jos jeftiniji mada mislim da bi za 120 km mogao uzeti cak i bolju grafu s ramom et ja imam 3gb rama i grafu nvidia geforce 7600 gs 512mb ona je jeftina a podrzava mi sve i jednu igru mada ja nfs igram najvise pa sam i zadnji nfs (undercover) igrao normalno
nc je napisao/la:
DDR je sigurno. Uzmi 2x 512MB, mozda se malo popravi situacija ali nemoj se necemu velikom nadati. Kad i uzeo najbolju graficku na trzistu ne bi imao nikakve koristi jer bi te kocile ostale komponente. Najbolje bi bilo da stedis pare pa kupis novi racunar.
Tuzna istina, toga sam se i bojao :D. Nemogu ovaj kompjuter poboljsavati svako pola godine..
Haj ti meni reci moguli uzet komp koji gura ove "poznatije" igrice, a da je do 700km.

Ili ako nemoze, da ostavim monitor a kupim samo kuciste za 300-450km, sta ti predlazes? Monitor mi nije ni vazan, ovaj je odlican, ne treba mi neki sminkerski tanki :P
nyLL je napisao/la:
Tuzna istina, toga sam se i bojao :D. Nemogu ovaj kompjuter poboljsavati svako pola godine..
Haj ti meni reci moguli uzet komp koji gura ove "poznatije" igrice, a da je do 700km.

Ili ako nemoze, da ostavim monitor a kupim samo kuciste za 300-450km, sta ti predlazes? Monitor mi nije ni vazan, ovaj je odlican, ne treba mi neki sminkerski tanki :P
imas radnju zove se intelcom

u hrasnom kod robota

odi tu i imas polovnih racunara

koji su veoma dobri
evo ti stranica pa pogledaj

ali to nije sve sto imaju
http://www.intelcom.com.ba/
NestrE je napisao/la:
imas radnju zove se intelcom

u hrasnom kod robota

odi tu i imas polovnih racunara

koji su veoma dobri
evo ti stranica pa pogledaj

ali to nije sve sto imaju
http://www.intelcom.com.ba/
Ovo je mozda glupo pitati, ali imali garancija..neki ce reci cuj garancija a polovan..

Jbg sta kupim polovno kuciste, dodjem kuci igram 3-4 mjeseca i crkne il tako nesto ..
nyLL je napisao/la:
Ovo je mozda glupo pitati, ali imali garancija..neki ce reci cuj garancija a polovan..

Jbg sta kupim polovno kuciste, dodjem kuci igram 3-4 mjeseca i crkne il tako nesto ..
imas garanciju 6 ili vise mjeseci nesjecam se

ja sam tu kupio prije 1 godinu racunar

evo ga i dan danas radi bez problema

a i dijelovi su im jeftini
NestrE je napisao/la:
imas garanciju 6 ili vise mjeseci nesjecam se

ja sam tu kupio prije 1 godinu racunar

evo ga i dan danas radi bez problema

a i dijelovi su im jeftini
evo gledam nije lose uopste, cjene su odlicne..

Sta mislite da uzmem ovako..

RAM: 1GB
Graficka: neka geforce 256mb npr GF 8600GT..
GHZ: 2.5

???????
zlopamtilo je napisao/la:
oboje 9-)9-)9-)9-)
brate 1 g ddr1 kosta oko 70 km

ne isplati se toliko davat

brate ja sam mislio prodavat svoju graficku nVidia GeForce 7600 GS...nisam jos siguran al trebao bi ako se tebi ne zuri jer ne bi ni ja zurio ;)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.