Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Stop Dialler

0 pregleda · 15 odgovora · otvorena 20.11.2005. u 21:18

Eh ovako,na jednom komp imam dial up konekciju izgleda da sam navukao neki virus tako da mi se pri konektovanju umjesto broja 1499 pojavi neki austrijski,to jedino znam rijesiti tako sto napravim novu konekciju ali kad diskonektujem pojavi se opet taj isti broj iz inostanstva.
antivirus nije mogao rijesiti to,pa sta vi predlazete,neko imao slican problem?
ja nisam ali mislim da ovako ide:
odesh na 1.MY COMPUTER
2. Dial Up-Networking
3. onda desni klik na bihnet i properties i odes promjenis broj stavis 1499 i ok i probaj se ponovo connectovati

pozz.
www.bih.net.ba skini check dialler,a uz to,obrisi konekciju i napravi novu na 1499 i imaj dobar firewall,antivirus(kaspersky najjaci),SP2 obavezno...NEMAS PROBLEMa
poz
Ok,Hvala ja cu ovo probati pa ciji prijedlog uspije dobiva bodove
Solid_snake je napisao/la:
www.bih.net.ba skini check dialler,a uz to,obrisi konekciju i napravi novu na 1499 i imaj dobar firewall,antivirus(kaspersky najjaci),SP2 obavezno...NEMAS PROBLEMa
poz

ovo je tacno samo sto taj broj sto ti samog bira moras ga u chect dialler staviti na black list da ga vise nebi biralo kontas
Rješenje
Program : HiJackThis (nova verzija)

Ni u kojem slucaju nemoj vise koristiti taj kabal od uticnice do modema...nastoj da kupis novi !

Poz.
n1dal je napisao/la:

Ni u kojem slucaju nemoj vise koristiti taj kabal od uticnice do modema...nastoj da kupis novi !

Poz.

nije mi jasno kakve veze s tim kabal ima
n1dal je napisao/la:

Poz.

ja mislim da si ti malo popio veceras hahahah kupiti novi kabl ti bas nisi normalan ocam
dUrI je napisao/la:
nije mi jasno kakve veze s tim kabal ima

slazem se... nije nista do kabla... heh... problem je u softwareu a ne u hardwareu!!!

inace program koji je dao ovaj... neznam mu nick, je isti onaj sto sam ti ja napisao ...

da ne bi doslo do kakve zabune... inace imas readme u zipu, procitas to i skontas kako rijesiti problem ...

inace stavio sam ja u napomenu tamo na onoj stranici sto sam ti dao da trebas blokirati broj koji neces da biras

Zadnji edit: 20.11.05 u 17:21:17

n1dal hvala dobices bodove mislim da je ono pomoglo
a bx onaj link sto si ti dao skinuo sam i pise nesto kao ostecen uglavnom ne radi

hvala svima na pomoci
dUrI je napisao/la:
n1dal hvala dobices bodove mislim da je ono pomoglo
a bx onaj link sto si ti dao skinuo sam i pise nesto kao ostecen uglavnom ne radi

hvala svima na pomoci

eo sad ja skido file i udure je sve s njim... al nije bitno sad... vazno je da je problem rijesen
kod mene pise: "komprimirana (zipana) mapa je nevazeca ili ostecena
odesh na 1.MY COMPUTER
2. Dial Up-Networking
3. onda desni klik na bihnet i properties i odes promjenis broj stavis 1499 i ok i probaj se ponovo connectovati

pozz.
eenthz je napisao/la:
odesh na 1.MY COMPUTER
2. Dial Up-Networking

pozz.

eh da je tako lahko ......c c c c
Ja sam zajebavao tipa u mircu tip nema sta mi nije uradio i na kraju stavio je taj broj.Ja sam se satro dok sam otkrio kako ga smaknuti odes na control panel i napravis novi network itd...... bar mislim
eh da je to takva shega ...
napravim novu konekciju i moze diskonektujem i hocu ponovo opet se pojavi taj broj ali dao sam bodove problem rijesen i to je to,sreca da mi je adsl na ovom komp poludio bi sad dial up-om
pozz !!.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.