Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Racunar i Modem ?

97 pregleda · 4 odgovora · otvorena 18.02.2009. u 02:34

Zdravo!

Imam 2 racunara , 1 kablovski modem , i dobio sam ona 2 kabla uz modem , usb i onaj neki :S , eh sada sam prikopco jedan kabal u 1 racunar , 2 u 2 racunar , eh kad se konektujem na 1 racunar i na ovom drugom se konektuje automatski , dali je moguc da napravim posebnu konekciju za obadva racunara? na 1 jedna ip a na 2 druga?.
Hmm ako se prikopcavas preko 1 konekcije mislim da ne mozes staviti 2 razlicita ip-a
MOZES, tako ja radim.Sa ovim LAN kablom prikopcaj na PC i nek on dobija automatski IP adresu,a sa usbom , moras na Laptop(u men je laptop) Install usb drivere od modema.I idi tamo local area conection , pa tcp/ip postavke.I idi rucno unesi postavke.Sad sa PC-a samo prepisi ip,getway,dns adrese itd ...I bice ista IP kao u kompa.Sad ako ti ip ide 77.221.45.78 ti promjeni na 77.221.46.78 ili stavi 77.221.45.79... nemoj koristit ove ipove jer su vaki u mog ISP-a.Promjenis samo svoj ip !;)

edit : pa kralju isti ti je vrag :S odesh local area conection propetires , internet protocol tcp/ip propetires i idesh use following ip adres i et :S i u mene je dinamicka
hunt3r_ je napisao/la:
MOZES, tako ja radim.Sa ovim LAN kablom prikopcaj na PC i nek on dobija automatski IP adresu,a sa usbom , moras na Laptop(u men je laptop) Install usb drivere od modema.I idi tamo local area conection , pa tcp/ip postavke.I idi rucno unesi postavke.Sad sa PC-a samo prepisi ip,getway,dns adrese itd ...I bice ista IP kao u kompa.Sad ako ti ip ide 77.221.45.78 ti promjeni na 77.221.46.78 ili stavi 77.221.45.79... nemoj koristit ove ipove jer su vaki u mog ISP-a.Promjenis samo svoj ip !;)

edit : pa kralju isti ti je vrag :s odesh local area conection propetires , internet protocol tcp/ip propetires i idesh use following ip adres i et :s i u mene je dinamicka
A burazeru , imam problem IP mi nije stalna? dynamicka :)
ma to sam ja radio kod rodjaka...

on ima kablovski modem.....

moras kupiti router i utp kablove... instaliras router... podesis parametre i to je to.....

automacki imas i LAN...

i sutas u lanu cs-a

pozzzzzzzzz

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.