Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Everest Poker - kako zaraditi pare (sa slikama)

186 pregleda · 11 odgovora · otvorena 15.02.2009. u 19:40

Vidim dosta vas igra poker na FB, koliko sam skontao taj poker je just 4 fun, znaci oni cipovi ne vrijede nista. Vidim neki placaju da dobiju chipove jer im je malo ono sto dobiju svaki dan. To je ono sto sam upratio jer me nema na FB, dakle taj FB poker je cisto trosenje vremena (i naravno zabava). Moje pitanje za vas: Zasto se ne bi zabavili na isti nacin a usput zaradili? Mislite da je to nemoguce bez nekog uloga? Moguce! Evo kako.

Go to everestpoker.com. Download it. Run installation and follow the instructions. Pokrenite klijent, i registrujte se. Kada aktivirate account i logujete se, prikazace se formular za "Real money account". Odradite i to jer bez Real money accounta ne mozete zaraditi Real money. Logicno, zar ne?

Kada to uradite pojavice vam se glavni prozor gdje treba odabrati opcije sa sljedece slike.

Jos treba ukljuciti opciju "Real money" opcija koja se nalazi u gornjem desnom uglu. To sam zaboravio oznaciti crvenom bojom.
Dakle Shasta je turnir na kojem ucestvuje 10 igraca, svi dobiju po 1000 chipova (koji ne vrijede nista) a "Prize pool" je 10 centi (dolarskih). Prva tri mjesta dijele daj Prize pool, tj. prvo mjesto dobija 5 centi, drugo mjesto 3, a trece mjesto dobija 2 centa. Dok pocne turnir potrebno je cekati neko vrijeme dok ne dodjete na red.
Sigurno se pitate zasto bi Everest Poker poklanjao pare novajlijama, a postoje dva odgovora na to pitanje: Prvo je strategija navlacenja, ne navlacenje na koje vi mislite nego navlacenje u smislu zarazivanja pokerom. Znate, kada se zarazite nekom igrom tesko je ne igrati je. S druge strane tih poklonjenih 10 centi je nista koliko Everest Poker zaradi na stolovima gdje se ulazu pare. Ovo cete razumjeti cim zaradite dovoljno para da igrate u prave pare.

Sljedeci korak je da zavrsite medju zadnja 3 igraca na turniru. Ja sam imao srece pa sam osvojio Shasta turnir ...

... i kao nagradu dobio 5 centi.

Tih 5 centi su sada moji, i to su prave pare. Shasta turnir traje u prosjeku 1h, ali se zato moze osvojiti novcana nagrada bez ikakvog ulaganja novca. Dakle tih 5 centi se dodaju u moj "Account balance" (u donjem dijelu sljedece slike).

Sada imam dvije mogucnosti. Prva je da odem na turnir na kojem je uplata (odn. Buy-in) 5 centi a Prize pool 40 centi. Dobra strana ovoga je da je nagrada za prvo mjesto 20 centi, a losa strana je to da ispadanjem iz turnira gubite i uplatu od 5 centi.
Druga mogucnost je da igrate ponovo Shasta turnir i tako zaradite jos novca.

5 centi za sat vremena je malo, i sigurno se pitate kako zaraditi BIG money? Postoje dva nacina:

1. Turniri: Postoje turniri sa razlicitom uplatom, tako da je nagrada veca sto je veci ulog. Prvo krenete sa turnirom "od 5 centi" gdje dobijete 20 centi za prvo mjesto, pa uplatite tih 20 centi za turnir gdje prvo mjesto nosi pola dolara i tako napredujete. Postoje stolovi gdje za koje je uplata 500 dolara a Prize pool 3000 dolara.

2. Mozete igrati i na stolovima na koje donesete pare, i te pare ulazete u igri. Na turnirima svi dobiju istu kolicinu cipova dok na obicnim stolovima mozete unijeti razlicitu kolicinu novca.
Pocetni sto gdje se igra u prave pare je Bangkok, za koji je minimum 20 centi.

Tih 20 centi mozete skupiti preko Shaste ili preko turnira koji imaju uplatu. Na Bangkoku je minimalna uplata 20 centi a maximalna 2 dolara. Najmanji ulog po krugu je 2 centa.
Kada zaradite dovoljno para mozete ici nivo vise, za stolove gdje je minimalna uplata 50 centi a ulog po krugu 5 centi. Ako ste dovoljno dobri mozete zavrsiti i na stolovima gdje se igra u stotine dolara i gdje igraju profesionalci.

Znaci to bi bilo to, mozda sam pisao vise nego sto sam trebao, ali mislim da ovako nece biti puno pitanja jer sam objasnio sve cega sam se mogao sjetiti.

ZAKLJUCAK

Skinite klijent, registrujte se, napravite Real money account, nadjite Shasta turnir i osvojite jedno od prva 3 mjesta, zaradite dovoljno para za sljedeci turnir ili sobu gdje se ulazu pare i tako napredujte dok se ne obogatite. Minimalna isplata je 1 dolar.

Sretno!
Majko moja 5 centi! Je li dosta za lizalo?
Gledaj: I da prođeš taj "Svastha" turnir i dobiješ 5 centi (od kojih nemaš ama baš nikakve koristi), šanse da ćeš preći sljdeći (koji također ima zanemarive nagrade) su gotovo nemoguće (osim ako si pr0, i ako znaš taktiku, blef i te fore), i kada dođeš do određene cifre i kada te naguze, znat ćeš o čemu pričam.
Samo jedno pitanje: Kada prođeš prvi krug i dobiješ 5 centi, i dođeš u drugi i izgubiš te pare, kako ćeš opet dobiti?
zaboravio si na promotion code

For a limited time, we are offering a special $100 Welcome Bonus to new players when they open an account. Simply download the software, register and enter the bonus code WELCOME.

Ja dobih 100$ :P
Biggie_PK je napisao/la:
Gledaj: I da prođeš taj "Svastha" turnir i dobiješ 5 centi (od kojih nemaš ama baš nikakve koristi), šanse da ćeš preći sljdeći (koji također ima zanemarive nagrade) su gotovo nemoguće (osim ako si pr0, i ako znaš taktiku, blef i te fore), i kada dođeš do određene cifre i kada te naguze, znat ćeš o čemu pričam.
Samo jedno pitanje: Kada prođeš prvi krug i dobiješ 5 centi, i dođeš u drugi i izgubiš te pare, kako ćeš opet dobiti?
Nitko te ne tjera da igras. Ako ti se ne svida imas Fb i rokaj 4fun
Biggie_PK je napisao/la:
Procitaj ponovo sto sam napisao. Kada osvojim Shasta turnir, dobijem 5 centi s kojima mogu raditi sta hocu. Mogu ih uplatiti u turnir gdje je nagrada za prvo mjesto 20 centi, ili ih mogu ostaviti u steku i ponovo igrati Shastu koja NEMA uplatu i ponovo zaraditi 5 centi.

U pocetku je tesko dok se skupi malo para, ali kada skontas kako ide, s malo iskustva i strpljenja se mogu zaraditi fine pare.

Kada sam prvi put igrao Everest Poker, prije 3-4 godine, za sedmicu dana sam od 0 centi napravio 13 dolara. Osmi dan sam izgubio svih 13 dolara jer sam bio pohlepan i prestao sam igrati.

Niko te ne tjera da igras pokera, ali ako ga vec igras zasto nemati mogucnost zarade?
RizlaaaaA je napisao/la:
Nitko te ne tjera da igras. Ako ti se ne svida imas Fb i rokaj 4fun
Ima i na Everest Pokeru 4 fun, sto je za mene glupost kad imas mogucnost da zaradis pare bez ikakvog ulaganja.
nc je napisao/la:
Procitaj ponovo sto sam napisao. Kada osvojim Shasta turnir, dobijem 5 centi s kojima mogu raditi sta hocu. Mogu ih uplatiti u turnir gdje je nagrada za prvo mjesto 20 centi, ili ih mogu ostaviti u steku i ponovo igrati Shastu koja NEMA uplatu i ponovo zaraditi 5 centi.

U pocetku je tesko dok se skupi malo para, ali kada skontas kako ide, s malo iskustva i strpljenja se mogu zaraditi fine pare.

Kada sam prvi put igrao Everest Poker, prije 3-4 godine, za sedmicu dana sam od 0 centi napravio 13 dolara. Osmi dan sam izgubio svih 13 dolara jer sam bio pohlepan i prestao sam igrati.

Niko te ne tjera da igras pokera, ali ako ga vec igras zasto nemati mogucnost zarade?
Čekaj, ulog za Svashta turnir je džabe jeli, i možeš ga beskonačno ponavljati... Sorry onda
Ali džabe igrati čitav sat pokera za 5 centi mi se ne čini baš zanimljivo (naravno bolje je od ništa, ali koliko je 5 centi? 0.7 feningi)
ama vala da ti kazem beze je ovo pravo bolje igrati na FB pokera 4fun nego se ovdje patiti za neku bijednu sicu... sick je ovo al ko hoce da igra nemoze mu niko zabraniti to je moje misljenje
Biggie_PK je napisao/la:
Čekaj, ulog za Svashta turnir je džabe jeli, i možeš ga beskonačno ponavljati... Sorry onda
Ali džabe igrati čitav sat pokera za 5 centi mi se ne čini baš zanimljivo (naravno bolje je od ništa, ali koliko je 5 centi? 0.7 feningi)
Da, Shasta je besplatna i mozes je igrati 3 mjeseca jer ti tada ukidaju Shastu i tjeraju te da im uplatis pare (u slucaju da si svorc) i tako nastavis sa igrom. Naravno niko ti ne brani da se ponovo registrujes i nastavis igrati Shastu.

5 centi za sat vremena je nista, ali kada skupis npr. 20 centi, odes u Bangkok i nekim slucajem dobijes 2 keca, odes all-in, uduplas, i tako 2-3 puta za redom i tako za 5 minuta zaradis dolar... Pa onda i taj dolar uduplas... Sve je moguce ;)
Lima je napisao/la:
ama vala da ti kazem beze je ovo pravo bolje igrati na FB pokera 4fun nego se ovdje patiti za neku bijednu sicu... sick je ovo al ko hoce da igra nemoze mu niko zabraniti to je moje misljenje
Samo mi reci koja je razlika izmedju Everest i FB pokera? Apsolutno je ista igra samo sto ovdje u slucaju pobjede dobijes 5 centi (2. i 3. mjesto se takodje nagradjuje). Hm... Zasto zaraditi kad mogu igrati 4 fun?
da ti pravo kazem ovaj everest mi neizgleda ko neko mjesto dje bi mogo zaradit pare neke...posto vidim da su ovi freerolovi vrlo mali...po meni je bolji 32red.com,expect.com,365bet.com, je su freerolovi vrlo cestii i neigra vele ljudi..mozda se i varam al to je moje neko misljenje:D
ma imas dosta no deposit bonusa koje mozes nac na netu, samo trebas da polozis kviz da bi ti dali pare, bonus iznosi oko 10$,20$... ko ima zivaca isplati se,i moze se pofino zaradit.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.