Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Matrix tut i Poker Elite LOGO

239 pregleda · 15 odgovora · otvorena 07.04.2009. u 10:24

Ovde cu vam predstaviti kako napraviti matrix efekat. Ovo je jednostavno tut za pocentike ali eto.
Logo za Poker Elite sam napravio pa cu i njega predstaviti.

MATRIX TUTORIJAL:

Korak 1

Otvorite novu sliku koje ocete velicine tj. zavisi od toga sta radite.Background neka bude bijele boje.

New layer CTRL+N i idete Filter>Texture>Grain.Intesitity i Contrast postavite na 100.
Grain Type Vertical.

Korak 2

Sada dodajte Neon Glow Filter
Filter>Artistic>Neon GLow.
Glow size neka bude 5 ,svetlost postavite na 20 a boja zelena(po vasem izboru izaberite nijansu)

Korak 3

I na kraju idete Filter>Stylize>Glowing edges. Postavite Edge with na 1 brightness na 7 i smoothnes na 1.

Nek neko postavi sliku ako je uradio kako bi ljudi znali o cemu se radi.

Logo Poker Elite:

Komentirajte i Logo i tut.

TNX, torq7u

EDIT:

Evo jedan logo napravljen za BiA Community i njega komentarisite.Ovo nisam sad napravio nego nasao u galeriji svojoj xD

Kad si već pisao TUT mogao si u slikama,ali haj' trudiš se.
TUT je jednostavan,a logo solidan ništa posebno.
Zaslužio si aplauz
U biti matrix efekat si samo preveo sa engleskog na bosanski, al et i to je fino od tebe (mozda ima neko ko nezna eng)

A logo nije losh, nesvidjaju mi se one karte (asovi) ...

Trudis se
torQ7u je napisao/la:
U biti matrix efekat si samo preveo sa engleskog na bosanski, al et i to je fino od tebe (mozda ima neko ko nezna eng)

A logo nije losh, nesvidjaju mi se one karte (asovi) ...

Trudis se ;)
Pa to je bio jedan od mojih prijedloga tamo da se pisu tutovi na bosanskom a ne na engleskom
Ma znam odradio sam logo nabrzaka sinoc spavalo mi se xD

Hvala torq7u i tebi view

@view pa napisao sam da je tut za pocetnike a ovo je jedan od prvih logoa sto sam napravio ikad najvise pravim wallove

Aplauz ? :D

Post dobio aplauz od torQ7u_

nije lose , trudis se samo nastavi , bice nesto od tebe
BUY44K4iZnoGouD je napisao/la:
nije lose , trudis se samo nastavi , bice nesto od tebe ;)
tnx,to volim kad me ljudi podrzavaju a ne kad psuju i omalovazavaju
Nije nesto , ali ako je prvi rad ok je.
-Meni je stvarno dobro momak napredujes nastavi tako
hvala vam eko i ryoxd

@ek0 jeste ovo mi je prvi rad malo ozbiljniji
Samo malo karte da popravis u prvom logo-u i dobar ..
Svidja mi se
uNb je napisao/la:
Samo malo karte da popravis u prvom logo-u i dobar ..
Svidja mi se :)
tnx
unLz je napisao/la:
tnx
Nije deviantart pa da moras na svaki komentar odgovorit :r
Beginner tut Ali uzimajući u obzir da niko živ, osim TRL-a i vjerovatno smoki-a nije ništa dalje od advanced novice / moderate ovde, ako si ti sam pisao, nije nimalo loše.

Nisam odavno provjeravao domaće tutove, pa ne znam da li si c/p.

Uglavnom, lijepo je što učite kako od ničega (blank transparenta) napraviti nešto (tj. koristiti i kombinovati filtere), a ne samo lijepiti render na unaprijed odrađenu pozadinu =)
ma ja ocu da jednostavno pokrenem ljude koji su napocetku tek a imaju zelju da znaju et zato
Hvala za ovaj matrix tut, nisam znao za ovu caku Samo kad hocu da promjenim u grainu boju, nemoze, nijansa je crna-bijla, i kad stavim zelenu ono bude nesto kao mao tamnija bijela tj. svijetlija siva...
gledaj ovo u grainu samo napravis one ravne linije nest tako a u neon glowu mjenjas boju itd...

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.