zz gamersi. imam 2 graficke ati radeon 3870 (crossfire). instalirao sam drivere i fino povezao sve, imam i maticnu koja podrzava crossfire (asus p5k premium wifi). imam problem. zasto mi sve igre na najvecim detaljima rade bolje sa jednom 3870 grafickom nego sa dvije? nema logike... unaprijed hvala i spameri zaobidjite.
Diskusija
CrossFire
89 pregleda · 10 odgovora · otvorena 09.02.2009. u 14:37
neznam neam 2 graficke ali sam vidio npr u cod5 ono da ima u opcijama da upalish da imash 2 graficke :S vidi imal to i uostalim igricama ...
Vjerovatno driveri ne valjaju.
btw
jesi ih povezao kako treba ?
btw
cannabis4posho je napisao/la:
Vjerovatno driveri ne valjaju.
btw
btw
komso je napisao/la:
jesam u driverima mi prijavljuje 2 graficke, najnovije drivere skinuo...
Nemoj skidat zadnje skini predzadnje ili neke prije....
cannabis4posho je napisao/la:
Mostove stavio ?
a sta mislis o soluciji da posto me ovo zeza da ove dvije graficke zamijenim za 1 neku mnogo mocnu??? jednostavnije je sve...
komso je napisao/la:
imaju jedni jedini, nema predzadnji, zadnji, jedni jedini...
a sta mislis o soluciji da posto me ovo zeza da ove dvije graficke zamijenim za 1 neku mnogo mocnu
jednostavnije je sve...
a sta mislis o soluciji da posto me ovo zeza da ove dvije graficke zamijenim za 1 neku mnogo mocnu
jednostavnije je sve...
skini gpu-z i vidi dali je ukljucen crossfire..
Nabaci novi bios na matičnu..
Nabaci novi bios na matičnu..
Koliko sam ja znam oba PCIe slota su x16 ali kada su oba zauzeta rade na x4 jer drugi PCIe slot koci jer radi na x4 u CrossFire rezimu. Znaci kada imas jednu karticu imas x16 brzinu, dok sa dvije imas x4 + x4 = x8 brzinu. Znam, nidje veze. Ako ganjas CF onda uzmi plocu sa X38 ili X48 chipsetom.
nc je napisao/la:
Koliko sam ja znam oba PCIe slota su x16 ali kada su oba zauzeta rade na x4 jer drugi PCIe slot koci jer radi na x4 u CrossFire rezimu. Znaci kada imas jednu karticu imas x16 brzinu, dok sa dvije imas x4 + x4 = x8 brzinu. Znam, nidje veze. Ako ganjas CF onda uzmi plocu sa X38 ili X48 chipsetom.
rundesa je napisao/la:
ja bih rekao da dvije rade po X8, a kada imaš 3 onda rade 8X,4X,4X
Zato drugi put pogledaj na stranici proizvodjaca o kojoj se ploci radi i koje su joj specificacije.
Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.