Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

Grafika low :(

354 pregleda · 20 odgovora · otvorena 22.02.2009. u 00:43

Pozz gameri... Naime imam problem sa PC, koji me nerwira u pm..
Prwo mi wrisne neki dan napojna, pa mi sprzi maticnu, procesor, ram.. al mi graficka ostane citawa, i ewo je sad radi na nowoj konfiguraciji...
Radi se o ATI radeon 9600 pro grafickoj kartici..
Owa nowa konfiguracija identicna onoj koja je bila prije, al mi je prije fps u cs bio dobar... rijetko padao ispod 100.. ali sad cim pocnem da igram Online fps negdje padne na 50 i tu stalno warira... I josh nesto slika na monitoru konstantno treperi po malo, (do drajwera od grafe nije 100%) jer su drajweri ok i updateowani kako treba... Jel moguce da mi je graficka pri kraju ili je problem u necem drugom..( Procesoru, ram memoriji ili sl.)
Hwala!

(Mislim kad rijesim problem sa treperenjem slike, i kad saznam zasto treperi, problem sa fps wise nece bit problem)

Btw: Postoji li program za diagnosticiranje temperature graficke kartice...?
Nema ti do cega drugo biti... Vjerovatno je pri kraju
Imam istu graficku...I prije mi fps isto stalno bio 100..i s vremenom je poceo padati..al nije drasticno..al jos gore je bilo kad sam skinuo nove drajvera s atieve stranice...sad mi pise da mi je graficka Ati Radeon 9600/1050 :S...valjda bi to trebalo znaciti da je bolje..al ustvari je gore...i odem ja i kupim i novi hard disk...isto..sve isto..nista se promjenilo nije..stvarno ne znam...mozda imas te iste drajvere...

Meni se stanje pogorsalo otkad sam njih instalirao..
nequeo je napisao/la:
Imam istu graficku...I prije mi fps isto stalno bio 100..i s vremenom je poceo padati..al nije drasticno..al jos gore je bilo kad sam skinuo nove drajvera s atieve stranice...sad mi pise da mi je graficka Ati Radeon 9600/1050 :S...valjda bi to trebalo znaciti da je bolje..al ustvari je gore...i odem ja i kupim i novi hard disk...isto..sve isto..nista se promjenilo nije..stvarno ne znam...mozda imas te iste drajvere...

Meni se stanje pogorsalo otkad sam njih instalirao..
Ma kazem ti... Do drajwera nije 100%... Drajweri su ok..
meni isto tako ..
odjednom nestade boja crvena. slika rega samo nema crvene boje nikako..
fps 20
pri kraju brate !
zbunio sam se nisam skontao , cekaj da ponovo pogledam da li mogu procitat :D

btw. U stilu Branka Copica ? :D

Post dobio šamar od cannabis4posho

Probaj install starije drivere.
cannabis4posho je napisao/la:
Probaj install starije drivere.
Probo brate... Nije waljalo (bilo isto ko sad)... E onda ih update al o5 ne walja :(
venge je napisao/la:
Probo brate... Nije waljalo (bilo isto ko sad)... E onda ih update al o5 ne walja
Jesi iskljucio vsync itd ?
Rješenje
koliko je napojna vengezoreee ?
izvadi grafu,postavi je opet
vidim probao si sve nove drajvERE da inastall al opet ne ide..
znaci problem je do grafe(kao sto si i sam rekao ,pri kraju je brate)
venge je napisao/la:
Probo brate... Nije waljalo (bilo isto ko sad)... E onda ih update al o5 ne walja
vsync off, anti allising etc.
Imam istu graficku i bio sam instalirao nove drajvere. kada bi flesh bacio fps mi je padao na 5 ili lampu kad upalim, josh mi izbacivalo bluescreen u po igre. Snimim stare i evo sve uredu

Probaj i ti sa starim.
cannabis4posho je napisao/la:
Jesi iskljucio vsync itd ?
Jesam... :$ .. al o5 isto.. :( Stwarno ne znam sta mu je :$
mrsho je napisao/la:
koliko je napojna vengezoreee ?
izvadi grafu,postavi je opet
vidim probao si sve nove drajvERE da inastall al opet ne ide..
znaci problem je do grafe(kao sto si i sam rekao ,pri kraju je brate):(
E drug... moguce da je do napojne... Ali ne znam da li moze bit do toga..-..
Prije mi je napojna bila 400W a sada je 300, jel moze bit do toga... A sto se tice grafe.. wadio sam je i wracao na mjesto... Nije pomoglo :(
venge je napisao/la:
E drug... moguce da je do napojne... Ali ne znam da li moze bit do toga..-..
Prije mi je napojna bila 400W a sada je 300, jel moze bit do toga... A sto se tice grafe.. wadio sam je i wracao na mjesto... Nije pomoglo
pa malo oko napojne vidi ,ili uzmi malo jacu ..
meni je slican problem bio na starom racunaru
Neznam il ti je do drivera graficke il ti je i graficka otisla u " helac " kad ti je citav comp tamo otisao
Jesi li pokusao iskljuciti vertical sync na grafickoj.bio je vec post na ovu temu kako popraviti fps, jel do graficke jel ovo jel ono.vrati se malo unazad i nacices temu na kojoj je vec objasnjeno sta raditi.
Ako ni to ne pomogne onda nova gr.i to GeForce 9500.:D
1. Reinstall drivere za graficku.
2. Install stare drivere.
3. Ako ni jedni driveri ne rijese situaciju moguce je da je promjena napona kroz citavu konfiguraciju ostavilo trag na graficku, tj. da nije bas u kompleksnom stanju da radi toliko pravilno...
4. Treperenje moguce je i do kabla za VGA ali cisto sumljam jer bi gubio i boje tada.
5. Treprenje moguca promjena frekvencija!

Rjesenje : Pokusaj sa driverima na tom cs.-u ako to ne uspije reinstall cs ponovo i ponovo sa driverima pokusaj kombinaciju neku ako bude padao fps opet, to znaci da je graficka pri kraju :(

et, brate moj :)) sa srecom nadam se da sam pomogao :)
Nisam citao sta su drugi pisali ali probaj ovako:
Sto se graficke tice, probaj instalirati najnovije drivere. Provjeri postavke graficke.
Sto se treperenja monitora tice... provjeri jesu li ti kablovi okay. Promijeni VGA ili DVI cable, u zavisnosti koji koristis. Provjeri i napojni cable, vidi jesi li dobro pritegao cablove.

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.