Preskoči na sadržaj
Ista raja. Nova runda.
GAMERZ.ba — REBORN
Diskusija

CoD4 PB, "pnkbstrB.exe", Handshaking error.

90 pregleda · 5 odgovora · otvorena 14.01.2009. u 01:56

Pozdrav, novi sam, trazio sam na opciju trazi kao sto su mi preporucili ali nista nisam nasao... pa da pocnem:

CoD4 igram u LAN-u, nije bio patch-ovan, znaci na 1.0, sve mi bilo dobro. Cuo sam da, ako hocu da mi radi CoD4 u LAN-u, prekopiram sve i onda patcheve instaliram na drugu particiju, tako sam i uradio( sad je 1.7).

Kad udjem u neki server (a probao sam oko 15 servera, i vise profila sam pravio, da pokusam), igram jedno minut-dva i izbaci me PunkBuster, pokazivajuci error:

"RESTRICTION : Service Communication Failure : PnkBstrB.exe. Handshaking failed"

Volio bi, ako neko mozda moze da mi pomogne, jer sve sam pokusao, 10 stranica na google sam presao, sve moguce teme pregledao, sve radio (reinstall PB-a, Firewall iskljucivao, ukljucivao, security iskljucivao, igricu reinstall...)

Bio bi zahvalan mnooogo onome ko pomogne, jer se sa ovim problemom patim vec 2-3 sedmice, dobicu slom zivaca ... Hvala unaprijed !!!

- www.evenbalance.com ,skini u update-uj pb
Znaci da igras online potrebni su ti 1.6 i 1.7 patchevi.

ftp://ftp.bih.net.ba/pub/games/cod4/CoD4MW-1.6-PatchSetup.exe

ftp://ftp.bih.net.ba/pub/ga/patch/CoD4MW-1.6-1.7-PatchSetup.exe

Nakon toga, sa interneta skines ovaj programcic:

link: http://websec.evenbalance.com/downloads/windows/pbsetup.exe

Ides Add game, dodas CoD4, ides check for updates, ostavis da izvrsi update i igras na serverima. Ako i dalje PB bude pravio probleme, zamolis nekog svog jarana da ti posalje svoj citav PB folder, i sa njim samo zamijenis svoj...

Aj odo spavat
:)

@Neka ti neko onda posalje svoj PB folder...
ryL je napisao/la:
- www.evenbalance.com ,skini u update-uj pb
Been there, done that ... :*
prEy_ je napisao/la:
Znaci da igras online potrebni su ti 1.6 i 1.7 patchevi.

ftp://ftp.bih.net.ba/pub/games/cod4/CoD4MW-1.6-PatchSetup.exe

ftp://ftp.bih.net.ba/pub/ga/patch/CoD4MW-1.6-1.7-PatchSetup.exe

Nakon toga, sa interneta skines ovaj programcic:

link: http://websec.evenbalance.com/downloads/windows/pbsetup.exe

Ides Add game, dodas CoD4, ides check for updates, ostavis da izvrsi update i igras na serverima. Ako i dalje PB bude pravio probleme, zamolis nekog svog jarana da ti posalje svoj citav PB folder, i sa njim samo zamijenis svoj...

Aj odo spavat
:)

@Neka ti neko onda posalje svoj PB folder...
Radio sam to, na par nacina, i skidao patcheve sa raznih stranica, nisam jedino uzeo PB folder, al' pokusacu, mislim da treba tu dosta da se brisu stari file-ovi, iz Service iz Administrative Tools, pa ako neko tacno zna odakle sve treba da brisem, sve sto ima veze sa PunkBusterom.
Addaj me na xf: punisherga

Samo znaci zamijenis taj svoj folder, sa folderom koji ti je neko poslao. Aj poslacu ti ja folder... :)

Prijavi se da bi odgovorio/la na ovu temu.